Reklama

Reklama

Tento akcí nabitý animovaný Batman staví proti hlavnímu superhrdinovi zvláštního nového nepřítele, postavu zvanou Red Hood, která terorizuje Gotham City. Tento zlý chlapík řídí organizovanou kriminální scénu ve městě a stává se postrachem ulic, ale Batman brzy zjistí, že Red Hood chce něco víc, než jen peníze... Každou noc vychází Batman z příšeří a chrání obyvatele Gotham City před fantomy. Ale poslední dobou se jiný samozvaný ochránce veřejného blaha plíží ulicemi a jeho nemilosrdné metody spíše nahánějí hrůzu, než aby přinášely uklidnění. Ďábelský padouch, který jakoby znal každý Batmanův krok, si klade za cíl vyčistit ulice Gotham City jednou provždy a současně chce zničit i samotného netopýřího ochránce pořádku. Teď, když Red Hood započal velmi selektivně likvidovat gothamské podsvětí, objeví se znovu Joker, aby se vysmál odvěkému nepříteli tím, že vykope nějaké kostlivce, kteří měli raději zůstat pohřbeni. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

28.9.2010 ~ Batman dostává konkurenci a se svým bývalým parťákem se jme pátrat nejen po něm samotném, ale i po jeho úmyslech a důvodu, pro který se v Gohtam City objevil. Nejsem fanda komiksů, dokážu absorbovat pouze určitou míru pošahanosti. To jen tak pro začátek. ~ A teď popořadě. Některé komiksy jsem ochoten akceptovat, protože jsou do jisté míry natolik trhlé a zasazené mimo reálie, že je lze akceptovat jako oddychovku, při které se nemusí myslet, případně je daný svět pro daného hrdinu natolik odpovídající, že tomu lze přijít na chuť. Problémem je, když se na scéně začnou objevovat další hrdinové a čím dál tím praštěnější, až už to začne připomínat spíš honbu za penězi, protože někteří to budou kupovat i kdyby v tom běhalo po městě zafačované hovno s vlečkou. Tedy jednoduše řečeno, všeho s mírou. Fanoušci komiksů by mě za tato slova nejraději viděli pod zemí (a v Metru to nebude), ale se vzrůstajícím počtem hrdinů mi ztrácí celé hrdinské univerzum smysl. ~ A pak se objeví tento Batman. Není sám, za zadkem má už druhého Robina (pěstuje si je jak fialky na parapetu) a město plné, napěchované, přetékající, ve švech praskající všemožnými hrdiny a zloduchy a všechno jsou to samozřejmě maskovaní tvrďáci. A je jich už moc a působí to na mě neskutečně trapně. Jako když se někdo hodně moc nudí, nemá co dělat a tak vymýšlí další a další hrdiny a zloduchy nehledě na to, že už to není ani trochu vkusné. Ale co, tohle není můj svět. ~ Tak tedy poté, co Batman (znovu) zklamal, objevuje se po nějaké době ve městě frajer s rudou maskou a pomalu přebírá vládu nad místním zločinem. Kupodivu to dělá dost nevybíravě, protože místo aby si všechny zločince podmanil, vybíjí je, čímž zbavuje město zločinu stejně jako Batman, jen u toho teče o dost víc krve. A Batman je více méně pacifista a s takovýmito móresy nesouhlasí, jde si tedy s Red Hoodem pokecat a zjistit pravdu. Na to ale odmítá čekat několik místních zločinců a Red Hoodovi jdou po krkru taky. Je z toho pěkná mela s plno provázanostmi a zákonitostmi, které běžnému divákovi, u nějž nejsou kreslené příběhy zase tak cool (alespoň od dob Kačerů z Kačerova), připadají dost... hloupé a zbytečné. Batmanovi se v průběhu pátrání vybavují vzpomínky, což je asi jediná více méně zajímavá věc na tomhle filmu. Jinak to pro mě byla bohužel poměrně velká konina, na kterou se mi podaří určitě rychle zapome... cože? ~ PS: Fandím Red Hoodovi, Batman myslí kolenem. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tajemný Red Hood se ocitá v Gothamu. Vynucuje si přízeň místních bossů na úkor Black Maska a tak si ho poštvává proti sobě = válka. Do toho se přimotá ještě sám Joker, no a Temný rytíř má celkem co na práci. / Z charakterů se tu mihne ještě Robin, Ra's al Ghul, Nightwing, Amazo, kratičce Riddler. Ho(oo)dně dlouho jsem neviděl žádný Batmanovský animák, i proto teď z toho mám tak dobrý, nostalgický pocit. Žádná sračka, nýbrž překvapivě slušná zábava s poměrně dobrým příběhem a spoustou akce! Holt krásně koukatelný... asi se začnu shánět i po dalších kreslených Batmanech z poslední doby. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Povedený seriózní příběh s dynamickou akcí, výborným "záporákem", slušnou animací a skvělou hudbou. Otázka Bruceovy neschopnosti ukončit nebezpečné zločince "permanentně" sice staví Temného rytíře do až příliš dušínovského světla, ale jak taky jinak, že? Nostalgické (a dobově úsměvné) vzpomínky na prvního Robina, Jasona Todda, potěší a podtrhují tíhu dřívějších selhání. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách výborný animák. Skoro se mi chce říct, že je škoada, že se takle netočí klasické filmy (ikdyž Nolan dokázal tuhle myšlenku vyvrátit). Noví staří známí, trochu zapletený příběh, dokonce brnkne i na city. Za choreografii akčních scén, hlavně soubojů, by se nemusel stydět žádný áčkový snímek. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pěkná gothamovka, moc pěkná. Samozřejmě pro pokročilé nebo alespoň pro ty, kteří slyší na Nightwinga a Robin pro ně není jen ten jeden Boy Wonder. Scénář je skvělý, atmosféra graguje, člověk si pošušňá Jokera a celé je to naprosto vymakané. Hlavně prolínání reality a flashbacků. Dabing bolí jen v případě "Černého maskouna" (!). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (11)

  • Producent Bruce W. Timm nadaboval Riddlera. (Caszidy)
  • Příběh je postaven na komiksu "A Death in the Family" z roku 1988, kde čtenáři mohli volit mezi záchranou a smrtí druhého Robina Jasona Todda. Bylo zaznamenáno přes 10 tisíc hlasů, z nichž 72 % bylo pro možnost zabití Jasona Todda. Todd byl poté v roce 2005 vrácen zpět v komiksu Under the Hood. (Caszidy)
  • Toto je poprvé, co je vyprávěn v některém z filmů či seriálů DC Comics příběh Jasona Todda, druhého Robina. (Caszidy)

Reklama

Reklama