Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po přečtení některých komentářů vidím, že spousta lidí film přirovnává k Heatu a další spousta tvrdí, že je tento film emocionálně chudčí, než Affleckův předešlý počin - ani s jedním názorem se nedokážu úplně stotožnit (nechci spoilerovat, takže to nebudu nějak extra rozebírat, ALE)... Jsou tu chvíle, které Nelítostný souboj připomínají (ano, mluvím hlavně o geniálním pojetí honiček v přeplněných ulicích), ale neberu to jako kopírování, nýbrž takovou poctu zmiňovanému klenotu žánru. V žádném případě oba filmy neporovnávám, protože bych v tomto případě musel s hvězdou dolů, ale troufám si říct, že jestli bude Affleck dál tvořit filmy s takovou vervou, čekají nás velké zážitky a jeho obrovské úspěchy na režisérském poli - 90%. Závěrem bych rád pochválil hudební doprovod, o který se postarala dvojice David Buckley & Harry Gregson -Williams. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách poctivé kriminální drama ve stylu klasik jako Nelítostný souboj, které tady chybělo hodně dlouho. Při scénách přepadení to připomíná Heat nejvíce a bravurním natočením akčních scén se to s ním může směle rovnat. Dále už se ovšem některé chybky najdou. Příběh není moc originální a tak nějak tušíte, co se stane za 10 minut. Po emotivní stránce měly nějaké scény také rezervy a konec rozhodně nemá takový dopad jako Affleckovo předchozí Gone, Baby, Gone. I tak se Affleck nemá za co stydět, protože odvedl poctivý kus režisérské práce. Dal tomu tu správnou atmosféru, dialogy příjemně odsýpaj, postavy jsou výborně napsané a herce umí také vést skvěle. Rebecca Hall je výborně křehká, Jon Hamm neselhávající, Pete Postlethawaite vzbuzuje pořád respekt a nejlepší ze všech byl asi Jeremy Renner. Paradoxně herecky trochu pokulhává právě Affleck, kterýmu jsem to v některých scénách moc nežral. I tak ale předvedl jeden ze svých lepších výkonů, ale hlavně natočil další výborný film a potvrdil, že na jeho flmy se budu vždycky těšit. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Inspirace Nelítostným soubojem je zcela evidentní, ale neřekl bych, že jde o slepé kopírování a snahu parazitovat na slavném předchůdci, spíš je Ben Affleck fanouškem Manna a jeho slavného filmu, takže chtěl svým Městem vzdát hold svému vzoru. Narozdíl od Nelítostného souboje, který byl postaven na konfrontaci dvou tvrdých mužů, mistrů ve svém oboru, se Affleck zaměřuje víc na romantický vztah mezi zločincem a jeho ženskou obětí, který postupně přerůstá v lásku. Vůbec se dá říct, že Město někdy až nemístně romantizuje podsvětí a vztahy mezi zločinci založené na přátelství a solidaritě. Realita bude nesrovnatelně přízemnější, přesto po stránce příběhu, akce a hereckých výkonů jsem spokojený a se 4* nemám ani ten nejmenší problém. Není to film, který by znamenal revoluci ve svém žánru, ale čiší z něj opravdová profesionalita a pro žánrového fanouška je to sázka na jistotu. Celkový dojem: 80 %. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ben Aflleck dokázal takmer nemožné. Už aj tak výborný film Gone baby gone dokázal kvalitatívne prekonať, čím potvrdil, že to nebola náhoda a Ben má naozaj talent na režírovanie i nos na dobré projekty. Videl som predĺženú verziu na blue ray, ktorá je asi o pol hodinu dlhšia a aj to je dôvod, prečo nemám filmu čo vytknúť. Je pravda, že som kinoverziu nevidel , ale v rozšírenej mi ani minúta filmu neprišla zbytočná, takže niektoré štvorhviezdičkové hodnotenia spokojných užívateľov, by sa kľudne mohli vyšvihnúť. Je to po všetkých stránkach premakaný film, kde každá postava má svoje miesto. Akčných scén tu nie je až tak veľa, ale ak už sú, tak sú preplnené adrenalínom. Nespomínam si, kedy som si tak vychutnal autonaháňačku v úzkych uličkách s policajtmi za chrbtom. Majstrovstvo je natočiť aj bežné scény tak, aby divákovi pripadali zaujímavé či napínavé a Affleckovi to fakt ide. Malú, ale zaujímavú postavu "kvetinára" si tu strihol môj obľúbený, ale už nebohý P. Postlethwaite. Porovnanie s filmom Heat je naozaj namieste a ak ste ho videli, je takmer nemožné, aby ste si naň počas sledovania nespomenuli. Uznávam, že Affleck nie je Al Pacino a ak už by som mal niečo vytknúť, tak Afflecka, ktorý je zdá sa lepší režisér ako herec. Niežeby hral nejako zle, ale vedel by som si na jeho mieste predstaviť niekoho iného.Mesto je veľmi kvalitný film a som vážne zvedavý či svoje režisérske kvality potvrdí do tretice. 100%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Režii to má kulantní, akční scény jsou špička ve své třídě! Jen mi nejde do hlavy, co to režiséra napadlo, obsadit do hlavní role toho slizkého pokrfejse s obličejovou obrnou, který když chce zahrát nějaké emoce, musí před ním klapka utýrat koťátko a to ještě s nejistým výsledkem, zdali se mu ta vráska uprostřed čela vůbec objeví. Navíc přes polovinu dvouhodinové stopáže dělá nudně kudrnaté oči na nějakou ohyzdnou kikinu z banky, kterou se kdoví proč snaží ošukat, což v kombinaci s odpudivým heavyendem degraduje toto nadějné drama na úroveň sériové, klišovité sračky podle Rosamunde Pilcherové o trampotách životem zklamané vdovy a zneuznaného švédského jaderného fyzika na pozadí uhrančivých Rakouských Alp. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Ben Affleck (Doug MacRay) byl spoluautorem scénáře, režíroval a zahrál si hlavní roli. (Kuzmik)
  • Zbraně Dougieho (Ben Affleck): H&K HK416, H&K UMP, Glock 17. Zbraně Jema (Jeremy Renner): AKMS, AKMSU, H&K 416, M4A1, H&K USP Compact, Ruger P-Series, Intratec Tec 9. Zbraně používané Adamem Frawleym (Jon Hamm): Remington 870, Glock 17. (Cocacolix)
  • Jeden z požadavků Bena Afflecka (Doug MacRay) na herce byla, aby pochytili typický bostonský "telefonní" přízvuk. Blake Lively (Krista) splnila tento úkol tak dobře, až si všichni mysleli, že je rozená Bostoňanka, ačkoli vyrůstala v Kalifornii. (Othello)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama