Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

Su Can je generál, který vede vojsko, aby zachránil prince z velké pevnosti nepřátel v horách. Skutečně se mu to povede a na oplátku mu princ slíbí, že ho císař jmenuje guvernérem Hubei. Suův nevlastní bratr Yuan mu závidí, ale Su ho miluje a žádá prince, aby guvernérem ustanovil Yuana. Sám chce odejít z armády, vést rodinný život a usilovat o dokonalost v bojovém umění wushu. Přál by si založit jeho školu. Su dá svůj velký prestižní meč spolubojovníkovi Maovi a řekne Yuanovi o svých plánech. Yuan guvernérství přijímá. O pět let později má Su a jeho žena Ying, Yuanova sestra, chlapce Fenga. Otec varuje Sua, že Yuan se vrací ne proto, aby se setkal s rodinou, ale aby se pomstil. To proto, že před lety Suův otec zabil Yuanova otce, když ten zašel příliš daleko v učení techniky vražedného bojového umění… (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (97)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Kulisy, digitální efekty a místy až přemrštěně nadlidské výkony s levitujícími scénami se daly skousnout. (např. souboj s Bohem Wu Shu byl až moc fantasy) Boje jsou však natočeny velmi dobře. Bohužel děj je trochu bez pevného základu. Když už je divákovi předložen jeden motiv příběhu, film nekončí, ale pokračuje jiným nastavovaným příběhem a poté ještě jednou, že z toho mixu mohly být filmy i tři. 65% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vždy jsi hledal důstojného protivníka !! A teď máš dva, Jüana a sebe.." Hravě bizarní a nesmírně sebe(a zejména žánru)reflexivní hybrid představující dlouho očekávaný režisérský návrat mistra hongkongské akční choreografie Yuena Woo Pinga, který proslul svojí prací na bojových sekvencích přelomových filmů jako Tygr a drak, trilogie Matrix či obou dílů Tarantinova eposu Kill Bill, snad ani nesměl zklamat.. Jakkoli Yuenův nový film lze skutečně vnímat pouze jako schematickou nesoudržnou pastiš či zjevnou poctu, v níž Yuen jen spojuje motivy proslulých filmů své předchozí kariéry s prvky, které charakterizují soudobou hongkongskou produkci, když svoji na první pohled absurdní fantasy dělí Yuen na epizody, které vyzdvihují a adorují vždy určitý z ikonických prvků hongkongských bojových filmů, kdy v první části na diváka čekají davové bojové sekvence za výrazného užití drátů, jako například ve snímku Tygr a drak, v dalších opilé kung-fu ala legendární Mistrův syn, jenž proslavil jedninečného Jackieho Chana, digitálními efekty dotvářené souboje, jako vystřižené z hitů jako Kung-fu mela či již zmiňovaný Matrix, či třeba arénový střet s hromotluky ze Západu ve stylu Ip Man 2.. ()

Reklama

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Výborná akční záležitost plná výtečně choreograficky zvládnutých soubojů. Někomu může vadit jistá nevyváženost jednotlivých částí filmu. Na mě to působilo, jako kdybych viděl tři filmy v jednom. Začalo to jako klasický příběh o pomstě. Prostřední část věnující se tréninku Su cana působilo jako takové fantasy, alespoň prostředím a závěreřná třetina ve stylu opilého mistra je nejlepšího z celého filmu. I kdy si říkám, že se dalo místo jednoho mixu klidně natočit dva filmy ješt kvalitnější. I přesto je to u mě za 4 a patří to k těm lepším MA filmům. ()

Yeosol 

všechny recenze uživatele

Woo-ping Yuena jsem měl vždycky rád, ať už jako režiséra, tak i jako choreografa těch nejlepších bojových scén, co se dají vidět. Když jsem tehdy viděl prvně jeden z trailerů na tenhle bojový snímek a nakonci jsem viděl tohle jméno, musel jsem si říct, tak tohle je přesně to, co už léta letoucí hledám. Luxusní bojový scény, krásná a nekončící akce, historická doba, vyprávěný jednoduchý a dobře stravitelný příběh. A voilá, on mě fakticky nezklamal. Woo-ping Yuen opět po letech dokázal, že nepatří do starýho železa a že patří stále na pomyslný trůn jako nejlepší choreograf bojových sekvencí na světě. A já před nim smekám. Nedivím se, že si tohohle šikmookýho chlápka vypůjčili jak pro trilogii Matrix, tak pro oba díly Kill Billa, protože on je stále nejlepší. Klobouk dolů. :-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak ani do třetice to v Číně/HK letos nevyšlo a ani True Legend neoslní. což mě osobně docela udivuje, protože Woo-Ping Yuen je největší machr přes akční filmy za posledních 20-30 let. Nicméně je fakt, že samotá akce je tu fakt na skvělý úrovni, mnohdy mi to připomínalo Hrdinu nebo Tygra a Draka, i když triky a scény viditelně natočený před modrým pozadím jsou na dnešná dobu docela trapas, ale i tak zejména ze začátku film drží tempo a zdá se, že by z toho něco mohlo být, jenže v dalším průběhu se film začne dělit na jednotlivý pasáže, který se tváří jakoby k sobě ani nepasovaly, působí to nesourodě a epizodně a jako celek to nemá téměř co říct, navíc i přes zápletku s pomstou nemá True Legend téměř žádnou hrdinskou atmosféru a ani atmosféru pomsty, takže ve výsledku všechny ty souboje a zabíjení působí jako pěkná podívaná, ale divák si to jinak moc neužije. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno