Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Druhý zářez na režisérovu pažbu Boston Tales, co znovu s přehledem uspokojí fanouška žánru. Krimi s dobře vystavěnými charaktery, solidně natočenou akcí, hezkými jeptiškami a neodbytným pocitem, že ještě spousta "příběhotvorného" zůstalo zbytečně ztraceno ve střižně, čímž třeba závěrečné dění kolem odkazu floridské "tangerinky" v tašce s hotovostí načichne pro někoho možná až nepříjemnou pachutí klišé. A když jsme u toho srovnávání s Heat, vyřešit případ kvarteta lupičů z Charlestownu by Pacinův Vincent Hanna zvládl doma z ložnice.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Během okamžiku jsem se do The Town zadíval a oči jsem neměl šanci odsunout od obrazovky. To, co mi v Gone Baby Gone chybělo tady naprosto perfektně funguje. Výborný, chytlavý příběh. Konečně drsnej Ben Affleck, kterej tuhle imidž potřebuje jako sůl a celá řada zapamatovatelných scén, při kterých Vám vyhrknou slzy do očí s tím, že tohle je přesně ten typ thrilleru, který vidíte za hodně dlouhou dobu. Je možný, aby Ben Affleck byl opravdu schopný režisér? Před pár lety bych se mu vysmál do očí. Spolu s Mattem Damonem a DiCapriem jsem je totiž viděl v obětí umělého frajerství, ze kterého už zřejmě vyrostli. Momentálně totiž před sebou vidím přední představitele Hollywoodu, o kterých bych to předtím nikdy neřekl. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Konečne niekto prišiel s niečím ako HEAT (1995). Kvalitných kriminálok kde gangstri sú tí sympatickejší nie je nikdy dosť (zmienim ešte POINT BREAK (1991) a aktuálny ANIMAL KINGDOM (2010)) a že zrovna Ben Affleck príde s takýmto námetom o to je to väčšie prekvapenie. Režisérsku reputáciu si z vysoko nastavenej latky ešte vylepšil a jeho scenár je tiež kompaktný, gradujúci a film herecky výborne obsadený. Jeremy Renner valí. PS: EXTENDED verzia zbytočne predlžuje úvod, jedná sa len o dialógové scény, ktoré mali ostať na podlahe strižni. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Jeden z nich mi povedal, že mám ísť, až kým na prstoch neucítim more. Bola to najdlhšia chôdza v mojom živote.“ MESTO je o dosť priamočiarejšie a jednoduchšie, ako Affleckov strhujúci režijný debut ZBOHOM BABY. Ale teší ma, že i „priemernejší“ film Bena Afflecka je stále úrovňou niekde úplne inde, ako filmy „vyštudovaných“ filmových režisérov, ktorí pracujú častokrát so stomiliónovými rozpočtami a oveľa slávnejšími hercami. U Afflecka stále nič nie je iba biele iba čierne, aj zlá postava môže urobiť dobrú vec, aj dobrá postava má slabosti. Jedinou vyloženou sviňou v MESTE je odpudivý „Kvetinár“, ale ten má len tri minúty. Inak ošarpaná pochmúrna bostonská štvrť Charlestown so všetkými svojimi deťmi, dobrými, zlými, chybujúcimi, zle sa rozhodujúcimi, rozhodujúcimi sa i dobre, ale často na to doplatiacimi viac, než ak by sa rozhodli zle. Affleck je rozmýšľajúci amatérsky psychológ a jeho postavy a dialógy sú také zaujímavé, že ma (oproti nim) nechali chladným aj občasné akčné vsuvky. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/triler/482-mesto-8o- ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck skvěle zrežíroval tuhle krimi chuťovku, která se velmi přibližuje k dokonalejšímu HEAT. Bez "silného" rozpočtu, ale za to silnému scénáři lze udělat velký jméno a krok vpřed. Otázkou zůstává zda Affleck přinese za rok (dva) něco nového, nebo naservíruje opět něco podobného. Po prvním zhlédnutí jsem měl z TOWN prázdný pocit, ale na druhý pokus jsem byl připraven a TOWN jsem si vychutnal. Zvedám hodnocení. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Zbraně Dougieho (Ben Affleck): H&K HK416, H&K UMP, Glock 17. Zbraně Jema (Jeremy Renner): AKMS, AKMSU, H&K 416, M4A1, H&K USP Compact, Ruger P-Series, Intratec Tec 9. Zbraně používané Adamem Frawleym (Jon Hamm): Remington 870, Glock 17. (Cocacolix)
  • Když Dough (Ben Affleck) mluví s Kristou (Blake Lively) na baru, hraje v pozadí píseň od Jasona Derula "Whatcha Say". Ta vypráví o muži, který usilovně lže své přítelkyni, a když se ona vše dozví, zničí mu tak celý život. (Othello)
  • V rámci nastudování role požádal Ben Affleck (Doug MacRay) herečku Blake Lively, aby obcházela různé lokály v Charlestownu. Blake strávila v barech a ubytovnách této čtvrti celý měsíc. (Othello)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama