Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

O filmu se hodně pěje a to mu škodí. když jsem k filmu zasedl, čekal jsem pecku nehorázných rozměrů (no špatně nastavené očekávání...) a ono P R D. Film má dvě poloviny. Tu první kde se "rozdávají" karty a pak tu druhou. To jsou už vyložené karty na stole a celkový dojem filmu se začíná měnit. První polovina totiž díky rozkrývání ústředních postav má své kouzlo v objevování "co jsou zač". Ne že by to byla úplně pecka (je to sem tam nuda a zmatek), ale pozornost to udrží. Ta druhá je jako facka. myslím tím jasná jak facka. Po tom co víme kdo je kdo a co je zač je do puntíku jasné kam se děj bude sunout dál. Je tak čitelný (a tím otravně nudný) až hanba. Bude to znít asi přehnaně, ale já v celém konceptu cítil Bony a klid. Tu nechutně křečovitou snahu hrát si na trapné "dobro vítězí" a "bude po zásluze potrestán" (a na to zdůrazňování jak velké ryby utečou a malé to odnesou). Kecy. Co na mě zapůsobilo dobře byl neortodoxní přístup k jazyku. Díky tomu, že se děj míchá jednou národností za druhou, míchají se i jazyky a to působí (alespoň na mě) sakra dobře. Mám to prostě rád. Další pokračování jsem ještě neviděl, ale už jen to že existují znamená že kasička cinkala a lidi na to koukaj. Co na to já uvidíme... ()

Petroff

všechny recenze uživatele

Týpek má kameru a levnou amatérskou prostitutku. Oba dělaj, že se viděj poprvý... On jí nabízí prachy, aby mu ukázala kozy... Ona dělá stydlivku... On přihodí litr... Ona svlíkne triko. On chce vykouřit... Ona nechce ani slyšet... Pak střih a scéna se přesune za zastávku autobusu. On přihodí dva litry... Ona otevře pusu a strčí si do ní jeho penis. Střih a pár záběrů na souložící občany... Semeno, láva, smegma, magma na tváře a je vyděláno... Hmm, aha, tak to asi není ono... tak nic... jen mi to něco připomnělo... Jé, pardon, takhle dáma nejezdí, splet jsem si to s pokerem. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Cakal som drsny nekompromisny seversky film. Namiesto toho som sa dockal vlazneho, pomaleho a natolko civilneho filmu az som sa neskutocne nudil. Pritom namet je zaujimavy a ponúka dostatok prilezitosti na rozohranie napinavych situacii, ale je to podané velmi nezázivne. Joel Kinnaman ma tiez velmi sklamal. Nielenze mi je nesympaticky, ale ani ako herec sa mi nepozdava a pokial naozaj bude buducim Robocopom, tak mam z toho velke obavy. 5/10. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Takto to v živote naozaj chodí - zafilozofuje si Srb, po tom, ako spomenie príhodu z detstva o neblahom konci najlepšieho kamaráta, ktorého telo skončilo rozrezané na dve polovičky. Nuž veru hej, presne tak to chodí, pomyslí si, v objatí vážne znejúcich slov a ešte dramatickejšej znelky, aj divák. S potlačenou slzou v oku zaspomína na všetkých rozpidlikaných parťákov. A takto to je S ľahkými prachmi stále. Scény vycucané z prsta (nudné, fádne) sa naťahujú v snahe poľudštiť zločincov. Nestanú sa sympaťákmi, no divák vie, že vedia byť aj citliví. Vďaka tomu postupne varujú Arabi i Srbi nováčika pred zradou kohokoľvek z bandy. Nováčik je ale frajer. Vie kúpiť z pozície študenta banku. Žiadny problém: iba súčasť "realistického" scenára. Pred pár rokmi väčšina aktérov príbehu pásla v lúčoch ostrého Slnka kozy na vysušených marockých púštiach alebo na bielych vápencoch svahov Treskavice. Naakumulované slnká v duši prinášajú dnes títo drsní počerní obchodníci vyblednutým Švédom v podobe kokaínu. Každý z nich má kohosi - frajerku, dcérku či sestru + nejaké zážitky z minulosti. Dobre vymyslený scenár nie je na zahodenie. Ale tohto filmu sa nedotkol. V ňom sa len útrpne poskladalo čosi, čo sa práve nosí. Hlavne nech sa ľudia zabavia (čo na tom, že ide o totálny výplach mozgu?) a napíšu o niečom, čo echtovo zapadá do súčasnej štýlovej škandinávskej zločineckej kinematografie. Možno najväčšou chybou filmu je chýbajúci humor. Všetko je brané nesmierne vážne. Respektíve, možno tu humor je, no vysiela na úplne odlišných vlnových dĺžkach v nezrozumiteľnom kóde. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl před pár dny a musel jsem si nechat hodnocení tzv. odležet. Poměrně realisticky natočený film o prostředí, do kterého by se asi nikdo z nás nechtěl dostat (myslím tím kruhy, které obchodovaly se zeleninou). Hlavní postava mi tam skvěle sedí a realističnost podtrhuje řeč - každá sorta lidí hovoří tou svojí (ne jako v US filmech, kde všichni i v nejzapadlejší džungli hovoří english). Zajímavý film. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Švédsku, no filmári zavítali aj do nemeckého Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Film je natočený podle úspěšného románu švédského autora Jense Lapiduse. (morgos)

Reklama

Reklama