Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

maslic 

všechny recenze uživatele

Tohle na me pusobilo jako nejaka politicka agitka o tom, jak nakrasne se inteligence muze dat dohromady s pracujici tridou. A pritom to mezi Hanzlikem a Kolarovou vubec nejiskri, neni tam zadna chemie a vsechno ovlada jen jejich slepa laska. Jasne ze "lasce se meze nekladou". Ale tady je primo do oci bijici, jak prosty lid nad burzoazni tridou zvitezil, a jak dalsi strediskova vesnicka svoje stadecko o jednu ovci rozsirila. Videno az v 2010. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Léto s kovbojem" bohužiaľ nie je žiaden americký western, akoby mohol názov napovedať. Je to blbá česká romantická komédia, ktorej vôbec nemôžem prísť na chuť. Dal som tomuto snímku už viac krát šancu, ale vždy ma to po chvíli začalo nudiť. Jaromír Hanzlík v úlohe buranského playboya je otravný, neznesiteľný a miestami až trapný. Tak isto aj škaredá, okuliarnatá Daniela Kolářová mi je silne nesympatická. Vytvorili spolu jednu z najprotivnejších filmových mileneckých dvojíc. ** ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Já jsem nehodnotila Léto s kovbojem - film mého mládí? V té době se moc romantické komedie netočily. Spíše se točily komedie komunální, pohádkové nebo crazy. Proto se mi jako holce Léto s kovbojem dostalo pod kůži a nostalgicky přiznávám, že se na něj dívám skoro při každé repríze, už kvůli Hanzlíkovi a Víznerovi. Jeho Boba je skvělý. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tato letní romantická komedie mě úplně minula. Dokáži sice pochopit, proč se někomu může líbit, na mě to ale nefunguje. Příběh je velmi jednoduchý, postavy nesympatické a humoru pomálu. Hanzlík i Kolářová si mnohokrát střihli lepší role, na vině je spíš slabý scénář. Více než dvě hvězdy za sebe dát nemůžu. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Léto s kovbojem je laskavá romantická komedie, místy pouze romance, místy svižná a hravá komedie. Nejsilnější zbraní je dokonalá a upřímná sehranost ústřední herecká dvojice. Pozadu nezůstávají ani další herci a se svou šarmantní přirozeností staví příběh v nadsázce, která stále dokáže příjemně pobavit a zahřát letním slunečním svitem. Hlavní postavou laskavě přívětivého příběhu je psycholožka Doubravka (velmi dobrá Daniela Kolářová), hledající cestu ven z bezradnosti a nevyzpytatelnosti mezilidských vztahů a citů. I zdánlivě ztracená duše může narazit na nově vytrysklou chuť do života. Hlavní mužskou postavou je dočasný pasák krav a traktorista Honza Macháček (vynikající Jaromír Hanzlík), jehož bezprostřednost je odzbrojující v konfrontaci s nadřazeností kultivovaného měšťanstva. Tohle spojení vždy fungovalo v nejvyšších otáčkách podmanivého atmosférického jiskření, škádlení a náklonosti. Třetí hlavní postavou je Doubravčin přítel a medik Boba Karásek (velmi dobrý Oldřich Vízner), do sebe zahleděný slaboch. Jeho přerod z mladíka v muže je bolestivý, sebestředný a působí elektrické šoky. Z dalších rolí: velitelsky řídící Bobova maminka (šarmantní Květa Fialová), úzkostlivě starostlivá Doubravčina maminka (dobrá Libuše Švormová), kultivovaně hašteřivá Doubravčina babička (velmi dobrá Dana Medřická), stejně aristokratická Doubravčina prababička (okouzlující Marie Rosůlková), Doubravčin jízlivý otec (zajímavý Jiří Pleskot), mrzoutský Honzův nevlastní otec (příjemný Jan Skopeček), bezprostřední Honzova matka (dobrá Slávka Budínová), ochotný Honzův dědeček (sympatický Bohuš Záhorský), žárlivá Honzova bývalá dívka Jitka (zajímavá Hana Čížková), nespokojený i smířlivý profesor Studnička (dobrý Josef Somr), naivní Studničkova dcera Klára (zajímavá Lenka Kořínková), či do svědomí promlouvající kosmetička (šarmantní Věra Galatíková). Pokud romantická komedie dokáže nebrat sebe samotnou vážně a se šibalskou rozverností škádlí všechny kolem, nepůsobí její sledování zdravotní problémy. Naopak náladu vylepšuje a zjemňuje svou bezprostřední hravostí. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Ve scéně, kdy Doubravka (Daniela Kolářová) hodí večer mokrou kytici omylem do nesprávného okna (ložnice), kde spí Honzova (Jaromír Hanzlík) máma, otčím a malé miminko v postýlce, ozve se „pláč miminka“. Tato naprosto stejná zvuková smyčka (kulisa pláče) je použita i v pohádce Jak se budí princezny (1977), a to ve scéně, kde se král Dalimil I. (Jiří Sovák) dívá na právě narozenou Růženku, která je paradoxně vizuálně klidná. (horskejvlk)

Reklama

Reklama