Reklama

Reklama

Režisér Hideo Nakata, kterého proslavily horory KRUH a TEMNÉ VODY, se tentokrát pustil do psychologického dramatu z internetového prostředí. William (Aaron Johnson) je na první pohled sympatický a přátelský mladík, jenž založí internetovou místnost. Na scénu přicházejí Emily (Hannah Murray), Eva (Imogen Poots), Jim (Matthew Beard) a Mo (Daniel Kaluuya). Každý z nich se potýká s různými problémy a hledají únik ve virtuálním světě. Když se Jim vyzpovídá ze svých problémů a přizná, že je na antidepresivech, William si začne s jeho životem pohrávat stejně jako s ostatními. Virtuální svět se postupně mění v krutou realitu. (VittaBella)

(více)

Recenze (37)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Náhodou. Myslím, že si tento film tolik kritiky rouzhodně nezaslouží. Hideo Nakata perfektně zvládl skloubit smyšlené prostředí s tím reálným, a povedl se mu i příběh, který bezchybně dokonale gradoval, až v závěru tragicky vyvrcholil. Hideo Nakata dokázal vytvořit neuvěřitelnou atmosféru, a i přes to, že jsem film sledoval jen kvůli Imogen Poots toho nelituji, protože snímek jako takový se vším všudy - S dějem, s atmosférou, s tou skoro až autentičností a samozřejmě s perfektním hereckým ztvárněním si ode mě rozhodně zaslouží 4*. 80% ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Film zobrazující tvrdou realitu týkajících se, jak už název jasně naznačuje, chatroomů. Nejsem velký fanda chatů právě s některých důvodů ve filmu. Některým by děj mohl připadat matoucí a nepochopitelný, kdo však není úplně hloupý, tomu se film dostane vysloveně pod kůži a zamyslí se nad děním na internetu a vyhne se jím velkým obloukem. Skvělý film, nemohu si vynachválit s jakou přesností Hideo Nakata trefil dnešní mládež na sítích do černého. ()

Reklama

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Úplne súhlasím s užívateľom LIVINGDEAD. A to som poriadne prekvapený, lebo sa to nestáva často, ale tentokrát má na 100% pravdu. Mal som vážne psychické a fyzické problémy toto dopozerať a po hodine trápenia som si to aj ja musel pustiť zrýchlene. A nielen, že to nie je horor ani thriller, nie je to dokonca ani dráma, pretože drámy by mali mať aspoň minimálny emocionálny dopad na diváka. Toto nemalo nič, akurát myšlienku, aký je internet nebezpečný, ale o tom viem aj bez pozretia tohto filmu. Bolo to ináč strašne predimenzované a chaoticky nakrútené, takýto scenár a strih mi vôbec nevyhovujú. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Chatroom je výborný film o obrovské a zrůdné moci internetu. Se zařazením do žánru horroru bych byl nicméně opatrný:)), víc by se hodilo psychologické drama s prvky thrilleru. Nevím, jak to přesně vyjádřit, ale o ten celkový zážitek a závěrečné (vlastně i dost průběžné:)) souhlasné gesto se nepostará snad ani tak scénář (přičemž nemohu upřít propracovanost a vynikající gradaci - a v neposlední řadě ten samotný nápad, který je vynikající) a ani režie (kterak proti ní nemám nejmenších výhrad), jako spíš přesah do reálného života, alarmující stav závislosti mladé generace na internetu, která postupně ztrácí povědomí o normálním světě a svěřuje se se svými nejintimnějšími pocity raději imaginárním přátelům. Je pravda, že postavy v tomto filmu jsou možná až přehnaně naivní, důvěřivé a lehce zmanipulovatelné, což lze zdůvodnit jejich nízkým věkem, nedostatkem životních zkušeností nebo faktem, že je pro ně chatovací místnost ideálním prostředkem, jak uniknout z toho "zlého světa, který je nechápe". Proto považují svůj virtuální život v danou chvíli za nedotknutelný a bezmezně mu (jim) věří. Ano, vím, že nepřicházím s ničím novým:)), každý přece ví, že na internetu jsou úchylové, asociálové a možná ještě mnohem horší sebranka.) Spíš bych chtěl poukázat na to, že je v tomto filmu velmi důkladně a do detailů ukázáno, kam až může to zpočátku nevinné a nezávazné chatování dospět. Se svou výpovědní hodnotou (morálním přesahem, poselstvím) a skvělým Aaronem Johnsonem to úplně v klídku na nějakých 80% stačí.) ()

bourec odpad!

všechny recenze uživatele

Že to neni horor ,to debil pozná za pět minut.Jestli je to stupidní,neodpovídající realitě,nevim,internet používám jen na důležitý věci.Ale že lidi,který promrdaj stovky hodin na chatech a podobnejch sračkách jsou dementní,to vim,a ten názor nezměnim.Běžte radši na pivo,píčusáci.Ale jinak film děsná mrdka,po půlhodině vypnuto,nedá se na to koukat.0%. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama