Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Předlouho jsem měl film ve watch-listu a udělal jsem dobře, že jsem se na něj konečně koukl. Ben Affleck s každým svým filmem režijně roste a musím ocenit jeho celkovou práci u filmu, jelikož napsat scénář, režírovat a hrát přitom hlavní úlohu, dokáže obstojně, neřknu-li výtečně, zvládnout jen málo takových. The Town mě velice příjemně překvapilo, žánrově se jedná o něco úplně jiného než jsem čekal a jsem za to rád, jelikož jsem čekal nudnější Argo. Argo sice u mě nebylo překonáno, ale i tak se jedná o vynikající podívanou...80% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Affleck nemá smysl pro pointování. Všechny dílky skládačky tam jsou, některé dost působivé (mimo jiné když policajt odvrátí hlavu od jeptišek), ale v nesprávném pořádku. Když jsou Affleck a Jeremy trestat zlé lidi, je to podle moc brzo. Když si Rebecca prohlíží fotky a agent jí k tomu povídá, tak scéna okamžitě zanikne a jde se dál a vůbec nedojde k tomu fatálnímu uvědomění, respektive k jeh pořádné resonanci. A pak je tu ta druhá věc, že pro hlavní roli bych si představovala buďto herce s expresivním obličejem, a nebo naopak s nulovým výrazem, ale rozhodně ne herce s tváří Bena Afflecka. Nejspíš je schopný režisér, ale jako herec vedle ostatních Herců působí ještě dřevnatěji než když jenom kouká z plakátů a tak. Jediné, co mi na tom přijde neskonale dojemné, jak ho Matt Damon v každém rozhovoru věrně brání. A musím říct, že při telefonátu o tom, že láska je opravdová, mi ta slzička ukápla. A potom jsem se ptala sama sebe, kde vzal na útěku před policií mandarinku a celkově přišlo rozčarování z konce. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Poctivá a výborně natočená gangsterka. Affleck má před sebou velkou budoucnost jako režisér. Akce jsou naprosto přehledné a je v nich vše, co v nich má být. Sympatičtí herci, samozřejmě všechny herce naprosto převalcoval Jeremy Renner. Ben Affleck na své poměry podává jeden ze svých lepších výkonů, ale vůbec by mi nevadilo, kdyby už herectví definitivně pověsil na hřebík a věnoval se jen a jen režii. Oscara za herectví už asi nikdy nedostane, ale za režii? Kdoví, někdy v budoucnu to možná nebude tak nereálné. The Town má dobrý příběh, ovšem ne ohromující. Neobjevuje se zde vlastně nic nového a pořád jsem čekala na nějaké překvapení, které se nekonalo. Líbilo se mi, že milostná linie nestála moc na popředí (z čehož jsem měla strach), ale byla to spíše vedlejší linka, která vůbec nerušila. The Town je dobrý film, ale ne výborný. Emočně je film o dost slabší než Affleckův předchozí film, ale já Affleckoví tleskám a těším se na jeho další film a věřím, že má na to se brzy zapsat do první ligy. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Už je to tak - keď si Ben chce zahrať v dobrom filme, musí si ho napísať aj zrežírovať. Objektívne nemôžem dať vyššie hodnotenie, pretože to proste nie je "oscarový materiál", ale ako ideálny divácky film pre ľudí, čo sa chcú v kine dobre inteligentne pobaviť a tie digitálne obludnosti ich už nebavia, je to vlastne dokonalé a u mňa zápis do tohtoročnej TOP 5. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nějaké výhrady by se našly, ale poctivě odvedená práci a celková koncepce směřující k Nelítostnému souboji (Mann je ovšem Mann, ale z jeho novějšími počiny by se The Town už měřit mohl) mně zcela přesvědčily, že si tento film zaslouží plný počet. Jednou za čas je pěkný zafandit těm zlým a tady to byl jeden sympaták vedle druhého. Tak cool masky nebyly už od Temného rytíře, stejně tak jako tak dobře provedená kriminálka. Závěr velkolepý a zcela sedící. Prostě tento film mi sednul v tento pochmurný mokrý den perfektně. 9/10 Ben Affleck v mých očích zase o kousek postoupil, a Jeremy jen znovu dokázal, že je dobrý herec, hodící se na takovéto rozporuplné role Shrnutí: Bez váhaní prohlašuji, že Town je nejlepší kriminální thriller o partě zlodějů od Heat (a bank robbers zde jdou s módou a střídají jeden outfit za druhým - malé, ale další plus) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Ben Affleck (Doug MacRay) je oddaný fanoušek Red Sox a pravidelně navštěvuje jejich zápasy. (MeanWhile)
  • Když Dough (Ben Affleck) mluví s Kristou (Blake Lively) na baru, hraje v pozadí píseň od Jasona Derula "Whatcha Say". Ta vypráví o muži, který usilovně lže své přítelkyni, a když se ona vše dozví, zničí mu tak celý život. (Othello)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama