Reklama

Reklama

Prolhané krásky

(seriál)
  • USA Pretty Little Liars (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2010–2017), 119 h 41 min (Minutáž: 39–60 min)

Tvůrci:

I. Marlene King

Předloha:

Sara Shepard (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Sasha Pieterse, Ian Harding, Laura Leighton, Janel Parrish, Holly Marie Combs, Chad Lowe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(160)

Pětice patnáctiletých kamarádek si užívá večírek. Ráno však zjišťují, že jedna z nich zmizela. Dívky od té chvíle spojuje děsivé tajemství. A nejsou samy, kdo ho zná... (HBO Max)

Recenze (288)

LondonGirl 

všechny recenze uživatele

Nj, fajn vec pre mladé, väčšinou asi ženské publikum. Dopozerala som aj poslenú siedmu sériu preto, lebo som uź vážne nemala čo nové pozerať. Bola som rada, že bude koniec a musím povedať, že ma posledná séria veľmi milo prekvapila. Nehovorím, že bola potrebná, ale prekvapenie na konci a vážne dobrý herecký výkon Troian Bellisario, ktorej som zožrala maximálne že všetko, stáli za to. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"Two can keep a secret only if one of them is dead." Tenhle seriál jsem si držela v zásobě už pěkně dlouho, protože jsem měla pocit, že by se mi mohl líbit. Oh, omyl, nelíbí se mi. Miluju ho. Tady se najde snad všechno romantika, napětí, holčičí problémy, trochu humoru a hlavně mě po třech sériích neustále dokáže překvapovat a ani na chvíli nenudit. Pro mě je to rozhodně jeden z nejlepších seriálových objevů letošního léta, jen mě teď snad zabije, že budu muset na další díl čekat až ho odvysílají, byla jsem zvyklá na to koukat denně. Jediná věc, kterou bych tomu vytkla, a která mi ze začátku trochu vadila bylo, že jsem myslela, že to bude jako u každého seriálu jedna záhada/jedna série, začínám se občas bát toho, jestli se nakonec vůbec dozvíme kdo zabil Alison. 5* btw. naprosto geniální úvodní titulky. ()

Reklama

jasanka 

všechny recenze uživatele

Tohle by byl výborný seriál, nebýt jedné věci – herců. Nemám nic proti tomu, že v každém seriálu pro teenagery hrají šestnáctileté dvacetiletí. Ale co je moc, to je moc. A to „moc“ je příklad právě Pretty Little Liars. První epizody jsem měla problém pochopit, kdo je kdo, protože spousta hlavních hrdinek vypadá na třicet. A místo, aby se to tvůrci snažili aspoň trochu maskovat, ještě to zhoršují přehnaným make-upem . T.A.Bellisario bylo v době začátku vysílání 25let, proboha. Což je skoro o deset let víc, než kolik je její postavě. A o moc lépe na tom nejsou ani ostatní herečky. Kdyby šlo jednu zmíněnou věc (přehnané líčení/“staré“ herečky), tak by mi to nevadilo, ale když se to všechno sečte dohromady, je to děs. Asi po pěti epizodách mi taky začalo vadit věčné vyděšení hrdinek, kdykoli jim zazvonil telefon, a zkrátka jejich příšerné přehrávání. Takže, jak jsem napsala na začátku – nebýt herců, tak by to bylo povedené. Děj je zajímavý, souhlasím s přirovnáním seriálu k Zoufalým manželkám pro teenagery. Zápletka je originální, postavy pěkně propletené. Po několika dílech jsem ale z výše uvedených důvodů neměla nervy na další epizody. The end. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Neverím, že pozerám už druhý kvázi girlie seriál, tým prvým boli podobné, len firemne staršie Desperate Housewives. Našťastie tu nejde o žiadne ohováranie, ako v podobne razených GG, ale o miestami veľmi tajomnú atmosféru, zabezpečenú akýmsi Jigsawom IT doby, ktorá ma dokáže udržať už tretiu sériu, teda asi dva týždne sledovania. Príjemné charakterové obsadenie, trošku tej reality z vlastného života, sem tam konverzačná nuda, ale Pretty Little Liars sú príjemným spestrením inak fádneho žánru. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem nějaký seriál, který mě zaujme hlavně kvůli sympatickým postavám. Mám totiž právě rozdívaného Preachera, kde je hlavní postava nesympatický kněz, dále Hannibala, není třeba komentovat a Outcast, kde je zase feťák... A tady jsou všechny postavy sympatické.. ale na druhou stranu, no, ehm... 1. série je nudná, řeší se hlavně vztahy. A to vždy vede k něčemu, co může "A" zneužít. Ale pilot byl zajímavějíší, než zbytek. Finále napínavé. 35%. 2. série O hodně lepší. Více napínavějíší, méně vztahů, více napětí. Ať už kvůly zmizelé doktorky Sullivanové anebo kvůli naháňky "A" v lese. + obstojné finále... Hodně to láká na další díly, hlavně teda vždy těch posledních 40 vteřin na konci každého dílu. 55% Nejlepší mi příjde Spencer :). 3. řada: Oproti 2. určitě pohoršení. 45% 4. řada - Zase lepší, na úrovni 2. řady. Skoro vůbec se neřeší vztahy a jsou zde zajimavějíší a nečekanějíší zvraty než v předchozích řadách. 55% Spencer už není tak sympatická a moje oblíbenkyně je Hanna. Pátá řada se taky pěkně rozehrává. ()

Galerie (1 798)

Zajímavosti (47)

  • V knižní předloze Alison zmizela léto před tím, než hlavní hrdinky šly do 8. třídy, tři roky před začátkem příběhu. V seriálu je to jen o rok dříve. (..Lucas..)

Související novinky

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

ČSFD.cz exkluzivně z Warner Bros. Studios

02.11.2017

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich "guided tour", je zakázáno. ČSFD.cz se podařilo nejen získat povolení pro natáčení hned dvěma kamerami, navíc dostala k… (více)

Reklama

Reklama