Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Objevte nekonečnou pestrost života na Zemi a ty nejvýstřednější taktiky přežití, které se u zvířat a rostlin vyvinuly. Tak vypadá evoluce v akci – jedinci pod extrémním tlakem musejí překonat nástrahy protivníků a prostředí a posunují tak hranice svého chování. Jedinečná technika zachycuje ty nejúžasnější momenty, které jsou v přírodě k vidění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Stanix 

všechny recenze uživatele

3 roky po excelentní a těžko překonatelné Zázračné Planetě dokázali pánové a dámy z BBC překonat sami sebe a vytáhnout laťku na poli natur - dokumentaristiky zase o několik stupňů výše. Vřele doporučuju všem milovníkům přírody, jakož i těm, kteří jsou stále přesvědčeni o tom, že my lidé jsme jediné inteligentní bytosti na zemi. Skutečně tomu tak není. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch dokumentů BBC o přírodě mi Life přijde o fous slabší. Jednak mu tak trochu chybí nějaká další vrstva (je to "pouze" jen rychlý průřez rozmanitou faunou a flórou) a jednak se na něm už trochu podepisuje stáří (nekonzistentní kvalita záběrů). Ale pořád je to v rámci dokumentů tehdejší přírodopisná špička, která sází jeden luxusní záběr za druhým a do toho se David Attenborough rozplývá nad tím, jak je všechno "extraordinary" a "remarkable". A ono je. Stejně jako úsilí, které bylo filmaři do dokumentu vloženo, což dokazují tradiční behind the scenes dovětky. Paradoxně nejvíce se mi líbil díl věnující se rostlinám. Onen minutový, počítačem upravovaný, ale nikoli digitální, timelapse je vskutku mimořádný a obdivuhodný. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Fascinujúci dokument zo života zvierat na zemi, pod zemou, vo vode, vo vzduchu, krásne a detailisticky nasnímaný. Pobaví a rozosmeje. Je úžasné sledovať ako sa každý živočíšny druh správa skoro ako človek - učí sa, hľadá potravu, flirtuje, sexuje, vychová potomstvo, zabezpečuje komfort svojej rodinke a roky driny ho nakoniec položia na lopatky. Jeden z najkrajších dokumentov o živote, kráse a prírode, kde všetko má svoje miesto, funkciu, poslanie a opodstatnenie. ()

SaraMylene 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantasticky natočený seriál!!! Mohla bych se na něj dívat pořád dokola. Unikátní záběry z říše zvířat mě naprosto odzbrojily. Vynalézavost všech těch zvířat je neuvěřitelná, jejich přizpůsobivost a učení se novým věcem, jak utéct před predátorem, nebo naopak je dechberoucí. Doufám, že vzniknou další dokumenty. Všem co milují zvířata, vřele doporučuji!! ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Nahlédnutí do světa živočichů, do našeho světa, je vždy fascinující a v případě, kdy se toho ujme BBC, je nemožné mít nějaké výhrady. Skvělá kamera a spousta zajímavých interpretací v podání profesionálů v HD rozlišení je pro fanoušky tohoto žánru vůbec to nejlepší, co mohou dostat. 100%. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (6)

  • Pro autory bylo složité sehnat průvodce celou sérií. David Attenborough totiž oznámil, že s natáčením dokumentů už končí a odchází do penze. Než se však podařilo sehnat adekvátní náhradu, oznámil legendární přírodovědec, že ho důchod nebaví a podepsal s BBC smlouvu nejen na Život, ale také na další dva projekty. (gogos)
  • Natáčení trvalo čtyři roky, během nichž obkroužili filmaři celý svět. Navštívili všechny kontinenty a na nich desítky zemí. V součtu strávili autoři natáčením tři tisíce dnů. (gogos)
  • Pro perfektně ostré záběry pohybujících se objektů použili filmaři systém s gyroskopickou stabilizací využívaný u letadel a balistických raket. (gogos)

Reklama

Reklama