Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 12
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Videa (305)

Trailer 12

Recenze (2 855)

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Priemernosť môže byť geniálna len v priemernosti. 6/10 P.S. Po druhej sérii by som možno prifaril jeden bodík naviac ale uvidíme čo spraví tretia...snáď dovtedy stihnem prečítať knihy. Moje základné problémy s GoT sú prítomné i v druhej sérii - často samoúčelná nahota a sex (nič proti sexu vo filme ale musí to celé niekam posúvať, nielen robiť servis fanúšikom a honiť ego tvorcom, akí sú nekonformní), "moderný" jazyk a nedotiahnuté postavy (samozrejme toto je sčasti problémom diváka ako i ddôsledkom rozsiahlosti predlohy a počtu postáv). Najlepšie príbehové línie sú Daenerys Targaryen, Arya Stark a Tyrion Lannister. P.P.S po prečítaní série vraciam hodnotenie seriálu dole a škodoradostne čakám aké oslie mostíky si scenárista seriálu pripraví aby pokryl to, s čím mal začať už v prvých sériách - Harrenhall tournament a jeho následky, proroctvá etc. House Targaryen + Martell. A hľadajte otca, nie matku, lebo drak má tri hlavy :-) UPDATE po III. serii : hodnotenie nemením (načo mrhajú materiál na Podricka a štetky?!), aj keď niektoré scény (Astapor) boli skutočne nezabudnuteľné. Len stále krútim hlavou, prečo sa sakra ešte neriešia proroctvá a dôvody Robertovej rebélie proti Targaryenom...ale to už by asi príliš naznačili že Ice and Fire sú hlavné postavy :-) UPDATE 2 po 5 sérii...ako dojebať dobrý príbeh...všetky rozhodujúce scény Daenerys Targaryen sú natočené vo verzii pre trojročné deti. Z úcty k predlohe ponechávam hodnotenie. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-CO OČI NEVIDÍ, SRDCE NEBOLÍ. -HLOUPÉ RČENÍ. OBVYKLE NÁS ZABIJE TO, CO NEVIDÍME. Chvíli jsem přemýšlel, že znovu vzkřísím svůj starý komentář k Máji...obojaké je na tomhle seriálu ta historická fikce a fakt i to, že pokud se nesouloží, tak se o tom mluví a když ještě někdo souložit nezačal, mluví se o tom, kdy bude moct začít. Konverzace je hlavní náplní první série, tvůrci na to jdou chytře, pomalu přidávají na gradaci, takže se jim povedlo docílit toho, že i mně, kterému se pro výše popsané atributy tenhle strašně se vážně tvářící seriál zdál směšný, začíná mírně zajímat. Zda dám i další řady ale fakt nevím, mám teď poměrně málo času a dost pečlivě si vybírám. ()

Reklama

brit84 

všechny recenze uživatele

I když první série trvá 10 hodin, beru to jen jako výborný zákusek před hlavním chodem. Navnadění obrovský, krev začíná vařit a jestli "hlavní chod" nějak tvůrci nepodělají, půjde o seriálovou lahůdku. Co mě nejvíc mrzí je fakt, že začátek prvního dílu, který mě jednoznačně k seriálu přikoval, už v první serii nemá navázání. Takže akce moc nečekejte, spíš politikaření a několik hodně vydařených zvratů. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Po výborném úvodu docela zklamání, plné nezajímavé výplně a sem tam zajímavých dějových zvratů a odstřelování postav ze šachovnice. Snad druhou sezónu trochu víc přitáhnou a zahustí, protože 600 minut hustě vyšlehané atmosféry k úplnému nadšení prozatím nestačí. A bez S...B... to musí být zákonitě poloviční. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám, přesto jsem se po celých 8 sérií královsky bavil. Nechybí tu nic, ať už chytlavý, více vrstevnatý a napínavý příběh, neustálé zvraty, široká nabídka (perfektně napsaných) hrdinů, luxusní výprava, skvělé akční scény, padnoucí hudba, solidní triky či chytlavé, postupně se měnící intro. Ač fantasy, působí Hra kupodivu docela dlouho poměrně realisticky, ovšem nadpřirozených jevů postupně přibývá, a to s rostoucí důležitostí (což jsem přijímal nelibě, ale zvykl si). Pro jedince, který nemá načteno dopředu, je pak sledování seriálu jedno velké a adrenalinové dobrodružství, neb si nikdy nemůže být jistý, kdo „zařve“ (naštěstí dostává už od úvodu na výběr jiné zajímavé postavy, ke kterým není těžké si najít vztah, když přijde o 1 ze svých oblíbenců). Závěr mě přes dílčí výtky příliš nezklamal a vyústění šlo min. z části odtušit už před poslední, citelně uspěchanou sérií, která očekávání mnohých namlsaných fandů neustála. „Láska je smrtí povinnosti.“ - „To jsi teď vymyslel?“ - „Mistr Aemon to kdysi řekl.“ - „Někdy je povinnost smrtí lásky.“ ()

Galerie (3 938)

Zajímavosti (470)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama