Reklama

Reklama

Protiúder

(seriál)
  • Velká Británie Strike Back
Trailer 7
Velká Británie / USA, (2010–2020), 57 h 25 min (Minutáž: 43–48 min)

Předloha:

Chris Ryan (kniha)

Hrají:

Philip Winchester, Sullivan Stapleton, Rhona Mitra, Robson Green, Michelle Lukes, Charles Dance, Andrew Lincoln, Shane Taylor, Richard Armitage, Jimi Mistry (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(76)

Spojenectví mezi dvěma speciálními agenty trpí zásadním rozporem – první je americký odpadlík, druhý elitní britský špión. Ovšem to jim nezabrání odvážně se pouštět do nejrůznějších krkolomných akcí.  Napínavý thriller s dějem, který koresponduje s událostmi dnešní doby se soustředí na dva členy přísně tajné antiteroristické organizace, známou pod názvem Section 20: britského seržanta Michaela Stonebridge a bývalého amerického vojáka Damiena Scotta. (HBO Europe)

(více)

Videa (66)

Trailer 7

Recenze (158)

Nix 

všechny recenze uživatele

Takto, co je super, tak seriál je napěchován akcí od začátku do konce, ano najdou se i slabší díly, ale většina co se týče akcí si drží svůj standart. Ale co mi vadilo, tak od Retribution přijdou nový herci a seriál už ztratil svůj náboj. Ale série předtím mohu doporučit, je to klasika od Cinemaxu na kterou jsem zvyklý od Banshee nebo Warrioru, krev, sex, akce, hlášky. Jenže do plného hodnocení mi pořád pár věcí vadí a chybí, některé díly byly jak přes kopírák a někdy některé scény byly prostě nudný a nucený, kolikrát i herci občas vypadali, že ulítavají a nejedou na sto procent i některé scény mohou působit dost lacině. Ale i přes to člověka čeká akční zábava. ()

Mara12 

všechny recenze uživatele

Čtyřhvězdičkové hodnocení si zaslouží pouze druhá série (sympatická ústřední dvojka, rychlý spád děje, nadprůměrná akce - takže nad těmi slabšími momenty potažmo nesmysly nemáte čas přemýšlet). První série zaostává – John Porter má na můj vkus až moc testosteronu (větší macho snad není ani v hotelu Paradise), naopak Andrew Lincoln je taková nevýrazná mánička, o které nevíte, co si pořádně myslet a sentimentální závěr posledního dílu - hodně laciný . ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady se na nic nehraje,prostě béčko se vším všudy. Akce,trochu špionáž,nějaká ta nahotinka a výbušný obsah.Pochvala za to,že mix funguje,ale toť vše,jelikož spousta klišé momentů kazí zážitek. V podstatě každý zvrat lze poměrně spolehlivě odhadnout. Ale pokud přimhouřím oko,pak se na seriál dobře dívá. Bohužel s každou další sérií přibývá "všechno přežiju" scén, kdy hlavní postavy neudolá snad ani Terminátor. Aspoň jsou to sympatičtí herci (do šesté série). ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Jednodenní záležitost s neodolatelným Richardem Armitagem, kterého MI6 vysílá do nejnemožnějších a nejšílenějších misí pod sluncem. Irácké trauma, které provází jeho postavu, můžeme brát v úvahu pouze první půlhodinku, potom dojde k transformaci v dokonalého válečníka. Hlavní téma, které prochází všemi misemi, otázka viny a vyrovnávání se s ní v podání dvou vojáků, je dostatečně nosné, aby tuhle šestidílnou sérii utáhlo. Povedlo se i typové obsazení jednotlivých postav a scénáře jednotlivých misí. Jen finále je poněkud na hlavu padlé a hlavní sezónní konfrontace tím trpí. Což mi však nezabrání v tom, těšit se na další sérii. PS: Druhou sérii nebrat... Kvůli Hobitovi došlo k překopání hereckého obsazení, což mě věru nenadchlo. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Vynikající seriál z různých konfliktních míst Země šitý bohužel horkou jehlou, ale přesto nesmírně baví, jen nehledat chyby. Na tv tvorbu svižně natočeno, spousta akce a nečekaných zvratů s notnou dávkou odlehčujícího humoru.Bohužel schází napětí. 1.série 80%, 2.série 100%, 3.série 100%, 4.série 100%, 5.série 100% Rozhodně lepší než trapný akčňák s Arnoldem Komando, který v době VHS byl naprostá bomba i přes spoustu klišé a filmařských chyb. ()

Galerie (472)

Zajímavosti (15)

  • V této epizodě, kde hraje Marek Vašut plukovníka Bešnova ze Skupiny Alfa, mluví herec anglicky s českým přízvukem, nikoliv anglicky s ruským přízvukem, případně bez přízvuku, jak by se na elitního ruského zpravodajce slušelo. (mkali)
  • V epizodě můžeme vidět, že čeští vojáci delegace mají na sobě uniformy BDU Forest. Armáda ČR takové uniformy nikdy nepoužívala. Zároveň měla postava Gen. Palečka (Péter Bregyán) špatné označení hodnosti - dvě stříbrné hvězdy s lemováním (Štábní Nadpraporčík). (UncleMorty)

Reklama

Reklama