Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte ve městě, kde vládne zákon džungle!  V podsvětí Melbourne zuří tvrdý boj s nevypočitatelnou policií. Lupič a výtržník Pope Cody je v hledáčku mužů zákona, kteří by jej nejraději viděli mrtvého. Stojí za ním však jeho rodinný klan. Svou roli zde má pomsta za smrt matky a především závislost synovce ‚J‘, který se vrací domů a propadá osudové hře zločinu a drog. Sugestivní psychologický thriller debutujícího Australana Davida Michôda je fascinující studií rozkladu kriminálnické rodiny, strhávající s sebou do propasti celé své okolí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (165)

Radiq 

všechny recenze uživatele

No mohlo mě hned napadnout, že to nebude o zviřátech... ale když je to australský, tak sem čekal nějaky klokany a koaly a vačice a ptakopysky... No nakonec největší ptakopysk tam byl Guy Pearce s knírem! Ale teď jako fakt: reálná australská gangsterka, to zní fakt divně, co? Ale je to tak a stojí to za to. Ten mladej manik v hlavní roli se sice choval docela divně až jednoduše, ale tak to asi režisér chtěl a tak nám vyobrazil pěknou rodinku (jak vytrženou z Krimi zpráv), která na jednu stranu stojí při sobě, ale když se ocitne v ohrožení, neváhá obětovat cokoliv. A na všechno dohlíží maminka. No teď se smějete, ale film to moc veselej nebyl a rozhodně nedoporučuju jako příklad pro rodinnej život... Jinak herecky opět skvělej výběr, počínaje tím Pearcem, přes všechny bratry (Ben Mendelsohn, Joel Edgerton, Luke Ford, Sullivan Stapleton), až po zmiňovanou maminku Jacki Weaver... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dobře zvládnuté kriminální drama z jedné melbournské rodiny. James Frecheville jako náš neplnoletý průvodce je tak nějak nečitelný a většinou nejméně zajímavý. To Ben Mendelsohn či Jacki Weaver, to jsou sociopati jako z učebnice. A divák je přitom ze začátku postaven do pozice, kdy se má zdát, že oni jsou pilíře Joshovy nové rodiny. David Michôd předvedl na debutanta pozoruhodný výkon (a to jako scenárista i jako režisér). ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Bota, která se skrývá v samotném ději, se dá nazvat předvídatelnost. Celou dobu víte, jak to s každým skončí. Že náš ňouma na konci ukáže kuráž a udělá něco rázného. Že to taky bude dost chytré, aby se ukázalo, že ve skutečnosti není tak hloupý, jak si celou dobu myslíme. A vědět, kdy kdo exne, taky není zrovna pohodlné, když chcete sledovat film, který vám přinese něco nového a nějak vás obohatí. Proto si myslím, že nálepka nejlepší australský film poslední doby (magazín Empire) není v případě Království zvěrstev zrovna adekvátní. Radši si pusťte srdcebolnou Austrálii. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Poklidný příběh o pádu jedné zločinecké rodinky... Civilní drama od protinožců, které nasvěcuje život na hraně v bledých konturách, v poklidu si plyne a kolébá diváka až do chvíle, kdy něco (někomu) osudově rupne v bedně a kontury ztmavnou... Už dlouho jsem Guye Pearce neviděl v normální roli a můžu vám říct, že jsem se rád rozpomněl na fakt, že tento rodilý Brit umí vlastně hrát (když se mu chce a vybere si dobrý film). 80% ()

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Neobvykle pojatá, ale jen vlažná gangsterka, ve které se nejvíc vyjímalo několik povedených, krví ostříkaných lekaček. Kromě skvělého Guye Pearce, jehož prostor byl tak malý, že neměl šanci moc vyniknout, se to tam hemžilo vesměs postavami s charismem brouka Pytlíka. Ten náctiletý dřevěný panák se soustavně apatickým, civějícím výrazem mě dost otravoval a vysloužil si, že mně jeho osud zůstal až do konce úplně lhostejný. Jeho nevyvíjející se charakter tento stav jen podtrhnul. Kriminálnické příbuzenstvo nedopadlo v boji o mé sympatie o nic líp. Výkon Jacki Weaver byl sice velmi solidní, ale nikterak výjimečný. Pánové a dámy z Americké filmové akademie, opravdu ho považujete za mimořádný a hodný oskarové nominace? Nevím, nevím. A film jako celek nevystoupil ani ze šedého průměru. Čišela z něj přemrštěná snaha o vytvoření nezávislého, kultovního trháku. Jenže monotónní, neenergická režie a plytký scénář rozmělnily slibný potenciál Animal Kingdom v cosi neurčitého a bez výraznější chuti. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Režisér David Michôd byl barvitou kriminální scénou města Melbourne fascinován po dlouhých 9 let, během kterých postupně scénář k filmu připravoval. Materiál pro film začal shromažďovat hned po svém přestěhování a zdrojem mu byly mimo jiné i místní noviny a černé kroniky. (darek kartac)
  • Scénárista a režisér David Michôd napsal roli Janine Cody přímo pro Jacki Weaver. (Othello)
  • Film drží rekord v počtu nominací na ceny Australského filmového institutu. Celkem jich bylo osmnáct. (Othello)

Související novinky

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Reklama

Reklama