Reklama

Reklama

Misfits: Zmetci

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2009–2013), 29 h 12 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Howard Overman

Hudba:

Vincent Pope

Hrají:

Iwan Rheon, Joe Gilgun, Nathan Stewart-Jarrett, Antonia Thomas, Lauren Socha, Robert Sheehan, Robert Sheehan (a.z.), Karla Crome, Nathan McMullen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(37)

Partička "zmetků" začne vykonávat veřejně prospěšné práce za své dřívější prohřešky. Když je však hned první den zastihne záhadná bouře, jejich životy jsou navždy změněny. Všichni kromě Nathana zjistí, že mají zvláštní schopnosti. (HBO Europe)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 222)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Po první sezoně: Už od začátku jsem měl na mysli pětihvězdičkové hodnocení, ale i s ním bývám často dosti benevolentní. Takže to upřesňuji: první tři díly bylo za "zábavných" 5* - druhé tři díly jsou za "geniálních" 5* :-). A jsem skutečně zvědav, jak se postavám podaří "malý zádrhel" z posledního dílu vyřešit ;-). EDIT: Druhá série neslevila z nastaveného kvalitativního trendu ani o píď a kromě předposledního "nevánočního" dílu byla možná ještě o kousek lepší. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

MOHLI BYCHOM UŽ PROSÍM PŘESTAT ZABÍJET NAŠE VEDOUCÍ? Lidé se schopnostmi, jak by mohli skutečně vypadat v reálu. Hrdinský motiv je tam hodněkrát jen do počtu, řeší se hlavně vztahy, dost často sociální problémy a v posledním dílu první řady i to, že člověk chybující je lepší, než ten s vymytým mozkem. Není to úplně moje téma, ale provokativně zpracovaný propracovaný seriál, jediný za dlouhou dobu, u kterého bych další řady vidět měl. I'll do my best. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Misfits" aneb jak to dopadne, když schopnosti nezískají "Hrdinové", ale "Zmetci". Výsledek je sice syrový, vůlgární a občas pořádně úchylný, ale natolik precizně zpracovaný (scénář, kamera, hudba, efekty, uvěřitelné výkony), že ho zkrátka není možné nemilovat. Tedy, alespoň v mém případě.;-) První série: 95%. Předposlední díl slabší, jinak ale naprostá bomba způsobující okamžitou závislost. Druhá série: 70%. Po famózním úvodu přichází citelné zhoršení, za které může především absence děje (jednotlivé epizody k ničemu nesměřují, mohly by existovat samostatně). Třetí série: 60%. Bez Nathana trošku průser, scénář mnohdy nedává - vzhledem ke schopnostem postav - žádný smysl a opět chybí děj. Proč?!? Čtvrtá série: 20%. Totální průser, odchod všech postav, které za něco stály, děj ani nemá cenu zmiňovat, nedokoukáno. Pátá série: X%. Zhlédnutí na 99% nehrozí, víra ve zlepšení nulová. Nejoblíbenější postavy: Nathan, Simon (do svého "přerodu"), Kelly a první trio probačních.:-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem na sobě nezpozoroval žádnou nadpřirozenou schopnost a vždycky jsem nesnášel zmetky. S takovouto výbavou bych se na veřejně prospěšné práce neměl vydávat, ale hodnocení seriálu, ve spojení se zvýšenou možností výskytu zázraku v předvánočním čase, mne donutilo na sebe navléci oranžovou kombinézu a vykonat nějakou tu veřejně prospěšnou práci. Již to neudělám, protože mne nijak zvlášť nebaví hrabat se v odpadcích, beze smyslu se potulovat v čase ani souložit na záchodcích. Nemohl jsem přitom sice přehlédnout jisté zábavné momenty, ale přesto jsem zvolil odchod v okamžiku, kdy jsem mimořádně bystře zaznamenal, že na seriálu mne již baví pouze sestavovat pořadí, ve kterém bych hlavní hrdiny házel agresivnímu tučňákovi k večeři. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Něco tak extravagantního jsem snad ještě neviděl. V žádném jiném seriálu se nesouloží tak často jako v Misfits (alespoň jsem ještě porno na pokračování neviděl), sprostých slov si divák též užije dosyta, i když se celkem opakují (wanker, cunt, shag, twit, pillock); pořád je to příjemná změna vůči klasické sestavě asshole, son of a bitch a motherfucker důvěrně známé z amerických filmů... První série dost dobrá, i když tam mne celkem vytáčela Tereza Kostková (Sally), ve druhé to však začíná skřípat. Zatímco „ankůl“ Simona jsem měl rád, to jeho namachrované já (mimochodem, proč bydlí u Batmana ve sklepě?) pořád jen chodilo do půl těla svlečené a házelo pohledy á la Daniel Radcliffe. Ne že bych to Danielovi s Rihannou nepřál, ale tahle romantická linie mne nebrala. Ne tedy že by nějaká jiná bodovala víc. Postavy se objevují nanejvýš na jeden díl, provázanost dílů téměř nulová, každý díl, jiná ves. Pro dvojku platí ještě více než pro jedničku, že nebýt Nathana, toho namachrovaného, ukecaného, otravného, ale nesmírně vtipného debílka, není moc o co stát... Trojku jsem původně ani načínat nechtěl. Stalo se však a ten jeden díl mi úplně stačil. Vůbec mne to nezaujalo, nová postava snažící se nahradit Nathana dost zoufalá (ani dvě provedení nestačí) a opět to vypadá, že životnost postav bude velmi malá (dvě nové postavy hned zemřely). To nejlepší na trojce bude zřejmě nultý díl s Nathanem v Las Vegas... Co mne vadilo, byla Kelly překládaná titulkářem do slovenštiny. Se silnými přízvuky to není jednoduché, ale slovenština podle mne není řešením. Podobně jako v případě Hermese z Futuramy, který mluví moravsky, jestli se nepletu... 50% (1. série - 90%, 2. série - 60%, 3. série - 10%) ()

Galerie (496)

Zajímavosti (32)

  • Spousta lidí si myslí, že se Lauren Socha (Kelly) svůj přízvuk kvůli své roli naučila, ale ve skutečnosti je to její skutečný přízvuk. Pochází z Midlands ve středu Anglie. (hellstruck)
  • Dabingoví tvůrci chtěli, aby Kelly (Lauren Socha) i v českém znění měla nějaký přízvuk. Rozhodli se proto obsadit do role Terezu Bebarovou, která pochází z Bohumína a ovládá tak ostravský přízvuk. Za tento výkon ji pak diváci nominovali na diváckou cenu Františka Filipovského za dabing. (funhouse)
  • V domě, kde se odehrává párty, vraždí zajíc, který odkazuje na videohru "Hotline Miami", v níž má hlavní hrdina stejnou masku. (Yoshitsune)

Související novinky

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

Pokračování: Wanted 2, Monsters 2, M:I:V

20.06.2012

Timur Bekmambetov horlivě propaguje svůj historický akční horor Abraham Lincoln: Lovec upírů a na tiskových konferencích se ho novináři často ptají na dlouho slibované pokračování komiksové adaptace… (více)

Reklama

Reklama