Reklama

Reklama

Hříšníci

(seriál)
Trailer 2
USA, (2011–2021), 118 h 29 min (Minutáž: 43–59 min)

Režie:

Mark Mylod, John Wells, John Dahl, Todd Holland, Stephen Hopkins (více)

Hrají:

Emmy Rossum, William H. Macy, Cameron Monaghan, Steve Howey, Justin Chatwin, Michael Patrick McGill, Joan Cusack, Jeremy Allen White, Jane Levy (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(134)

William H. Macy hraje Franka Gallaghera, hrdého svobodného otce šesti chytrých, pracovitých a samostatných dětí. Nejsou jako ostatní rodiny, které znáte, ale ani v nejmenším se za to nestydí... (HBO Max)

Videa (67)

Trailer 2

Recenze (156)

Daginka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

:-D Ten Macy je fakt šílenej šílenec. Nejsympatičtější (a nejatraktivnější) byl ovšem maniodepresák Ian (Cameron Monaghan), s tím jsem se dokázala místama až nebezpečně ztotožnit. Těhotná 15-letá sestra, mrtvá tetička prostitutka pohřbená kdovíkde na záhonku před domem, otec rodinky narcistickej, sociopatickej alkoholik, a sousedi vášnivě provozující sadomaso včetně přítomnosti webkamery. V tomhle sousedství je zkrátka fakt možný všechno! Milé. ()

jadran90 

všechny recenze uživatele

We are the Gallaghers! Chudoba nikdy nebyla tak cool. Shameless se nezastaví před žádným tabu - krádeže, drogy, homosexualita, to je jen slabý odvar pilotu, ovšem tvůrci se nebojí zasunout děj opravdu hluboko. Počítejte s řadou vtipných hlášek, odhalených prsou, odpudivých scén, ale také charismatických postav. Skvěle vykreslených, pod tíhou sociální situace dělající jednu chybu za druhou. Kritika amerického snu, selhání společnosti vs. chyby jednotlivců. Nejvíc jsem si oblíbil Kevina, bláznivou Sheilu a Lipa, naopak Monica je na zabití. Celých pět řad si seriál drží svou úroveň a velice se mi líbí, jak scénář přirozeně navazuje - dřívější rozhodnutí mají často dohru o několik dílů později. Děj je originální, nepředvídatelný, někdy až šokující. Tady ovšem vidím i největší slabinu seriálu - chybí odvaha udělat poslední krok. Pokud se některá postava např. dostane do vězení, můžete si být jistí, že za pár dílů ji zase propustí. Nakonec i o té chudobě se později spíš jen mluví. Nicméně seriál je to originální a chytlavý, takže se těším na další řadu. I believe the answer to that question, like the answer to most questions is FUCK YOU.:-D ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Showtime opět válí, tentokrát na těžce definovatelném poli jakési „indie dramedie“, která co do své podstaty (a už vzhledem k tomu, že ji financuje velká kabelová televize) samozřejmě není žádným „indie“ počinem v pravém slova smyslu, ale svou koncepcí a pojetím postav splňuje mnohé atributy „klasického indie žánru“ (dávám to raději do uvozovek, neboť pod KLASICKÝM INDIE žánrem si každý může představovat něco jiného). Jedná se o takovou hořkosladkou exkurzi do života jedné chudé rodiny, která se den co den potýká s existenčními problémy a do toho musí řešit časté excesy otce-alkoholika a matky, která je bipolární, tedy šílená. Střídají se zde odlehčené, někdy až extrémně vtipné epizody s poměrně dramatickými díly, které znovu a znovu vystavují jednotlivé hrdiny někdy menším, někdy větším, někdy obrovským problémům a všichni jsou velmi často nuceni spojit síly a s použitím toho nádherného klišé „táhnout za jeden provaz“. Možná by se z toho dal udělat jeden závěr, že řešení problémů je vlastně jakousi vnucenou životní filosofií celé Gallagherovic rodiny a i když jsou mnohdy způsoby, jakými se z jednotlivých patálií dostávají, více či méně bizarní, budete jim chtě nechtě v drtivé většině případů fandit, protože jsou všichni do jednoho ohromně sympatičtí… Všechny doposud odvysílané série se drží na stabilních 90%. ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Paráda. Skvěle vyvážené sociálně-rodinné drama s nekorektní zábavnou jízdou. Casting je perfektní, Wiliam H. Macy je vynikající, ale především na sebe upozorňuje božská a nesmírně talentovaná Emmy Rossum. Snad jen ten Justin Chatwin mi moc neseděl (už ve Válce Světů dost vadil). Takže v lednu se budu těšit na 2. sérku. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Výborný. Ulítlá rodinka socek, která se rve se životem co se dá, a jsou přitom vtipný, zajímavý, sexy ( Fiona) a každá postava je svá a originální. Postavy jsou největší plus scénáře, který je občas stereotypní a trochu prvoplánově šokující, což na druhou stranu generuje pořád tuny zábavy. Nejlepší postavy Lip a Debbie. ()

Galerie (1 782)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy Carl (Ethan Cutkosky) nabourá Ferrari, je vidět, že než auto nabourá, tak už je auto bourané. (Zek)
  • „Frank je neustále naliaty, takže ho hrám najmä mimikou a gestami. Moja mama si zvykla vypiť a vtedy robila najsmiešnejšie grimasy na svete," vyjadril sa o svojej postave a inšpirácii William H. Macy. (Zdroj: Eurotelevizia) (kacer4)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Reklama

Reklama