Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su Can je generál, který vede vojsko, aby zachránil prince z velké pevnosti nepřátel v horách. Skutečně se mu to povede a na oplátku mu princ slíbí, že ho císař jmenuje guvernérem Hubei. Suův nevlastní bratr Yuan mu závidí, ale Su ho miluje a žádá prince, aby guvernérem ustanovil Yuana. Sám chce odejít z armády, vést rodinný život a usilovat o dokonalost v bojovém umění wushu. Přál by si založit jeho školu. Su dá svůj velký prestižní meč spolubojovníkovi Maovi a řekne Yuanovi o svých plánech. Yuan guvernérství přijímá. O pět let později má Su a jeho žena Ying, Yuanova sestra, chlapce Fenga. Otec varuje Sua, že Yuan se vrací ne proto, aby se setkal s rodinou, ale aby se pomstil. To proto, že před lety Suův otec zabil Yuanova otce, když ten zašel příliš daleko v učení techniky vražedného bojového umění… (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (96)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Kulisy, digitální efekty a místy až přemrštěně nadlidské výkony s levitujícími scénami se daly skousnout. (např. souboj s Bohem Wu Shu byl až moc fantasy) Boje jsou však natočeny velmi dobře. Bohužel děj je trochu bez pevného základu. Když už je divákovi předložen jeden motiv příběhu, film nekončí, ale pokračuje jiným nastavovaným příběhem a poté ještě jednou, že z toho mixu mohly být filmy i tři. 65% ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Velice digitální, velice ukřičené (někteří zdejší pánové dokázali vydat hodně zvláštní zvuky), velice zmatené (jsem jediný, komu se zdálo, jako by někdo omylem ve střižně přidal pár scén z Odvážného bojovníka?) ale bezesporu choreograficky výtečné, což se ovšem dalo čekat. Souboje stály za to, takže jsem více méně spokojen, příště bych ale ubral ze stylu "Když pejsek s kočičkou dělali dort" a trošku bych se umírnil. P.S.: Písni u závěrečných titulků jsem nerozuměl ani slovo, ale má něco do sebe. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Abslutna zbytocnost natacit niektore sekvencie v 3D (umelost prostredia bila o to viac do oci, hold nie kazdy je Cameron - nema tolko financii a neobmedzeny cas na pilovanie efektov) a koncepcia rozdelenia filmu na dve polovice boli veci, ktore mi bud vadili, pripadne som nad nimi krutil nepochopiac hlavou. Ak Bodyguards and Assassins kombinovali suboje v intenciach "realnost" versus "fantazijnost" v pomere, ktory dost rusil, tak True Legend v tom ide oste ovela dalej. Ten predelovy skok je sity tak hrubou nitou, ze vdaka tomu som sa na druhu polovicu filmu nedokazal az do konca naladit a stale som mal pocit, ze sledujem kotuc z uplne neho filmu. Choreografia je miestami vynikajuca a da spomenut na Yuenove najlepsie rezijne kusky, miestami ak sa do toho zacne motat prilis vela pixelov schadzame do priestoru priemieru (ovsem je to stale ten lepsi priemer nez napr. to, co predviedol Daniel Lee v 14Blades). Pribeh liciaci zivotne osudy popredneho majstra tzv. "Drunken fist" stylu je rozpravany tradicne (teda az na spominany necitlivy predel na dve kapitoly), ako sme si zvykli u cinskych historickych filmov hlavne z dekady 80' s[EFM 2010] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tuctová lítačka snažící se o jakýsi dramatický rozměr, který ovšem vyšuměl do ztracena. Souboje slušné, ale všechny na jedno brdo a časem začaly unavovat tak, že jsem to pomaloučku polehoučku začal přetáčet. Závěr jsem si docela užil a čest památce Davida Carradina, ale stejně zůstala na jazyku těžkoprůměrná nahořklá pachuť. 30% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne tedy velmi milé překvapení, které se dostavilo zvlášť po vlažném ohodnocení zde na csfd ... Film má sice celou řadu vad a chyb, které asi lidem vadily, ale co se týče akční stránky, soubojů a choreografie, tak je to naprosto špičková řežba, ze které mi šla chvílemi hlava kolem ... Chyb je hodně ... jednak film dějem vykrádá spoustu podobných martial ats filmů, takže končí zápasem v ringu s jakýmisi wrestle-gorilami. Souboj špičkovej, ale nechápu, proč a co tam dělal, film už vypadal, že skončí a tohl jako by tam bylo ještě "přilepený" na poslední chvíli, aby se film prodloužil či tak něco ... sám nevím, ale to je chyba další. Podivný scénář, který osciluje někde mezi vlasteneckým dramatem až fantasy .... Ale i tak, je to prostě výborný zábavný film plný martial arts soubojů a neuvěřitelných nakládaček, osobně jsem byl spokojen i přes ty dráty, wuxia prvky, střih a zmatený děj. Prostě parádní MA řežba!! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama