Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Barabáš je zločinec. Místo něj lidé ukřižovali Krista. Jeho vnitřní utrpení ho vede až do gladiátorské arény, kde se snaží vybojovat si zpátky svobodu a ztracený klid. (oficiální text distributora)

Recenze (32)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Obsahuje SPOILERy: Snímek Barabáš nám ukazuje kariéru jeruzalémského recidivisty Barabáše, který je propuštěn a místo něj zemře Ježíš Kristus, poté co mu ukamenujou jeho milou, která je křesťanka se z něj opět stává kriminálník a za to si vyslouží doživotní trest v sírovém dole. Zázrakem přežije výbuch a dostává se do římské arény, kde porazí nejobávanějšího gladiátora. Císař Nero ho propustní na svobodu. No a milý Barabáš pár dní na to při velkém požáru Říma v domnění, že koná boží dílo vezme hořící klacek a začne ještě rozdmýchávat oheň, aby nakonec skončil na kříži. ___ Hodně se mi líbila ponurá atmosféra některých scén (hlavně na začátku bičování Ježíše, jeho cesta na Golgotu a ukřižování. Geniální scény na nás čekají v aréně, kde si Barabášova největšího protivníka, psychopatického gladiátora bravurním způsobem střihnul Jack Palance. Celým filmem se jako nit táhne Barabášovo hledání pravdy o Kristovi a boj s přijetím víry. Trošku jsem doufal, že to nedopadne jako v jiných podobných filmech a Barabáš na to křesťanství nepřistoupí, ale bohužel se tak nestalo. Musím říct, že film přestože má silná místa, tak je trochu zdlouhavý, i když ne úplně nudný. Dávám slabší 4, ale podruhé už bych na to asi nekoukal. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První třetina je typická biblická sandálovka s důrazem na Barabáše. Je tu Pilát, apoštolové, farizejové, samozřejmě Ježíš a další. Nic, co by zaujmulo, ale ani nic, co by uráželo. Přesun do sirných dolů prospěl a ukázka tamních podmínek měla něco do sebe, ale pořád to nebylo ono. Ovšem jakmile se Barabáš ocitl v Římě, tak dostal film koule a úvodní sekvence v aréně mě vyloženě uchvátila. A pokračování v gladiátorské škole či souboj s nejlepším z gladiátorů, to v mých očí defenitivně převážilo misky vah do pozitivnějších čísel. Závěr s požárem Říma a konečné křesťanské vyústění pak bylo zcela v intencích tehdejších trendů, ale i tak si ho mohli filmaři odpustit. Nicméně celkově příjemná podívaná a Anthony Quinn opět nezklamal. 65% ()

Reklama

Hedka 

všechny recenze uživatele

Fiktívny príbeh Barabáša natočený v zlatej ére historických veľkofilmov ( trochu posmešne nazvaných aj "sandálové filmy"). Kvalitou celkom nedosahuje úspešné hollywoodske veľdiela tej doby napr. Ben Hur a Destoro, ale výrazne za nimi ani nezaostáva. Za zmienku stojí najmä zaujímavý scenár s hlbokou pointou a herecký výkon Anthonyho Quinna. Veľmi silné **** ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre vypracovaný scenár. Fiktívny, dobrodružný príbeh Barabáša a jeho vnútorný zápas pri hľadaní Boha má naozaj čo ponúknuť. Síce by sa tu našlo pár nereálnych historických nelogizmov, ako napr. 20 rokov práce v bani - to je samozrejme nereálne, rekordmani sa dožívali max. 2-3 roky - ale v kontexte celého príbehu sa takýto odklon od reality dá prepáčiť. Vzhľadom na dobu, v ktorej bol tento historický veľkofilm natočený, ani technická úroveň nebola najhoršia, aj keď niektoré súboje skôr pobavili ako ohromili. Kostýmy a výprava však boli veľmi slušné. Na druhú stranu je ale pravdou, že príbeh Bena Hura ma bavil viac, celkový dojem preto vyznieva do mierneho nadpriemeru. Odporúčam všetkým sandálovým nadšencom. 75/100 ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Zločinec, vrah, Barabáš, stane před soudem v Jeruzalémě. Ale není tam sám, ten vedle předvedený je Ježíš z Nazaretu. Barabáš je hlasem lidu omilostněn, Ježíš jako buřič raději ukřižován. Začínají změny v životě Barabáše, dvacet let v sirných dolech, kde měl spoluvězně, se kterým skončil jako gladiator v Kolosseu. A další pochyby....kde skončí? Výpravný velkofilm s Anthony Quinem v hlavní roli za zasloužené čtyři hvězdy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Při natáčení v Římě se Anthony Quinn (Barabáš) seznámil se svou druhou manželkou, italskou kostýmní výtvarnicí Jolandou Addolori. (jenik71)

Reklama

Reklama