Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Gunther Strobbe je třináctiletý chlapec, který vyrůstá se svým otcem Marcelem, třemi strýčky a babičkou. Strobbeovi nejsou jen tak obyčejná rodina - Marcel si přivydělává jako poštovní doručovatel. Protože se však na jeho trase vyskytuje hned několik barů, dokončit štaci je pro něj leckdy skutečnou výzvou. Jeho bratři jsou zase násoskové a povaleči tahající peníze ze své matky, která je příliš laskavá na to, aby jim odepřela svůj skromný důchod. Muži v jeho rodině se celé dny opíjejí pivem a ládují klobáskami, rozbíjejí věci, dělají si legraci z ostatních lidí a uhánějí ženy. O mnoho let později se dospělý Gunther, který se nyní živí psaním, ožení a čeká se svou manželkou syna. Vidina nových povinností jej však náhle začne děsit, a tak vyhledá Marcela a jeho bratry, aby mu udělili pár zaručených rad – přestože téma otcovství zdánlivě nepatří mezi jejich nejsilnější stránky. (Cinemax)

(více)

Recenze (49)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Tvoj otec je cvok a celá tvoja rodina je odpad!..."Toto je dosť divoká jazda a exkurzia do fakt divnej, jemne povedané šibnutej rodiny, ktorá rozhadzuje peniaze len na chlast a tabak párty...Vyrastať v takomto prostredí alkoholikov, to ťa musí buď poznamenať na celý život alebo musíš urobiť nejaký zásadný krok, ktorý to všetko zmení. Film na tému alkohol zo sebou väčšinou prináša i nejaký ten humor a tu sa zopár scén celkom vydarilo, ale viac je takých pri ktorých vám smiech ani nenapadne a neviete či tú bandu alkoholikov ľutovať alebo nakopať do zadku. 80%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Skvělé přechody mezi mimořádně humornými pasážemi a smutnými, nostalgickými, občas až krutými momenty, civilní herecké výkony, a především prakticky brilantní technická stránka filmu. To vše patří mezihlavní klady tohoto belgického snímku, kterému bohužel ukrtně škodí ztráta tempa v druhé polovině a monotónní tendende. Mohlo to být bezchybné, chybělo málo... 8/10 (45. MFF KV) ()

Reklama

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - FOCUS ON BELGIAN FILM - Zaostřeno na belgickou kinematografii (De helaasheid der dingen / THE MISFORTUNATES / Psanci osudu) - Sice těch nechutností bylo i na mě dosti, ale jednou za čas se to přežít dá, tedy pokud se u toho člověk dobře baví... 6. 7. 2010 - kino Thermal - Kongresový sál - Karlovy Vary - 85% ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie v tom nejčistším smyslu slova. Naprosto za břicho popadající scény střídají ty úplně deprimující a to v poměru tak akorát. A navíc se spoustou černého humoru. "Existovala malá naděje, že se dítě narodí černé nebo mrtvé. V obou případech bych těžko skrýval radost." Díky perfektní kameře (zcela nenásilně používající černobílý filtr, detaily takřka mimo záběr) se podíváme do jedné alkoholu holdující rodině, která, ve spojení s půl litrem piva, prožívá spoustu neuvěřitelných situací, jako je nudistická jízda nebo alkoTour de France. Nevšední sonda do života lidí, co bydlí u železniční trati. Kdo by to od těch Belgičanů čekal :) ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč se takové filmy vůbec točí... Sledovat každodenní život bandy primitivů, kteří bez milosti stáhnou zpět každého, kdo se snaží v záchvěvu pudu sebezáchovy alespoň trochu odpoutat z toho zničujícího prostředí, je čiré utrpení. Nevím, asi jsem se díval na jiný film, když se tady v komentářích dočítám, že se jednalo o "tragikomedii". Já tam žádné komické prvky neviděl, mně zrovna chlastací tour de france nebo sprosté písničky moc vtipné nepřijdou. A na nic jiného, co by alespoň z velké dálky mělo připomínat humor, si nevzpomínám. A když "oficiální distributor" píše, že se jednalo o "typicků veselů flámsků rodinů", tak to mně tedy podrž voči, do Belgie radši nikdy nepáchnu. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama