Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

Su Can je generál, který vede vojsko, aby zachránil prince z velké pevnosti nepřátel v horách. Skutečně se mu to povede a na oplátku mu princ slíbí, že ho císař jmenuje guvernérem Hubei. Suův nevlastní bratr Yuan mu závidí, ale Su ho miluje a žádá prince, aby guvernérem ustanovil Yuana. Sám chce odejít z armády, vést rodinný život a usilovat o dokonalost v bojovém umění wushu. Přál by si založit jeho školu. Su dá svůj velký prestižní meč spolubojovníkovi Maovi a řekne Yuanovi o svých plánech. Yuan guvernérství přijímá. O pět let později má Su a jeho žena Ying, Yuanova sestra, chlapce Fenga. Otec varuje Sua, že Yuan se vrací ne proto, aby se setkal s rodinou, ale aby se pomstil. To proto, že před lety Suův otec zabil Yuanova otce, když ten zašel příliš daleko v učení techniky vražedného bojového umění… (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (97)

majo25 

všechny recenze uživatele

Zvláštny mix historického fantasy a arénovky. Síce nie príliš homogénny, ale vďaka dobrej zápletke o pomste v pohode pozerateľný. Škoda tých fantasy prvkov ako "jedovaté ruky" a pod, pokojne išlo vystavať príbeh aj bez nich. Tiež sa mohli tvorcovia krotiť vo všemožných wuxia letoch a nespočetných efektoch, kde aj obyčajne nafilmovateľné veci sú naanimované. Arénovkový záver nemal pre príbeh žiadne vyústenie, pôsobil vyslovene zbytočne, ale aspoň to okorenil dobrými súbojmi s veľkými a nadopovanými Európanmi a štekom Davida Carradineho. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak ani do třetice to v Číně/HK letos nevyšlo a ani True Legend neoslní. což mě osobně docela udivuje, protože Woo-Ping Yuen je největší machr přes akční filmy za posledních 20-30 let. Nicméně je fakt, že samotá akce je tu fakt na skvělý úrovni, mnohdy mi to připomínalo Hrdinu nebo Tygra a Draka, i když triky a scény viditelně natočený před modrým pozadím jsou na dnešná dobu docela trapas, ale i tak zejména ze začátku film drží tempo a zdá se, že by z toho něco mohlo být, jenže v dalším průběhu se film začne dělit na jednotlivý pasáže, který se tváří jakoby k sobě ani nepasovaly, působí to nesourodě a epizodně a jako celek to nemá téměř co říct, navíc i přes zápletku s pomstou nemá True Legend téměř žádnou hrdinskou atmosféru a ani atmosféru pomsty, takže ve výsledku všechny ty souboje a zabíjení působí jako pěkná podívaná, ale divák si to jinak moc neužije. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tohle není komedie? Vážně? Já se u toho smála od začátku do konce. Přibližující se a oddalující se kamera a dialogy jako v kolumbijské telenovele. Zpomalené a zrychlené záběry jako americká akční střílečka. Samotný trailer byl úplný americký akčňák aneb awesome atd. Dýka vám proletí celým tělem, ten breakdance ovládali všichni taky hodně dobře. A ty triky alá počítačová hra jsem taky už dlouho neviděla tak otřesné. A ty boje.....Nejsmutnější (no vážně? nejvtipnější?) na tom je, že to nebylo zamýšleno jako komedie, ale akční historické drama. Já se ovšem už dlouho takhle z plna plin nenasmála skrz celý film. To si nešlo prostě pomoct..aneb "Vyhrál tento číňan...ano vyhrál číňan." a to uřvané děcko v závěrečné scéně, no bylo uřvané ve všech scénách. "Je v lese". - určení podle nějž lehce někoho najdete, ten šedivý borec řekne, běžte ji zahrabat do lesa, oni se vrátí, ví n ěkdo kromě vás kde je? ne? zabije je, aniž by se jich zeptal. A pak když přiběhne z boje její muž, strážný mu ještě stihne říct, že je v lese a on hned ví, kde ji hledat.:D Ne prostě opilcova pěst. Kdo se chce opravdu nachlamat do sytosti, můžu tento snímek jen a jen doporučit. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Velice digitální, velice ukřičené (někteří zdejší pánové dokázali vydat hodně zvláštní zvuky), velice zmatené (jsem jediný, komu se zdálo, jako by někdo omylem ve střižně přidal pár scén z Odvážného bojovníka?) ale bezesporu choreograficky výtečné, což se ovšem dalo čekat. Souboje stály za to, takže jsem více méně spokojen, příště bych ale ubral ze stylu "Když pejsek s kočičkou dělali dort" a trošku bych se umírnil. P.S.: Písni u závěrečných titulků jsem nerozuměl ani slovo, ale má něco do sebe. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $10,150,000║ Woo-ping Yuen na režisérskom poste dosť nezvláda tento príbeh, je to rozhárané, bez pevnej kostry, navodenie dramatu skôr na smiech, človek ani nevie či to chcel podať ako rozprávku ale hmm historický film?, počítačové triky prevažne odbité, jedine čo mu ako tak ide je akcia, ináč strata času lebo podobných a lepších filmov je už nespočet. /40%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama