Reklama

Reklama

Váleční ptáci

(TV film)
  • Česko Hrozba z nebes (více)

Obsahy(1)

Koncem druhé světové války vede plukovník Toller skupinu pilotek na nebezpečnou misi, která má zmařit dodání tajné nepřátelské zbraně. Nad Tichým oceánem je ale zastihne smrtící bouře a havarují. Na ostrově, kde ztroskotali, musí bojovat o přežití nejen s malou posádkou japonských vojáků, ale i původními obyvateli ostrova – pravěkými ptakoještěry... (TV Prima)

(více)

Recenze (53)

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Buchty ve stíhačkách vs prehistorcký plazy. Tento film mi připomíná podobné projekty z 50. let, neskutečně šílený nápady, špatné herecké výkony, nepříliš vysoké rozpočty, fádní režie, etc. Bohužel není z 50. let, takže nezafunguje nostalgie ke "klasice", samo že triky jsou lepší, než jaký by vypotili tehdejší tvůrci, přesto ani teďka to není bůhví jaký zázrak, akorát tak do slušnější gamesy. Lovů taky na rozhazování nebylo, tudíž jsme než letecké souboje nuceni sledovat, jak se bandu přeživších ztroskotaných amíků, snaží přechcat tlupa rákosníků. Ale na slibovanou atrakci z přebalu filmu, přesto dvakrát dojde a není to špatné, prostě blbiny, o kterých sníme, ale radši je nikomu neříkáme, aby nás neměli za naprostý magory. Škoda jen nudné hudby, blbých herců, papudenklových kulis (ty se však k podobným filmům hodí) a ruský dabing je taky něco. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vskutku pekelná záležitost. SPOILER! Parta armádních kočiček převáží bojujícím americkým jednotkám v Pacifiku B - 29 Superforttress s atomovkou na palubě. Už jen tohle je fakt dobré :-) Cestou je nad jedním z atolů cosi napadne a oni nouzově přistanou na ostrově ovládaném jak mariňáky, tak Japíky. Ti mezitím při kopání bunkru najdou hnízda pterodaktylů, čímž je naserou a začnou být jimi zobáni. Kočičky mezitím chtějí spravit B29 z toho co najdou na ostrově. Naštěstí najdou opuštěné japonské letiště se Zery a tak je z čeho opravovat americké motory :-) Některá si vypůjčí (jsou přece pilotky) a letí s nimi na obhlídku. Narazí ale na hejno pterodaktylů či co to je a tak dojde k leteckým soubojům Zer s obludami... I hrdí Japonci nakonec pochopí při střetu s Amíky, že nejlepčí bude spolupracovat, jinak budou všici sezobáni... S pomocí japonských součástek a vojáků zprovozní po vzoru MacGyvera B29 a prchnou z ostrova. Ještěři je ale nechtějí nechat odejít a tak zažijeme letecký souboj superpevnosti s pterosaury. Vše skončí svrhnutím atomovky na ostrovní Jurský park. KONEC SPOILERU. No co dodat. Námět sám je vskutku originální. Herecké výkony děsné, dialogy také (viděno navíc ve slovenském dabingu), američtí vojáci jsou v džungli čistí a vyvonění... Digitální zpracování oblud i letadel jakž takž ujde. Hodnotím kladně věrné uniformy jak Japíků tak US jednotek, včetně jednoho náklaďáku GMC. To mne u béčka překvapilo. A i ta B29 potěšila, tenhle stroj se ve filmech moc nevídá. Jinak je to samozřejmě na odpad. Za tu zábavu však dávám jednu hvězdu. * ()

Reklama

Ravi odpad!

všechny recenze uživatele

No pokud chce někdo sledovat filmy, kde na pozadí svržení atomovky na Japonsko hrdinové vystelou cestu k patosovému závěru svou krví a těly umrelými zbytečnou smrtí dvěma hlavním hrdinkám, které mají v jakékoli situaci vždy lesk na rty, PROSÍM. Ale pro všechny ostatní budiž tohle varování. Jo, a ješte jsem zapoměl dodat, že k tomu všemu jim cestu neustále bůhvíproč ztěžují ptakoještěři. Hmm ... jednoznačně odpad! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Už od začátku děsná ptákoještěrovina. Naprosto typický levný film, kde jsou lidé schopni cloumat s někým, kdo je evidentně po zásahu střepinou do hlavy již mrtvý a doufat, že se vzbudí, či vypálit zásobníky všech zbraní a vlastně ani jednou netrefit nepřítele, který je něčím mezi tyranosaurem a ptakoještěrem. Na druhou stranu, docela mě zajímalo, co je oním tajným nákladem a kdo všechno nakonec zařve (tedy, že z celé skupinky přežijí maximálně dvě osoby, bylo dopředu jasné). Když si k takovému filmu vezme člověk jídlo, přemýšlí vesměs o svých věcech a sem tam něco vnímá, dá se to přežít. Ale stejně, kdyby protahované scény byly zkráceny, mohl to být příjemný, 15-minutový, amatérský kraťas. Takhle? Velmi špatný film na hraně odpadu, který stačí vidět opravdu jen jednou a nikdy víc. 15% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nejhorší. Tajná operace na převoz přísně tajného nákladu na sklonku druhé svétové války vedená plukovníkem Brianem Krausem a sličnou pilotkou Jamie Elle Mann skončí nouzovým přistáním letounu na zdánlivě pustém tropickém ostrově. K překvapení všech se tady nalézá nejen zubožená nepřátelská jednotka japonských vojáků, ale také početné hejno dravých létajících prehistorických potvor. Slabá televizní režie kazí výsledný dojem filmu asi nejvíc, protože nápady film má a skromné digitální efekty nepůsobí na televizní film špatně, ale bez pořádného napětí a pořádných hororových scén nelze natočit pořádný horor. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama