Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Queendom 

všechny recenze uživatele

Další nekonečně dechberoucí záběry s laskavým komentářem. Jako vždy úžasná série BBC ve spolupráci s milovníkem přírody D. Attenboroughem včetně nečekanýho bonusu v podobě "On location". Jestli jste při sledování špičkovejch dokumentů o životě na naší planetě udiveně kroutili hlavou a pokládali si donekonečna otázky typu "jak tohle, proboha, dokázali natočit", tak tady se to dozvíte. Pecka. ()

Starlionx 

všechny recenze uživatele

Dokumentární "blockbuster" roku 2009 z produkce BBC představující nekonečnou rozmanitost přírody natočenou ve stylu Planet Earth. Deset dílů plných fascinujících záběrů (obzvlášť ultra slow motion záběry vyvolávají nepopsatelné pocity úžasu) s výborným soundtrackem (George Fenton) a jako vždy jedinečným komentářem Sira Davida Attenborougha. Milovník dokumentů o přírodě si nemůže přát víc. BBC v nejlepší formě! ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Člověk nechce věřit, že se dají udělat takové záběry. Někdy to bylo až neskutečné. Opravdu neuvěřitelné záběry a zajímavé povídání. Dokumentární skvost, který bude bavit i ty, kteří se o Zemi jako takovou nezajímají. Jen moc nechápu, proč po normálním dílu trvající 45 minut následuje 10 minut čehosi, co se podobá bonusů. Tohle mělo být třeba na DVD, ale rozhodně v klasických dílech. Hodnotím to ale bez těchto záběrů "za kamerou". V průměru 4,3*. Celkově tedy 4*. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Fascinující, neuvěřitelné, unikátní a ohromující. Velké množství pasáží z jednotlivých epizod mě úžasně pobavilo, jinými jsem zase byla dojata až k slzám. Tedy, nejprve mi na tváři vykouzlily úsměv, poté upřímný smích a nakonec slzy dojetí. Něco tak obdivuhodného a neskutečného jsem snad v žádném dokumentu ještě nespatřila. Nádherné, dojemné, roztomilé, okouzlující a vtipné. Krásné záběry přírody, živočichů a jejich přirozeného prostředí, ve kterém žijí. Jen zřejmě nikdy nepřijdu na to, jak to dámy a páni tvůrcové dělají. Jak to dokáží? Vskutku něco nemyslitelného a nepochopitelného. To bude nejspíš nějaká magická kamera, jinak si to neumím vysvětlit. Tolik práce, kolik je do tohoto dokumentu vloženo, je ve finálním výsledku divákům představeno jako neobyčejný dokument, nad kterým zůstává rozum stát. ()

TarzanLesni 

všechny recenze uživatele

Další vynikající dokumentární seriál s mým oblíbencem Davidem Attenboroughem. Musím říct, že se mi líbily všechny díly, i když se některé scény v jednotlivých dílech opakovaly. Nejvíce mě však zaujaly díly Challenges of Life, Insects, Hunters and Hunted a Creatres of the Deep, u dílu Plants mě zaujaly masožravky :). Někteří živočichové na této planetě jsou vážně podivuhodný, záhadný a velice zajímavý zároveň a o některých víme strašně málo nebo vůbec nic. Neměl jsem ani tušení co všechno na této planetě žije. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o do té doby historicky nejdražší dokument z dílny BBC. Celá série spolykala v přepočtu kolem 400 milionů korun. (gogos)
  • Natáčení hmyzu v dutinách stromů či v podzemí umožnila miniaturní HD kamera. Některé netradiční události byly filmově zaznamenány vůbec poprvé. (gogos)
  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)

Reklama

Reklama