Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o pěti různých lidech, z různých částí Británie. David Sowerbutts, masovými vrahy posedlý muž, který stále bydlí u své matky Maureen. Mr. Jelly, jednoruký klaun. Oscar Lomax, slepý milionář, který nadevše miluje svoji sbírku plyšových zvířátek. Joy Aston, porodní sestra, která žije v představě, že jedna z nácvikových panenek je skutečné dítě, a Robert Greenspan, lilipután, jeden ze sedmi trpaslíků v divadelní hře, který je zamilovaný do Sněhurky a věří, že ovládá telekinezi. Jednoho dne tyto lidi spojí záhadný vyděrač, který všem pošle dopis se stejným textem "Vím, co jsi udělal". (dr.block)

(více)

Recenze (74)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemny prekvapeni. Bohuzel jen sedmidilnej serial na pomezi mezi uchylnym cernym humorem a hororem, to spojeny paradnim tajemnym pribehem, kde se postupne odhalujou osudy jednotlivejch postav, jejich minulost, co je vsechny spojuje a o co tu vlastne jde. A ze to jsou hodne zajimavy postavy, zenska myslici, ze jeji panenka je zivy dite, sprostej jednorukej klaun, slepec sbirajici plysaky, trpaslik s superschopnostma a retardak obdivujici masovy vrahy a pak vedlejsi postavy, ktery nejsou o moc normalnejsi. No a navic vsichni vypadaj radne nechutne, hnusne a postizene. Tvurci si taky tak trochu zadelali na dalsi serii, takze se sice v zaveru vse vysvetli, ale zaroven to pusobi trochu useklym dojmem. Takze ja jsem maximalne spokojenej, 7 atmosferickejch dilu se zajimavejma, uchylnejma postava a paradni cernej humor, jasnejch 5*. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne vždy to funguje jak by mohlo, některé epizody jsou vyloženě slabé a svých chyb to má celkem dost, ale jinak je to skutečně povedené, celkem dobře vymyšlené, vtipné, má to správně ujeté postavy i správně ujetý humor (když se zadaří) a dokonce i funkční mysteriózní atmosféru a zápletku, která celkem zdatně graduje. Takže jo, jsem rád, že jsem to viděl a vůbec dokoukal do konce. Podrobněji u komentářů k jednotlivým epizodám. Slabé 4* ()

Reklama

Kerion 

všechny recenze uživatele

Nijak převratná dějová zápletka, spíše naopak se tu jedná o příběh už mnohokrát použitý ve filmech i seriálech. Co (nebo spíše kdo) tuto ministerii dělá pro mě zajímavější oproti ostatním, jsou postavy a jejich neotřelé a černo-humorné situace do kterých se dostávají. Vtípky a atmosféru jsem si užíval hlavně díky někdy až divadelnímu vystupování herců. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto experimentu sa naozaj obávam o duševné zdravie scenáristov, ktorí dokázali skonštruovať tak excentrickú spletitosť šialených nápadov do pomerne komplexnej príbehovej línie. Na to pravé ocenenie tohto výtvoru ale asi potrebuje divák určitú dávku šialenosti v sebe samotnom a tak sa nečudujem, že sa mi to nakoniec páčilo. Pokus byť vtipný a strašidelný v rovnakom čase sa dnes pokúšajú snáď len bezduché a prvoplánové projekty série 'Scary Movie', ktorých podstata baviť a strašiť sa však stratila už po prvom diely a predstihla ju podstata zarábania doláčov. 'Psychoville' je iný, je divný, zábavný, takisto aj temný, s množstvom pocitov znepokojenia, ale aj tak máte po každej časti pocit, že ste odsledovali komediálny seriál. 80%. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Tak u tohoto projektu tvůrci sáhli k ne moc typickému konceptu, a ono to dost funguje. Vyložená ulítlost s velmi suchým humorem a tajemným pozadím. Jde tak trošku o násilnější Little Britain v hororovém hávu. 30 minutové epizodky, které postupně rozplétají celý příběh, jsou nabité dost bizarními postavičkami s dosti nekonvenčními způsoby. Doporučuji tento seriál nesledovat v kuse, dávat po malých dávkách, jelikož by mohlo dojít ke zkratu v racionálním myšlení. Rozhodně tento výtvor není pro každého. Za mě osobně 4 hvězdičky za zbytečně opakující se vtípky. Jinak spokojenost. Angláni zkrátka vědí na kterou strunu diváka zabrnkat. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku 3. epizody 1. série zasedá klauní soud se soudcem klaunem Pennywisem. Jeho jméno bylo převzato z horrorového románu „It“ od Stephena Kinga, kde ve městečku Derry vraždí ďábelský klaun Pennywise. (Elbarto08)
  • Slepý Lomax v 7. díle 1. série pronese: "Co tady dělá ten klaun," přestože se o klaunovi nikdo nezmiňuje a on jej poznat nemůže. (Megalomaniac)
  • Sami tvůrci seriálu Reece Shearsmith a Steve Pemberton zde hrají několik postav. Reece Shearsmith zde ztvárnil celkem pět postav (Mr. Jelly, Jeremy, Maureen, Phil, Silent Singer). Steve Pemberton si zahrál postavy celkem čtyři (David, George, Hattie, Lomax). (bublajsa)

Reklama

Reklama