Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nějaké výhrady by se našly, ale poctivě odvedená práci a celková koncepce směřující k Nelítostnému souboji (Mann je ovšem Mann, ale z jeho novějšími počiny by se The Town už měřit mohl) mně zcela přesvědčily, že si tento film zaslouží plný počet. Jednou za čas je pěkný zafandit těm zlým a tady to byl jeden sympaták vedle druhého. Tak cool masky nebyly už od Temného rytíře, stejně tak jako tak dobře provedená kriminálka. Závěr velkolepý a zcela sedící. Prostě tento film mi sednul v tento pochmurný mokrý den perfektně. 9/10 Ben Affleck v mých očích zase o kousek postoupil, a Jeremy jen znovu dokázal, že je dobrý herec, hodící se na takovéto rozporuplné role Shrnutí: Bez váhaní prohlašuji, že Town je nejlepší kriminální thriller o partě zlodějů od Heat (a bank robbers zde jdou s módou a střídají jeden outfit za druhým - malé, ale další plus) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Ben Affleck, Peter Craig, Aaron Stockard / Prince of Thieves by Chuck Hogan | Hudba: Harry Gregson-Williams, David Buckley | Produkcia: Graham King, Basil Iwanyk | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Legendary Pictures, GK Films, Thunder Road Film | Rozpočet: 37 miliónov $ | Tržby: 156,786,262 $ | Niekoľko výborných hereckých výkonov na jednom place - celkom nepravdepodobný úkaz v dnešnej produkcií. Práve to robí z The Town niečo viac, než len stokrát omletý krimi šablón. Postavy majú charakter, osobnosť. Dej má svoje chybyčky, ale nijak obzvlášť nenaštve. Nato, že je to Afflecková poriadna druhotina, je to viac, než chválihodné... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná, ale pár podivných nelogičností (hrdina se nikdy sám nedozvěděl, co se stalo s jeho matkou), klišé a až příliš pohádkový konec jí v mých očích poněkud uškodilo. Gone Baby Gone se mi zkrátka líbilo mnohem víc a především to byl film, o němž jsem musel dlouho přemýšlet. Město takový dopad nemá ani zdaleka. Ale Ben Affleck je opravdu dobrý režisér, obzvlášť když dojde na akci odvádí profesionální práci. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Inspirace Nelítostným soubojem je zcela evidentní, ale neřekl bych, že jde o slepé kopírování a snahu parazitovat na slavném předchůdci, spíš je Ben Affleck fanouškem Manna a jeho slavného filmu, takže chtěl svým Městem vzdát hold svému vzoru. Narozdíl od Nelítostného souboje, který byl postaven na konfrontaci dvou tvrdých mužů, mistrů ve svém oboru, se Affleck zaměřuje víc na romantický vztah mezi zločincem a jeho ženskou obětí, který postupně přerůstá v lásku. Vůbec se dá říct, že Město někdy až nemístně romantizuje podsvětí a vztahy mezi zločinci založené na přátelství a solidaritě. Realita bude nesrovnatelně přízemnější, přesto po stránce příběhu, akce a hereckých výkonů jsem spokojený a se 4* nemám ani ten nejmenší problém. Není to film, který by znamenal revoluci ve svém žánru, ale čiší z něj opravdová profesionalita a pro žánrového fanouška je to sázka na jistotu. Celkový dojem: 80 %. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jsem sice zločinec, ale mám zlaté srdce. Hledám přítelkyni se spoustou pochopení. Něco takovýho by si mohl dát MacRay do inzerátu. Film zas může mít na přebalu napsáno "Chci strašně moc vypadat jako Nelítostný souboj" (dokonce se na něj hrdina dívá v televizi). Jenže šaty s vlečkou, stříbrem vyšívané, ale princezna to není jasný pane. Affleck není Mann. Jde o dost idealizovaný pohled na svět gangsterů, kteří tu vypadají jako kluci od vedle a co mají jen adrenalinového koníčka (zatímco FBI tu pomalu vypadá jak Gestapo). Byl to nadějný Affleckův pokus, ale zpětně a s odstupem pár let dodávám, že mimo scénu s nejchytřejším policajtem na světě tam vlastrně není nic moc zajímavého (snad až na Rebeccu Hall). ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 37 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 92,2 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 154 mil. (NIRO)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama