Reklama

Reklama

Trabantem až na konec světa

  • angličtina Trabant at the End of the World (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (264)

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

Profesionálnější než „Hedvábná stezka“ i „Afrika“, avšak v plné své kráse tento cestovatelský dokument/veselohra vynikne teprve v seriálovém zpracování. Film je jen takový krátký prostřih, který klouže po povrchu, až seriál je tou pravou dobrodružnou odyseou. Polští Bolek a Lolek a nesmrtelný motorkář Marek ze Slovenska byli divácky vděčnou volbou. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

O Trabanťácích jsem tak nějak věděl převážně z doslechu, protože je má hrozně ráda má žena. Takže jsem věděl kdy kde byli plus jaká je to takhle z tepla domácího gauče sranda. Přímo jsem se s nimi střetl až loni v prosinci, kdy jsme se ženou navštívili krumlovskou přednášku Dana Přibáně o jejich cestě do Austrálie a přilehlých destinací. A přednáška mi přišla hodně parádní. A tak když na silvestra dávali tenhle film, podíval jsem se na něj. A návštěva přednášky byla zřejmě největší chybou toho filmu. Protože jsem z něj (ač o jiné cestě) cítil, kolik toho v něm z té cesty chybí. Což je, samozřejmě, pochopitelné, čtvrt roku do hoďky a půl jen tak nenacpete. Ale mrzelo mě to, protože jsem věděl, jak je ten film najednou plochý. ne že by nebyl zajímavý, jako seznámení s trabanákama je to určitě fajn, ale když vám do ucha žena skuhrá, kolik toho v tom filmu chybí, protože viděla seriál.... Takže jsem se hned vrhl na seriál. Ale jako úvod do filmových a dokumentárních trabanťáků dobrý. protože nevíte-li o nich vůbec nic, tak vás to chytne. Ale víte-li o nich něco, pak ty nedostatky nutně krátké stopáže a absence mnohých důležitých aspektů celé cesty prostě vadí. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tuhle trabantní parádu jsem si nemoh naordinovat jinde než na setkání cestovatelů, kam tenhle fim patří. Narvanej sál KD Ládví (ano místa na stání taky obsazena do posledního fleku ) po skončení filmu dlouhé minuty aplaudoval přítomnýmu Danovi a plným právem. Tohle totiž bylo nejzábavnější dobrodružství co jsem viděl. Dan skvělý vtipný hlášky, slovák jeden z nejpohodovějších dobroduhů co jsem měl tu čest poznat a poláci ? Tak to bylo blázni na správným místě. Jo a ještě jedna héérečka...Jižní Amerika, taky výborná, obytnej bagr, mosty na rozpad, benznin přes místního, rychlostní rekord trábóšu na solným jezeře, ztracený pasy a vojáci co místo na namířených samopalů uvařej čaj, prostě bomba všech bomb, kdo je jenom trošku snílek, má smysl pro humor a v krvi mu koluje dobrodružná krev, tak ten téhle lidsko - trabantní parádě prostě musí požehnat. Ještě bych chtěl zmínit, po konci filmu byl Dan vytleskán na podium a mimo jiné řekl "Chtěl bych zdůraznit tu poslední větu ve filmu" a má svatou pravdu, jak ta věta, tak ten Dan, pro mě jeden z nejlepších zažítků vůbec, protože v hledišti neseděli zapšklí sebestředný kritici, lidi který si myslej že smysl lidský existence je výše bodů na csfd, ani smskující děti či užvanění pipiny, ale lidi který maj svoje hodnoty postavený na radosti ze života - na cestování, dobrodružství a snílkovství a stejný typ lidí "hraje" v tomto filmu . ()

zette 

všechny recenze uživatele

Cesty teto trabantove particky s radosti sleduji. Cim me ale posledni film mile prekvapil je vyborna kamera. Kdyz k ni prictu podminky, ve kterych se natacelo, tak klobouk dolu. Dokument je vtipny a sestrihany tak, ze ma divak misty pocit, ze se diva na klasicky hrany film, coz paradoxne muze byt jedina slabina tohoto vyborneho dokumentu. Polska posadka byla vtipna za kazde situace, nejvice me ale pobavil Dan Priban, ktery v Andach daruje klukovi samolepku s doporucenim, ze si ji muze nalepit na lamu:-). Doufam, ze velky uspech tohoto filmu prispeje k dalsi vyprave, treba Praha-Vladivostok! ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Pokud potřebujete spravit náladu, pusťte si Trabanty. Seriál jsem viděla už dávno a napálila mu pět hvězd, protože to bylo jako zjevení. Schválně jsem si před zhlédnutím filmu dala pauzu. Leč musím přiznat, že seriál je lepší, našlapanější, vtipnější. To však neznamená, že snímek by byl špatný. Ba naopak. A navíc je to pro mě příjemné vyplnění času, kdy čekám na nové díly o putování po Austrálii. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Celkem bylo pořízeno 480 hodin filmového materiálu. (willy1)
  • Videomateriál byl natočen zařízeními Canon 5D, Canon XF100, Canon 7D, Canon G1 a GoPro HD Hero 2. Z 80 % se natáčelo na fotoaparáty. (fox171cz)
  • V jedné ze scén se seznámíme i s kameramanem snímku, konkrétně v té ze začátku výpravy, Kameraman přijde zmlácený za ostatními a oznámí jim, že přespolní se mu pokusili ukrást kameru. (MatyM)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama