Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 3

Recenze (721)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Podle slov mé neteře, s kterou jsem to viděl v kině, se jednalo o úplně nejlepší podívanou všech dob. No. Úplně nesdílím její dojmy. Pravda, 3D kino zážitek zcela jistě umocnilo, ale shluk dětí chechtajících se každé stupiditě a vesele si mlaskajících nad tím svým sladkým popcornem a do toho nějaká babička silně provoněná odpuzovačem molů, byly elementy, který mi ten kino požitek dokonale zkazily. Film samotný měl několik prvků, které mohly dospělého škarohlída zaujmout, leč celou dobu se vezl v docela protivném moralistickém duchu otravných mamutů. Jakoby tvůrci vyextrahovali to nejhorší z druhého dílu a vrazili to sem. Mamutí rodinku jsem opravdu nerozžvýkal. A škoda, že jméno malé mamutice Peaches (foneticky Píčəs) v české verzi přejmenovali na Broskvičku. Ostatní postavy si ale vedou docela dobře. Idiotská veverka tradičně bere dětskou bránici útokem. Vačice také opět nezklamaly. Dokonce jejich krátký vstup, kdy vysvětlují, proč dělají takové pitomé skopičiny, byl jeden z nejvtipnějších v celém filmu. Příběh je docela jednoduchý a tak není divu, že ta kaše, kterou se to po celou dobu vyplňuje, občas zasmrdí. Přesto všechno, zde máme pohádku, která v mnohém překonává své předchozí díly, zejména pak ten druhý. Jen je možná trochu smutné, jak se tvůrci zcela odklonili od prvního dílu a jen s oblíbenými hrdiny vytvářejií variace na různá témata z dějin. Co bude dál? Doba ledová 5: Stěhování národů? Doba ledová 8: Pád Říše římské? Doba ledová 16: Stalingrad? Snad už ne. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Do čtveřice zase to úplně to samé, akorát ještě více dětské, přímočaré a hlavně nudnější. Tato vyčpělá série nemá už diváka vůbec čím překvapit či pobavit a vrší na sebe jen další a další nezajímavé postavy a hluché situace. I ten Scrat tady má méně prostoro, než obvykle. Prostě klasický případ zbytečného pokračování. ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Příběhy nesourodé smečky a krysoveverčáka máme s dcerou rády od prvního dílu a ani tento díl nás nezklamal. Bavily jsme se od začátku do konce, smíchu bylo až až :-) Jsem spokojená s dějem, hudbou, s českým dabingem ... nenapadá mě nic co bych vytkla. V sále se ozýval smích neustále, jak dětí tak i dospělých. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Co jsem čekala, toho se mi dostalo. Všichni "staří dobří" aktéři byli jako vždy famózní a navíc spousta nových postav, která taky excelovala. Srandy kopec, stejně jako akce a dokonce už i puberta :D Já jsem se bavila, ale něco mi tam chybělo, jenomže nevím co - možná originální znění, jelikož poslední dobou dabing fakt moc nemusím. Veverka s kopou oříšků na konci taktéž nezklamala a všechno zase po*** :D Myslím, že skvělý snímek pro všechny věkové kategorie, i když tady je trochu podhodnocený, ale ono taky jde s jakou náladou na to koukáte a jaký máte humor. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Doba ledová narozdíl od jiných animáků nikdy neomrzí. Tento díl bych řadil na třetí místo po jedničce a trojce, které byly lepší. Jen bych chtěl tvůrce upzornit na neuvěřitelný počet hlavních postav, který se navíc každým dílem stupňuje o takových 5 - 6 dalších hrdinů. Jenom v tomhle dílech bych ústředních (kladných) postav napočítal tak 20, což je neskutečné číslo. Další díl bude nejspíš po vzoru socialistických filmů s kolektivním hrdinou. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Původně měl jedné z postav propůjčit hlas Jeremy Renner. Kvůli účasti na dalších projektech však musel odstoupit. (oje)
  • Když Scrat (Chris Wedge) připlouvá k Žaluatlatidě, tak ta má tvar žaludu, který je patrný jen z jednoho úhlu. Jak se kamera pohybuje, tak se tvar žaludu rozkládá do vícero menších ostrovů a svůj tvar tak ztrácí. Když však Scrat vytáhne žalud se špuntem a Žaluatlantida se žačne potápět, jedná se o celistvý žaludoidní ostrov. (Aporol)
  • Když se Sidova (John Leguizamo) babička (Wanda Sykes) jde vykoupat do moře a říká: "Ani nápad, nekoupala jsem se už desítky let," okolo ní jsou vidět umírající ryby a barevná skvrna. Ovšem v následující scéně, kdy pro ni hodí Manny (Ray Romano) Sida, zde žádná skvrna ani umírající ryby nejsou. (TheStitch630)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama