Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Agu je malý chlapec žijící v blíže neurčené západoafrické zemi. Jeho šťastné dětství naruší válka, během které je za tragických okolností nucen připojit se ke skupině vojáků. Brzy se z něj stává jeden z nejschopnějších dětských vojáků této skupiny. (Phill67)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

berusche 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle jsem si to nepředstavovala. Bohužel tomu zas tvůrci dodali patosu tolik, až ubíjel. Téhle pohádce schází čistá syrovost, na kterou jsem se tak těšila. Navíc, člověk má pocit celou dobu projekce, že už to krucinál všechno někde viděl. Průměrem ale neurazíš a je pravdou, že v tomhle případě scénář určitě špatný nebyl, herecké výkony také překvapily a herci se zhostili svých rolí s velkou grácií. Možná jen to pojetí těch klišé už začíná být na škodu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní film s nejlepším dětským hereckým výkonem, který jsem kdy viděl. Beasts of no Nation zobrazuje nekompromisně, syrově, brutálně, emotivně i velmi reálně civilní válku v Africe s děsivým vůdcem Idrisem Elbou, který to s Oscarem myslí vážně. Stopáž vůbec nevadí, film je svižný a velmi poutavý. Překvapivá Indie žánrovka. 80% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle opravdu není látka, která by zajímala každého, na druhou stranu je vždycky zajímavé se podívat do jiných částí světa a zjistit, jak to tam vlastně funguje/nefunguje. "Beasts of No Nation" jsou však mimoto také ukázkou mistrovského herectví, a to jak v případě dětských, tak i dospělých rolí. No, Afriku opravdu moc neznáme. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nezasáhlo, navrch jsem místy nevěřil. Civilizovaný svět má mnoho ostud a škraloupů, další vysoce humanistické filmové poselství si mě ovšem nezískalo. Cary Fukunaga, který si udělal jméno na Temném případu, s emocemi místy pracuje tak doslovně, až je zabíjí. V období evropského negativního ohlasu na přijímání uprchlíků představuje jednu povstaleckou armádu, do kterého se dostane i bezbranný hoch, který přišel o veškeré zázemí a jistoty. Není to tolik patetické, není to tolik dojemné, není to tolik syrové. Je to takové nijaké. A dlouhé. Určitě ne špatné, téma má co říct, ale určitě to ve výsledku není takové, že bych nad tím chtěl přemýšlet. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna banda opic zdruzena v organizacii s trojpismenkovym nazvom bojuje proti druhej bande opic zdruzenej v organizacii s trojpismenkovym nazvom. A cele to sledujeme z pohladu malej opice a teraz pozor, s menom, ktore tvoria tri pismena. Snad to mala byt nejaka sonda do zivota detskych vojakov v Afrike, ale do hlbky to prilis nejde a cely ten vyvoj hlavneho hrdinu je tak nemastny neslany, ze na mna v ziadnom ohlade nezapôsobil. Ani ma nesokoval a ani nedojal. Vlastne mi bol dost ukradnuty. Cely film nakoniec pôsobi dost stereotypne. Neustale sa striedaju epizodky v ktorych banda opic vystriela nejaku ubohu bandu civilistov bez poriadneho a napinaveho smerovania niekam az nasho hrdinu konecne oslobodia kladne opice a je koniec. Mohlo to byt nieco ako filmy z prostredia brazilskym slumov akym je napriklad film City of God. Napriek pôsobivej teme je bohuzial vysledok sterilna nuda. Takze som si znova potvrdl, ze Netflix produkuje filmy so sice netradicnou zaujmavou temou, ale potom co daju tvorcom peniaze, tak sa o filmy nestaraju a vysledok vyzera ako zlatanina, ktorej chybal poriadny dramaturg. 4/10. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Cary Fukunaga obsadil i několik bývalých dětských vojáků, kteří se účastnili bojů v Sieře Leone nebo Libérii. Několik jich ale bylo zadrženo, protože je úřady považovaly za žoldáky. (Phill67)
  • Ide o prvý originálny film streamovej služby Netflix. (ambron)
  • Natáčanie prebiehalo v Ghane a trvalo viac ako 35 dní. (ambron)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Další krok pro Netflix

Další krok pro Netflix

08.03.2015

Stále populárnější americký poskytovatel „video on demand" (VOD) streamovaných médií v současnosti zažívá svůj vrchol. Po celém světě má Netflix více než 50 milionů předplatitelů a možná již koncem… (více)

Režisérský chameleon opět v akci

Režisérský chameleon opět v akci

08.06.2014

Cary Fukunaga, přední představitel nastupující režisérské generace nepřestává překvapovat svým nevyzpytatelným výběrem témat. Po dramatu ze současného Mexika, kostýmní historické romantice a… (více)

Reklama

Reklama