Reklama

Reklama

Rudá Sonja

  • USA Red Sonja (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Krutá královna Gerden přepadne chrám a zmocní se nebezpečného talismanu, který chtěly kněžky zničit. Poslední, těžce raněná kněžka unikne z chrámu a je zachráněna mohutným bojovníkem Kalidorem. Než zemře, požádá ho, aby našel její sestru Sonju a pomohl jí zastavit královnu Gerden. Ta chce s pomocí talismanu ovládnout svět. Rusovlasá Sonja, která přísahala Gedren pomstu, se okamžitě vydává po stopách kruté královny. Odmítne Kalidorovu pomoc, ten je jí přesto neustále v patách. Sonja si chce zkrátit cestu podzemní cestou, tu však střeží bojovník Brytag. Sonja, jež mu za průchod odmítne zaplatit svým tělem, ho vzápětí zabije v souboji. Když se na ni vrhnou ostatní strážci, zasáhne prozřetelný Kalidor. V další cestě pokračuje Sonja s početným doprovodem - kromě Kalidora ji následuje Tarn a Falkon. Gedren pomocí magického zrcadla postupující čtveřici odhalí a vžene je do pasti. Přes četná nebezpečí se pronásledovatelé blíží ke hradu. Pokud chtějí Sonja s Kalidorem talisman zničit, mají poslední možnost. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (367)

Morien 

všechny recenze uživatele

Call me crazy, ale mně se to docela líbilo. Z vyvraždění chrámu a svržení strážkyň do jámy mi skoro až spadla čelist, jak brutální to bylo. Vizuálně tam byly některé věci moc pěkné. A mladý král se svým ochráncem byli fajn. Jasně, Arnold a hlavní paní jsou dost prkenní, ale to Arnold je přece vždycky. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi slabý historický fantasy film. Má nezaujímavý príbeh o výbornej bojovníčke, ktorá sa spojí s odvážnym mužom proti zlej kráľovnej, ktorá chce pomocou mocného talizmanu zničiť celý svet. Spracovanie je na tom veľmi zle, síce sa stále niečo deje, ale toto išlo skutočne celé mimo mňa. Občas sa síce objavia náznaky niečoho aspoň trochu zaujímavého, ale pri tých náznakoch to nanešťastie aj končí. Akcie je tu dosť, ale pochvalu si určite nezaslúži. Je prakticky rovnaká ako v Ničiteľovi Conanovi, takže samé stereotypné a nekrvavé súboje na meče a jeden boj s nejakým vodným monštrom. Z celej akcie ma zaujala iba useknutá ruka a hlava, čo vzhľadom na všetko ostatné pôsobí ako príjemné oživenie, ale aj tak to už nemá čo zachrániť. Z hereckého obsadenia zaujme Arnold Schwarzenegger, ktorý tu ale má výrazne menej priestoru ako som čakal a ani Brigitte Nielsen nie je najhoršia, no okrem nich sú tu už len samé nudné postavy. Réžia a technická stránka takýto scenár ani zachrániť nemôžu, ale sú aspoň obstojné a podobne je na tom aj hudba. Ale aspoň kulisy sú celkom zaujímavé. Červená Sonja je presne ten typ filmu, ktorého príbeh ma absolútne nebaví a väčšinu času sa prenudím, ale za niektoré stránky ho nemôžem úplne odpísať. No viem, že znovu už tento film neuvidím. Objektívna kvalita filmu- 40%, film sa páči mne na 31%. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Krvácí mi srdce když měním hodnocení na 2* ale tohle je bohužel jeden z těch zamilovaných filmů z dětství, který opravdu extrémně zestárnul a dneska působí opravdu směšně. Nebýt Arnolda který to táhne každým coulem, tak je to snadno zapomenutelný film z naivním příběhem a hloupým scénářem. Bohužel.45% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nehledě vůbec na osobní nostalgii k tomuto filmu (první film v dětství s Schwarzeneggerem ...), mám osobně tento snímek stále docela rád. Beru ho jako pohádku pro dospělé, nic extra v něm hledat nechci. Nehledě na spoustu ne-kvalit, má i spoustu kvalit, jako je hudba, výprava, exteriéry, kostýmy, občas vcelku zdařilé souboje, od začátku do konce filmu se něco děje, nemá hluché místo a celkově mi prostě připadne jako výborná oddechovka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jaké mečo-sandálové lejno dokázal autor Tora! Tora! Tora!, nebo Bostonského případu vyprodukovat. Když se na tu hromádku se sebezapřením zblízka podíváte, uvidíte nestravitelné kousky v podobě Arnieho herectví založeném na výrazu člověka s cizím předmětem v análním otvoru, či scénáře napsaného na papírový ubrousek a pak vám k přežití do závěrečného rakousko-dánského hubana zůstává jen jediná možnost. Zavřít oči, zacpat nos a ač to zní nechutně, "vyzobnout" si z exkrementu o Zrzavé Soňce těch pár rozinek od mistra Morriconeho.. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Na akci se ve filmu podílelo několik mužů: Vic Armstrong – supervizor akční jednotky, Kiyoshi Yamasaki (uveden jako Kiyoshi Yamazaki) – bojová umění, Ernie Reyes Sr. – konzultant přes bojová umění, Carlos López (uveden jako Juan Carlos Lopez) – koordinátor akční jednotky a Sergio Mioni – koordinátor kaskadérů. Kiyoshi Yamasaki si ve filmu ještě zahrál jako Kyobo, v záverečných titulcích uvedený jako Kiyoshi Yamazaki. (Rominator)
  • Vtedy ešte len budúca manželka Arnolda Schwarzeneggera, Maria Shiverová, odhovárala herca od vstupu do projektu a vravela mu: „Nechoď do toho, je to brak." Arnold mal rovnaký názor, ale mal pocit, že Dinovi de Laurentisovi niečo dlhuje, tak to vzal. (gogo76)

Související novinky

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

Rudá Sonja našla náhradu za Singera

23.06.2019

S režisérem Bryanem Singerem (X-Men: Apokalypsa) teď v Hollywoodu nikdo nechce být moc spojován, dohnala jej totiž minulost, a po jeho vyhazovu od Bohemian Rhapsody to s jeho kariérou zkrátka… (více)

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

Je libo zrzku nebo účes z hadů?

29.06.2008

Jen předevčírem jsme psali o projektu War of Gods, Tarsemem Singhem režírované fantasy na motivy příběhů o Théseovi (to je ten chlápek, co si kutálel klubko labyrintem na Krétě a zapíchl tam… (více)

Meče, magie... a spousta krve!

Meče, magie... a spousta krve!

02.06.2007

Fantasy byl ještě nedávno žánr, jehož by se žádný hollywoodský producent nedotkl ani v gumových rukavicích. Dnes je situace mnohem radostnější. Ovšem jen v případě, pokud vás baví koukat na další a… (více)

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama