Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada popisuje, jak Sherlock čeká na další tah Moriartyho, který má být mrtvý, a Watson s Mary se věnují nové životní náplni: rodičovství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (99)

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jde čas, Sherlock se pomalu, ale jistě stává do značné míry nezávislý - na knižní předloze ... což mu ovšem nikterak neulehčuje pozici - spíš naopak. Najednou jde čím dál víc o něj - v pořadí čtvrtá série jakoby vedla po tenkém ocelovém laně napjatém až k prasknutí ... přes údolí zatracení a jeho temné stíny - minulé i současné, naplněné bolestí a sebezapřením. Nicméně Sherlock ani v náznaku neudělá nic, co by mu v mých očích mohlo uškodit - nic, proč mu měla přestat věřit ... proč bych jeho příběhy nemohla nebo nechtěla přijmout. ----- "Na světě je jedno poslední útočiště zoufalých, nemilovaných, pronásledovaných ... místo, kde najde odvolání úplně každý ..." ----- Přála bych si, aby to tak zůstalo ... nicméně chovám neurčité podezření, že se Mark Gatiss a Steven Moffat (možná s drobnou asistencí Steva Thompsona) už od samého začátku třetí série průběžně pokoušejí nanejvýš sofistikovaným způsobem Sherlocka zlikvidovat ... ne snad přímo fyzicky - to už jim nevyšlo s "Reichenbašským pádem", ale PSYCHICKY. Jinými slovy: Velice rádi by ho naprosto znemožnili - což může být pro filmovou či televizní postavu ve své podstatě horší nežli smrt. Co se mě týká, zatím se jim to nepovedlo - Sherlock veškeré jejich ataky odrazil ... byť ho to stálo víc, než je ochotný připustit - než jsem JÁ ochotná připustit ... a tak nezbývá než počkat, jestli na tom něco změní kritik ze všech nejpovolanější a nejobávanější: Nesmlouvavý soudce jménem Čas. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Nj, Sherlock s další sérií definitivně potvrdil, že ztratil mnoho ze svého kouzla. Místo zábavných případů s jednoduchou, ale chytrou pointou nabízí citové ždímání, megalomanské případy a dost se v tom všem ztrácí. Bohužel. Poslední díl mě na rozdíl od předchozích dvou alespoň bavil, ale ani tak nemůžu říct, že tohle citově laděné brouzdání v Sherlockově paměti nějak ohromí. ()

Reklama

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock přestal mít linku, ačkoliv se snaží tvářit, že ji má víc než kdy dřív. I přes tu příběhovou propojenost napříč sériemi vlastně ve výsledku každý díl dopadá spíš jako speciál - nakombinovaný z fanouškovských konspirací a tvůrcovských klišé odkazujících se na sebe sama (to je tak maximálně ještě v pořádku). Ta touha po inteligentní a odosobněně vtipné pointě, která dřív rozsekávala hutné kriminální případy, přerostla v emocemi přeplácnutý seriál, kdy se rádoby chytrý zvrat objeví co minutu, jenom aby se domnělá laťka smartass provedení zápletek a jejich technického zpracování mohla pořád zvyšovat. Jenže zůstává u toho chytrého zpracování - řemeslně Sherlock fakt ještě stoupl a režijně to není vůbec špatné, přiznejme kredit . Bohužel, o co složitější děj se spoustou wow twistů Moffat s Gatissem nabídnou, o to prázdnější a nesmyslnější je ve výsledku příběh. Samoúčelný nablýskaný alibismus - ehm, celkem povrchní umění, ne, pánové? Sami jste z Sherlocka vytvořili blázna, který si musí svoje případy vymýšlet, aby nějaké vůbec měl. Fakt by mě nikdy nenapadlo, že dám Donovanový takhle přeneseně za pravdu. ()

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie v nastolenom trende z tretej série a namiesto detektívky tu máme skôr rodinné dráma na pozadí nejakých tých detektívnych zápletiek. Ak ste milovali Sherlocka kvôli detektívnym prípadom a dedukcii, tak budete pravdepodobne sklamaní. Ak vám nevadia nejaké tie "hlbšie" city medzi Sherlockom a jeho rodinou, tak by ste mohli byť spokojní. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám všechny čtyři série za sebou a jsem neskutečně spokojen, ale i smutný, že není víc dílů. Ono ale také udělat tak kvalitní seriál není jen tak. Ústřední duo parádní, jsou to moji oblíbení herci. Všechny postavy jsou skvěle napsané a zahrané na výbornou. Bohužel kvůli prvním dvoum epizodám je tato série nejslabší. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)

Reklama

Reklama