Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

Pishin 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, pomalé tempo vyprávění mě vůbec nevadilo. Atmoška byla přijemně budovaná ale chvílemi se střídala s nudou co mě však vadilo nejvíce byl hlavní představitel - naprosto nezajímavý ''jouda'' - ostatní ''strejdové'' byli daleko zajímavější postavy. Nadruhou stranu já bych se za takový debut nestyděl. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Ač je Království zvěrstev hodně pomalým snímkem, rozhdoně nenudí. Michôd nezklouzává k hollywoodsky - mafiánskému filmu, i když tohle téma po tom skoro volá, ale klidně autorsky, se na témá dívá z jiného úhlu pohledu, dalo by se říct reálnějšího. Proto když příjde několik zlomově vyhrocených scén, působí na diváka opravdu silně a fungují o to víc. Na debut klobouk dolů. Turn around, pig cunt. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Na to pomalé tempo jsme si nemohl zvyknout a proto hodnotím "pouze" třemi hvězdami. Avšak musím na druhou stranu říct, že Animal Kingdom je zajímavá, australská gansterka odehrávající se v rodinném drogovém klanu. Režisér, který si tento debut i napsal začíná záběry na sochy a kresby lvů. Dostáváme se tak do džungle práva a pořádku v příměstké části Melbourne. Mládě J Cody (James Frecheville) přijde o svou matku na předávkování heroinu (šokující scéna bez zájmu) a je tak hozen do jámy lvové, když se přěstěhuje k babičce a jejím třem synům. Ta je na své děti hrdá, i když páchají všichni zlo a navíc je každý povahově diferenciální, jako by byli z jiné krve. Relativní absence přestřelek a automobilových honiček pomáhá filmu budovat a udržovat náladu prohloubené hrůzy a proměnu hlavní postavy (a vlastně i všech ostatních). Až se z nás všech stanou zvěrstva. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Poklidný příběh o pádu jedné zločinecké rodinky... Civilní drama od protinožců, které nasvěcuje život na hraně v bledých konturách, v poklidu si plyne a kolébá diváka až do chvíle, kdy něco (někomu) osudově rupne v bedně a kontury ztmavnou... Už dlouho jsem Guye Pearce neviděl v normální roli a můžu vám říct, že jsem se rád rozpomněl na fakt, že tento rodilý Brit umí vlastně hrát (když se mu chce a vybere si dobrý film). 80% ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Josh je obyčejný mladý chlapec, který ovšem žije v neobyčejné rodině. Když se jeho matka předávkuje heroinem, jde bydlet ke své babičce a strýcům (do domu, kde žije pohromadě 5 nebo 6 lidí). Celá jeho rodina je zapletena do hnusných zločinů, drog a vražd a Josh to jen sleduje a nemůže věřit vlastním očím. Guy Pearce, ačkoliv jedno z prvních jmen u popisku filmu, není hvězdou snímku, ovšem i jeho role vyslýchajícího policisty je skvělá. Syrový a na nic si nehrající snímek, který nám odhaluje zákulisí některých rodin, které to s počestností moc daleko nedotáhly. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)
  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama