Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (165)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Bota, která se skrývá v samotném ději, se dá nazvat předvídatelnost. Celou dobu víte, jak to s každým skončí. Že náš ňouma na konci ukáže kuráž a udělá něco rázného. Že to taky bude dost chytré, aby se ukázalo, že ve skutečnosti není tak hloupý, jak si celou dobu myslíme. A vědět, kdy kdo exne, taky není zrovna pohodlné, když chcete sledovat film, který vám přinese něco nového a nějak vás obohatí. Proto si myslím, že nálepka nejlepší australský film poslední doby (magazín Empire) není v případě Království zvěrstev zrovna adekvátní. Radši si pusťte srdcebolnou Austrálii. ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Neobvykle pojatá, ale jen vlažná gangsterka, ve které se nejvíc vyjímalo několik povedených, krví ostříkaných lekaček. Kromě skvělého Guye Pearce, jehož prostor byl tak malý, že neměl šanci moc vyniknout, se to tam hemžilo vesměs postavami s charismem brouka Pytlíka. Ten náctiletý dřevěný panák se soustavně apatickým, civějícím výrazem mě dost otravoval a vysloužil si, že mně jeho osud zůstal až do konce úplně lhostejný. Jeho nevyvíjející se charakter tento stav jen podtrhnul. Kriminálnické příbuzenstvo nedopadlo v boji o mé sympatie o nic líp. Výkon Jacki Weaver byl sice velmi solidní, ale nikterak výjimečný. Pánové a dámy z Americké filmové akademie, opravdu ho považujete za mimořádný a hodný oskarové nominace? Nevím, nevím. A film jako celek nevystoupil ani ze šedého průměru. Čišela z něj přemrštěná snaha o vytvoření nezávislého, kultovního trháku. Jenže monotónní, neenergická režie a plytký scénář rozmělnily slibný potenciál Animal Kingdom v cosi neurčitého a bez výraznější chuti. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pokus o velký kriminální příběh, potýkající se s nedostatkem zajímavé látky a občasným pocitem stání na místě. To nejsou bůh ví jak velké nedostatky, jen díky nim nejde o veledílo, či snad nějaký náběh na kriminální ságu ze světa Melbournského zločinu, ale "jen" o dobrou filmařinu. Pro mě téměř neznámé tváře propůjčily Království zěrstev punc autenticity, z davu vyčníval jen Guy Pearce, který však se svou rolí splynul jako vždy. Debutant David Michod tak dostál svým ambicím jen napůl, což mi v žádném případě nebránilo se do děje ponořit a nechat se "kochat" nepříjemnou atmosférou. Opakovanou projekci nezavrhuji, ale na podobný film musí být to správné rozpoložení. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Ač je Království zvěrstev hodně pomalým snímkem, rozhdoně nenudí. Michôd nezklouzává k hollywoodsky - mafiánskému filmu, i když tohle téma po tom skoro volá, ale klidně autorsky, se na témá dívá z jiného úhlu pohledu, dalo by se říct reálnějšího. Proto když příjde několik zlomově vyhrocených scén, působí na diváka opravdu silně a fungují o to víc. Na debut klobouk dolů. Turn around, pig cunt. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Tohle je moc "příjemné" překvapení roku. Pomalý scénář, režie i kamera dávají snímku spolu s geniálně mrazivou hudbou neuvěřitelně zvláštní a neotřelou atmosféru, která jakoby odrážela pocity a povahu ústřední role. Jackie Weaver a její nominace na oscara je naprosto na místě. Pak je tu ještě jedna role, která razí na plátně jako zlatá velryba ve vaně. Ben Mandhelsohn... Jeho psychopat mi po celou dobu naháněl takovým způsobem husí kůži, že by obstál v síni slávy záporáků, ale i v kdejakém béčkovém hororu. Tak o tomhle padouchovi se spoustě filmům může jen zdát. Jeho oči v mnoha scénách, ať už s dialogem či bez něj, říkaly mnohem víc, než zbraně či slova. Jeden z mých TOP 20 filmů ever ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Cena: MFF Sundance 2010: Velká cena poroty. [LFŠ 2010] (Krouťák)
  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)
  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama