Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Táto romantická komédia, v niektorých krajinách známa pod názvom The F Word, je adaptáciou divadelnej hry T. J. Dawea a Michaela Rinaldiho "Toothpaste and Cigars". Čo keby muž stretol zadanú ženu a pocítil by k nej lásku na prvý pohľad? Mal by jej o tom povedať? Túto dilemu sa snaží vyriešiť Wallace (Daniel Radcliffe). Žije v Toronte, nedokončil vysokú školu a ani v práci nie je šťastný. Chantry (Zoe Kazan) naopak už má zariadený život s úspešným Benom (Rafe Spall) a pracuje na svojej kariére. Wallace chce zistiť, či by mal u Chantry šancu. Otázku, ako si ju získať, konzultuje so svojím kamarátom Allanom (Adam Driver), ktorý je zároveň Chantryným bratrancom (farfalla)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (231)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Radcliffovi kúzelná palička nejak nepomohla. Kto ale robil casting na tento film? Do romantickej "komédie" dajú ako hlavnú herečku s ksichtom jak po autonehode, absolútne nesympatická a škaredá. Takže máme tu pár Radcliffe- Kazan, dvojica, ktorej nikdy nebudete držať palce. Ďalšie postavy na prd- priateľ slečny Kazan, ktorý by nezahral ani mrtvého v truhle, Radcliffova matka s účesom Majky z Gurunu a ktorá vyzerala od neho len o pár rokov staršia (kto vie, možno už americká produkcia prišla na našich opálených spoluobčanov a že deti môžu mať deti). V podstate jediná dobre vyzerajúca herečka bola Radcliffova bývalka, ktorá dostala priestor tak dve minúty. Bravó! A k tomu scénar napísaný na kolene. Situácie, ktoré mali byť vtipné šli vyslovene do trápnosti. Myšlienka filmu zakopaná pod zem. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

"The best rom-com since 500 days of Summer"? Hahaha, you wish. Na začátku možná je zajímavej námět v úspěšný divadelní hře nebo možná i její předloze - pokud ale jde o film, tak ten prostě nedrží pohromadě. Naštěstí se i tady nějaký ty hezký momenty najdou (např. rozvaha o bezdomovcích, povedenej soundtrack, Adam Driver atd.), jinak je to ale prostě takovej slepenec rádoby vtipnejch a uvolněnejch scének stran romantickýho?/přátelskýho? vztahu, jenže většina z nich je buď neuvěřitelná, zbytečná, nerozvedená nebo prostě bez pointy, ale většinou kombinace tohodle všeho. A to všechno v situaci, kdy je od začátku jasný, jak to dopadne - nehledě na to, že na tu rádoby zajímavou a sofistikovanou otázku "můžou bejt kluk a holka jen svoji nejlepší přátelé?" stejně už každej soudnej človek odpověď zná. Kýčovitý postprodukčně vytvářený záběry hvězdnejch obloh tomu taky moc nepřidávaj - předevšim ale ten film nepřináší vůbec nic novýho, vůbec nic zajímavýho, a ještě k tomu všemu to zabíjí to koště Radcliffe. Jo a taky - jsou filmy/seriály, kde rychlý dialogy fungujou a jsou přirozený (Suits, Newsroom...), ale pak jsou filmy, kde se sice mluví hned a rádoby pohotově, ale prostě to nefunguje a člověk to těm postavám nevěří (jako třeba tady ve What If rádoby štěpnýmu bonmotérovi Radcliffovi). Jednu hvězdičku se mi ale dávat nechce, protože bezesporu je spousta horších filmů, dokonce spousta mnohem horších filmů, kde ani ten Driver, ani Kazan, ani ten soundtrack a ani těch pár vtipnejch replik prostě nejsou. WTF moments: Ty sedací scény na špičatý a do prdele zařezávající se střeše musely bejt fakt příjemný - už to vidim, jak tam někdo leze dobrovolně. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ok, hledání nejlepšího (feel-good) filmu vůbec právě skončilo. Naprosto neuvěřitelný zážitek, fantatická hlavní dvojka (Radcliffa už jsem viděl v hodně filmech, ale tohle je jeho naprosto nejlepší role), nesmrtelné hlášky ve kterých vládne zejména obrovitý Adam Driver a celkově 90 minut, které uplynuly tak rychle, jako kdybych koukal na patnáctiminutový kraťas. Naprosto pohlcující...10/10 ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Takovej schovanej filmeček tenhle What If je a jaká se z toho vyklubala příjemná konverzačka, až by nebylo od věci si některý ty fráze zapamatovat a v příhodným okamžik je použít :-) Teda ne, že by se tu pronášela nějaká životní moudra (chraň bůh), ale na dvojici Chantry-Wallace se zatraceně příjemně kouká, Radcliffe každou svou další rolí potvrzuje, že škatulku "Harry Potter" odhodí dřív, než byste řekli famfrpál ;-) Plus skvělý soundtrack, plus krásný Dublin, plus pro mě, hororovýho fanouška, velký poster Sinisteru na jednom z dublinských autobusů :-) Fajná záležitost, ale Fool's Gold vypadal ale hodně nechutně, jen o něco méně, než okurky v trojobalu... :-) ()

Ace.Anita 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit jsou kamarádi do deště a Wallace chce něco víc ještě. No já nevim jak vy, ale cením si romcomů, ve kterých na základě hovorů z bistra pochopím, že se hrdinové mají rádi, protože je oba fascinuje olbřímí bageta s burákovým máslem a slaninou. Jo a taky mám teorii, že Harrymu věříme, že má strach, že nikdy nebude víc než kočiččin kámoš, protože Radcliff má strach, že nikdy nebude víc než Potter, hm? ()

Galerie (49)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že prevažná časť filmu sa odohráva v Toronte, je možné si všimnúť hneď v niekoľkých scénach (00:07:40 – Wallace so synovcom sledujú horor, 01:19:20 – scéna v bare), že postavy nefandia "domácemu" hokejovému tímu (Toronto Maple Leafs), ale paradoxne ich najväčšiemu rivalovi – Montrealu Canadiens. (mclenin)
  • Scénář vznikl na motivy populární divadelní hry "Toothpaste" and Cigars od dvojice autorů T.J. Dawe a Michael Rinaldi. (Neffy)

Reklama

Reklama