Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní příběh vypráví o lásce devatenáctiletého Ondřeje (J. Čenský) a sedmnáctileté Aleny (I. Andrlová). Ondřejovi rodiče (J. Hlaváčová a M. Zounar) touží poznat dívku svého milovaného syna, a tak se Alenka vypraví „ukázat“. Zdánlivě poklidná návštěva dívky u Ondřejových rodičů se ale bohužel zásluhou jeho matky zvrtne zcela nečekaně jiným směrem a mezi ženami vypukne hádka a Alena odchází. Ondřej se nechce své lásky vzdát a omluví se Aleně za chování rodičů. Mladí dokonce začnou, a to i přes nevoli Ondřejových rodičů, plánovat společnou budoucnost a dokonce i svatbu! Jenže, protest, který chtěl mladý hrdina příběhu uskutečnit, se náhle obrací proti jeho nejvlastnějším zájmům a lákavé šanci, která se mu naskytne. Jak se Ondřej zachová? (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

argenson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že ve své době to mohlo přispět k navýšení popularity začínajících mladých herců, ale Čenský pobíhající značnou část děje polonahý ve froté ručníku mě celkem iritoval:-) Příběh samotný nebyl špatný, ale řešení dilematu studium nebo vztah se mi zdálo příliš patetické, jako by šlo o otázku života a smrti. Navíc Čenský deklamuje celkem otřepané fráze a chvílemi jsem se nudil. Body navíc ale dávám za famózně přidrzlou Andrlovou v seznamovacím rozhovoru s potencionální tchýní (Jana Hlaváčová). Stejně bravurně jiskřící byl dialog dvou matek (Hlaváčová-Bohdanová). ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vrásky z první lásky. Příběh Aleny a Ondřeje přirozeným způsobem popisuje radosti i strasti mladých milenců, pokoušejících se uhájit svůj vztah navzdory všemu a všem. Zajímavé téma, ale z dnešního pohledu už možná pasé. Ivana Andrlová s Janem Čenským tvořili v osmdesátých letech sehranou dvojici, která funguje sama o sobě, proč ne. Blanka Bohdanová vysekla i na malém prostoru strhující portrét unavené ženské, které to v životě nevyšlo a sledovat charakterové proměny Jany Hlaváčové je doslova radost. Jiří Adamec uměl kdysi dobré filmy, škoda, že později dal přednost jiným žánrům. ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi dialogy milenecké dvojice přišly poněkud patetické a taky bylo dost nechutné, jak se Čenský co chvíli po Andrlové plazil v očekávání, že už mu konečně dá. No ale pobavila mě seznamovací scéna, když byla Andrlová na koberečku u papalášů s kalkulačkou místo mozku, jak potenciální tchyni drze odsekávala. Rovněž se mi líbil rozhovor Hlaváčové a Bohdanové: "Nejsou bohatí a chudí, jen bohatší a chudší, milostpaní." "Měli by si najít takovou, co má konto v Tuzexu." "Ještě ji naučím boxovat, kdyby vás náhodou měla někde potkat." Závěr pochopitelně dopadl podle očekávání, i když jsem do poslední chvíle doufal v optimističtější zakončení. 50% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příliš mladí na lásku už nebyli. Ale praktické záležitosti neměli vychytané, mentálně nebyli zralí, takže se vše odehrálo jen v milostných oblastech, na ty už zralý byli, ale co dál? Vtom už měli velké problémy. Dívka otěhotní a je na dítě sama, kluk bere roha. Takže vše je jinak pro dívku, kluk jede v životě dál jako by se nic nestalo. https://www.youtube.com/watch?v=pyquS_ClPvQ Měním názor po dalším shlédnutí...ale nepodělím se o něj. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasická 80. inscenace s místy elegantně se vlnícím obrazem o dvou mladejch (a vzhledem k věku a době přiměřeně blbejch) lidech. Hlaváčová výborná... "Vy NEMÁTE maturitu?" Super tchyně. Tchán Zounar (vynálezce) taky dobrej mimoň. No a tyhle fantastický rodiče mají skvělýho synka, kterýho bych třískala od rána do večera, bejt to moje dítě. No a Andrlová s jejím legendárním špičákem... Ta je sice na začátku voprsklá jak vopice, ale je jí to ve finále houby platný. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • „Konečně přišla moje šance – moje první postelová scéna! To už si mě musí všimnout! Nevšimla,“ prohlásil Jan Čenský, který si během natáčení myslel na Ivanu Andrlovou. [Zdroj: časopis Můj čas na kafíčko] (Duoscop)
  • Ivana Andrlová považuje svoju rolu Aleny za akúsi symbolickú pri prechode z rolí princezien do rolí mladých dievčat na začiatku 80. rokov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama