Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V hlubinách 486 metrů vysokého finského pohoří Korvatunturi se nachází nejstřeženější tajemství Vánoc. Čas vyhrabat ho právě nastal a je více než jasné, že po těchto Vánocích už nebude nikdo pochybovat o tom, že Santa Claus existuje. (Allien.9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Velice originální snímek! V Česku koukáme na Tři oříšky pro Popelku, v Rusku koukají na Mrazíka a ve Finsku nejspíš o Vánocích koukají na Rare Exports. Akční to zas až tak není. Komedie se tam taky moc nedočkáme, možná na konci, až se nám vyklube příběh. Spíš (pro mladší diváky) by to mohlo být místy i strašidelné, hehe. Zajímavý počin... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

U nás doma naštěstí vždy nosil dárky Ježíšek, takový ten socialisticky neutrální - až po sranda puči se nám ve škole pokusili trochu osvětlit, kde se vzaly Vánoce a všechny ty krávoviny okolo. Že je Satan Klaus čiré zlo, o tom nepochybuju v nejmenším a finská rohatá verze se sadisticko-pedofilní úchylkou je imho podstatně snesitelnější, než rudě oháknutý houkající ožralec s polštářovým břichem a fousama z vaty, co si bere fakany na klín a snaží se zoufale ignorovat jejich zdlouhavé litanie na téma předražených šmejdů hračkářského průmyslu, které nesmí chybět pod stromečkem... nebo ve fusekli. "Rare Exports" je zajímavý film, patřičně seversky šáhlý, napínavý a srandovní současně, a kdyby ten mrňavý dacan v poslední čtvrtině nepovýšil na Arnolda Černéhoneggera, mohla bych uvažovat o absolutním hodnocení. Takhle to spratek devalvoval na pohádku, byť velmi povedenou a zábavnou. 81% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Co tu kurva melo bejt? Cekal jsem vrazdiciho Santu a dostal jsem hovno. Prostredi je sice fajn, ale herci jsou docela otravny a 99% casu se nic nedeje, furt to vypada, ze uz uz se to rozjede a stejne nic z toho. Par scen je sice docela stylovejch, banda elfu je super a neda se rict, ze bych se vylozene nudil, ale tohle proste neni ani horor, ani komedie a uz vubec ne akcni film. Slabsi 3*. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Fakt správně ujeté. Přesto se však nemůžu zbavit dojmu, že to mohla být ještě větší sranda, kdyby SPOILER jim tam ten Santa roztál. Proč ho sakra nenechali roztát? To všichni zlobili a báli se výprasku? SPOILER K "absolutní bžundě" to má podobně daleko jako Iron Sky dalšího finského tvůrce, Tima Vuorensola. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Mé intelektuální já: Celý film jde především o poťouchlou satiru karikující Finsko co se týče národních stereotypů a amerikanizace místní podoby Vánoc, filmové tvorby a vůbec všech těch kulturních tentononců, všeobjímající konzumní charakter nevyjímaje. Mé povrchní já: Dítě čte knížky, nikdo mu nevěnuje pozornost. Nazí dědci vraždí soby. Dítě čte knížky, sem tam něco poznamená, nikdo mu nevěří. Nazí dědci vraždí lidi. Dítě nemá kalhoty, leze kam nemá a ječí na dospěláky. Nazí dědci loví děti. Dítěti dojde trpělivost, vezme vrtulník, zapřáhne dospěláky, všechno vyřeší. Konec. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až chvilku před závěrečnými titulkami. (noelcoward73)
  • Identifikačné číslo pasu, ktorý patril vo filme Brianovi Greenovi (Jonathan Hutchings), bolo 314159265. Rovnaké číslice aké obsahuje Ludolfovo číslo známe aj ako "pí". (MikaelSVK)

Související novinky

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

S. L. Jackson – další prezident v ohrožení?

14.05.2013

Být americkým prezidentem je prostě ta nejnebezpečnější funkce na planetě. Ale zároveň je to dobrý způsob, jak se stát akčním hrdinou. Tak to alespoň vidí Hollywood. Ani se nebudeme prohrabovat v… (více)

Reklama

Reklama