Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (818)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Slovy Grimpa: Mučeníčko to je moje potěšeníčko. Násilí a msta. Jednoduchý příběh o holce, kterou si podalo pár vidláků a ona jim to pak vrátila i s úroky, funguje velmi dobře a takřka bez vážnějších nedostatků až do scény se „zmizením“. Pak publikum začne trochu pochybovat o tom, co se mu to snaží tvůrci namluvit a nepřidává tomu ani moc fakt, že se divák musí zákonitě ptát, kde vzala jedna z postav náhle takovou sílu? A pak bych vytkl sem tam až přílišnou stylovost v podobě havranů či červených očí. Jinak ale film plní svůj účel, to se mu prostě nedá vzít a i při nepříjemných scénách člověk zaujetím nechce odvracet zrak, takže ode mě jsou to slabší 4*. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tomu říkám pořádné ženy v pokušení. Vlastně je to ideální film pro manželské páry. První, celkem nezajímavou polovinu sleduje manžel v klidu na pohovce, zatímco manželka myje nádobí po večeři, uloží děti, vyžehlí. S blížícím se druhým poločasem muž na gauči jako obvykle unaven usíná. Manželka ho něžně vzbudí, uloží do postele a usedne na pohovku. Nyní totiž začíná ta nejlepší část filmu a manželovo chrápání a slintání přeci jen ruší umělecký dojem. Film skončil, žena ještě poklidí špinavé prádlo, odnese láhev od piva, smete rozsypané křupky a jde nabrousit nůžky. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mrazivě naturalistické, brutální a napínavé. Čas od času si rád dopřeju podobnou dávku thrillerového hnusu na pomezí splatter hororu... V těchto snímcích toho sice není příliš (nic), co by se dalo považovat za plnohodnotnou filmovou kulturu, zaujmout nicméně dokáží znamenitě. Pak už je individuální, jak se s tím divácký žaludek popere. Za sebe musím říct, že pár scén mě docela překvapilo, a stěžovat si nemohu ani na delší stopáž, která sice k žánru moc nesedí, ale se kterou si režie pohrála více než zdařile. Pro fanoušky SAW nebo třeba Posledního domu nalevo jasná volba. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hned od začátku nám je Jenn představena jako hloupá fiflena, která si ráda koupe mobily v toaletních mísách. Pak když se příběh strne v její prospěch je těžké přejít na její stranu a fandit jí v jejích krutostech. Začátek se mě vůbec nelíbil a ani mě tohle nikdy nebavilo u podobných filmů. Po otočení se bylo na co dívat, sice by to bez toho začátku nešlo, ale začátek ten fajnový zážitek pokazil. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Dobre, tu nie je moc o čom písať. Veď aký už len môže byť remake takého filmu akým je legendárny I Spit on Your Grave? Prerábky starých expliotation hororov sa viac menej daria, veď taký Ajov The Hills Have Eyes má väčšina hororových nadšencov vo svojej topke a výnimkou nie je ani ďalšia expliotation klasika, The Last House on the Left (oba Cravenove originály, náhoda?). Spomínané filmy majú, ale čosi viac než len brutálne scény. Remake Steven R. Monroea je počas celej svojej stopáži samoúčelný a nesmierne americky hlúpy a nechutne klišoidný. Ide o tzv. podradný subžáner, ale i tak všetko má svoje hranice. Originál, ktorý mal byť pôvodne úplne niečo iné než čo sa z neho nakoniec stalo, mal jednoduchý nápad (až sa to tak dá nazvať) a jeho brutalita nebola tak samoúčelná ako tu. A samozrejme bola oveľa lepšia, nápaditejšia a nie... Nie je to žiadne prekvapenie, mohlo to skončiť oveľa horšie. Tak sa z tohto stal moderný štandard. (a úplne zbytočný samozrejme :) zlatý nedocenený originál, pri ktorom som tú bolesť hl. hrdinky cítil aj ja. PS: pár ľudí to tu s chválami až moc preháňa, ale ja im to neberiem :) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Po castingu měli herci pouze dva týdny na přípravu role. (Othello)
  • Mollie Milligan bola počas natáčania tehotná, čo tvorcovia zakomponovali do do úlohy pani Storchovej. (Pat.Ko)
  • Sarah Butler nechcela hrať v tomto filme, pretože sama sa rozhodla nepozerať horory, lebo ju znepokojujú. Jej agent ju na to nakoniec prehovoril. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama