Reklama

Reklama

Trabantem napříč Afrikou

  • angličtina Trabant Goes to Africa
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Sny – malé, velké, nesplnitelné… Kde ale je hranice nesplnitelného? Zkuste ji překročit a uvidíte. Tohle je vyprávění o jejím překročení. O cestě, kterou prý nejde uskutečnit. 20 000 kilometrů a jedenáct afrických států – Tunisko, Libye, Egypt, Súdán, Etiopie, Keňa, Tanzanie, Zambie, Botswana, Namibie a JAR. Afrika nás pohltila, sežvýkala a vyplivla. Ohromené, odrovnané, odhodlané se vrátit. Co obnáší projet ji v jednom z nejprimitivnějších aut, jaká kdy byla vyrobena? Co se dělo v trabantech a okolo nich? Jak jsme auta stavěli, jak jsme spali, co jsme jedli, co jsme opravovali, jak jsme opravovali, kdo nás naštval, kdo nás okradl i kdo nás potěšil. (Doc Alliance Films)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Amatérský cestopis, jež nemá šťávu jako následující toulky po pampách Jižní Ameriky. Skromnější parta poukázala zejména na to, že Egypt je jedna velká skládka či že existují místa, kde lze vyhlásit republiku se znakem trávy ve znaku. Ale ty doprovodné kecy o tom, jak je skvělé něco překonat jsou leda tak k otrávení nálady. 85% ()

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Každopádne zaujímavý cestovateľský film, odohrávajúci sa na púšti, savane, blate, piesku a vode čierneho kontinentu. Partia Čechov, bola príjemná a aj vtipná, narozdiel od tak trocha podobného filmu a to Vitajte v KĽDR!. Rád si pozriem aj nabudúce filmu takéhoto charakteru... 4**** ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument mě strašně nudil, byl otřesně vleklý, skoro mi to až připadalo, že je to záměr, jak odradit diváka. Proč tedy dávám dvě hvězdičky? Než jsem shlédl tenhle dokument, který je volně na youtube, tak jsem náhodou slyšel v rádii, jak o své cestě trabantem hovoří její účastníci, a to byl jiný šálek kávy. Mluvili věcně, líčili vše, s čím se museli vypořádat, a moc mě to tehdy zaujalo, takže jsem očekával, že se to dobré přeneslo i do dokumentu. To se ale k mému údivu nestalo. Nicméně jim jejich zážitky s tak podivným autem závidím, neb těžko bych takovou partu dal dohromady, co by do toho šla, vydržela všechny potíže a absolvovala...A to asi zná každý, kdo se zúčastnil i méně náročné expedice. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vďaka Bohu za toto. Hodvábna cesta ma vôbec nechytila. Bol to dobrý a invenčný nápad, ale kecanie okolo auta, úplne zabránilo divákovi užiť si krajinu a kultúru. Afrika vs Trabant dopadla lepšie. Stále je to o tých istých veciach, ale mám pocit, že v tomto prípade je to niekde úplne inde. Nielenže sa stretávame s množstvom postavičiek a ich názormi. Ale tiež veľká pocta patrí kameramanovi, zachycujúcemu život s pohotovou presnosťou. Podľa hesla raz vidieť je lepšie ako stokrát počuť, odporúčam nepúšťať oči z obrazovky. Krásy Afriky síce nie sú také komplexné ako mohli byť, ale mal som z toho pocit prvotriedneho dobrodružstva. Síce to nie je lyrický Barabáš, ale v tomto smere mi to vôbec nevadí. Ako vnadidlo na ďalšie dobrodružstvá Dana Přibáňa to ale funguje dokonale. A som rád, že všetkým dokázal, že sa to dá, aj keď sa to v očiach iných nedalo. Tento vztýčený prostredník pochybovačom z tohto spravil výbornú záležitosť. Nevzdávať sa, mať partu kamarátov so sebou, občas si zanadávať a spraviť si z tohto dobrodružstva trademark. Trabant cestujúci po svete bude už navždy patriť českým susedom. No a nemajte to radi. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Projet Afriku (ne s trabantem) bylo kdysi mým snem, proto pro mě film měl specifické kouzlo a byl pro mě i přínosný. Provázejí nás jím vcelku sympatičtí hrdinové a my se dozvíme mnoho zajímavého nejen o černém kontinentu, ale hlavně o mezilidských vztazích. Bylo to inspirující, silné dobrodružství plné nevšedních zážitků, kteréžto pocity autoři dokázali převést i na diváka. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (13)

  • Kvůli vízům do afrických zemí se členové výpravy museli obrátit na africké ambasády ve Vídni, Berlíně a Londýně. Víza do Súdánu expedice získala až v Káhiře. (heyda)
  • Závady EGU (expediční trabant): rozbitá volnoběžka, totálně zadřený motor, rozhozený karburátor, rozbité zadní okno, utržený zadní nárazník, potlučená zadní světla, ohnutý přední nárazník, ovládání dálkových světel, uklepané závěsy výfuku. (heyda)
  • Průměrná vzdušná vzdálenost z Prahy do Kapského města je 19 400 km. (LEGACY)

Reklama

Reklama