Reklama

Reklama

Sawyer je plachý a uzavřený chlapec, který neprožívá zrovna nejšťastnější období. Kvůli špatnému prospěchu musí chodit do letní školy, jeho otec před pár lety odešel a nikdo neví, kam zmizel. Jeho starší bratranec Kyle, který je mu velmi blízký, je nadějný plavec a rád by se zúčastnil olympiády. Protože nemá peníze na trénink, narukuje do armády, která jeho plaveckou kariéru podpoří. Jednoho dne cestou do školy objeví Sawyer na pláži zraněného delfína. Neváhá a vyprostí ho ze sítě na kraby. Vzápětí přijíždí tým na záchranu zraněných mořských zvířat v čele s doktorem Clayem Haskettem a převezou delfína na záchrannou stanici. Tam se hned po škole vydává i Sawyer. Dovídá se, že Clayova dcerka Hazel pojmenovala delfíní samičku Zima. Zvíře je na tom velmi špatně, odmítá potravu a musí mu být odstraněna ocasní ploutev. Chlapec tráví na stanici celé dny a o Zimu s láskou pečuje. Vzápětí přichází další smutná zpráva, Kyle byl během výbuchu zraněn a má ochrnutou nohu. V nemocnici pro válečné veterány se Sawyer setkává s konstruktérem protetických náhrad, doktorem McCarthym, a žádá ho o sestrojení protézy ocasní ploutve. Díky rozsáhlým škodám po hurikánu se stanice ocitá ve velkých finančních problémech. Je rozhodnuto, že bude prodána a na jejím místě bude postaven hotel. A tak má Sawyer opět plné ruce práce, aby zachránil Zimu i celou stanici. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (135)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Krásný a dojemný příběh o delfínovi, který přijde o ploutev. Přesto se dokáže vzchopit a dále žít. Neskutečný příběh, který dodá vůli k žití a stojí minimálně za zamyšlení. Emočně moc dobře udělaný i v celku dobrým obsazením. Konec byl předvídatelný, jak téměř vše, což docela ubírá na kráse... 8/10 = 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ak máte radi filmy o priateľstvách medzi deťmi a vodnými tvormi (Zachráňte Willyho!, Andre, ja a moja príšera), prídete si na svoje. Je to vtipné aj dojemné. Je to také akurát. Sranda je, že scenárista Karen Janszenová v minulosti napísala Zachráňte Willyho 2, ehm. Škoda, že nebol dorozprávaný príbeh šialeného pelikána, ale i tak rodinná kvalitka s fajn hercami. A delfíny fakt nie sú ryby!. ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Název mě napoprvé nezaujal, ale jsem ráda, že jsem Zimu viděla. Bylo to dojemné, poučné, trochu citové vydírání a předvídatelný děj, ale bylo to všechno příjemným zážitkem. Celé to na mě působilo jako nízkorozpočtový film, který má podobnou atmosféru jako Delfín Flip nebo Pobřežní hlídka, ale co mě dostalo bylo obsazení Morgana Freemana. To celý film pozvedlo a člověk nemůže jinak než uznat, že Freeman jako dobrosrdečný vědátor pasuje jako nikdo jiný (např. i v Temném rytíři). Kdyby obsadili místo Harry Connicka někoho výraznějšího, spíš by to ještě víc filmu prospělo. Takhle je to sice fajn snímek, ale v paměti asi dlouho neuvízne. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc pěkný rodino-dobrdružný film o delfínovi a přátelské rodince s tátou, mladší holčičkou, s kterou se posléze spřátelí v podobném věku klučina. Delfín, který přijde o ploutev, nicméně i tak dokáže plavat, ale verdikt lékařů je neúprostný - při pohybu ve vodě bez ploutve se devalvuje jeho páteř a hrozí mu následná smrt. Morgan Freeman jako "zachránce" vynalezne umělou ploutev, kteeou delfínek hned nevezme, resp. nedokáže se s ní sžít. Až málému klučinovi kamarád delfín pošušká, že potřebuje na zmíněnou ploutev ještě ponožku, aby se cítíl lépe a mohl s ní být. Dojemný příběh končí happy endem, který mě dojal. Který už není dál proč vyprávět.. Když se navíc jedná o film podle skutečné události, tak není co řešit a zaslouží si krásné 4*.. ()

mazadlo 

všechny recenze uživatele

Aneb zachraňte zimu v roce 2012. Co si budeme povídat. Vyrůstali jsme na Willym a žrali každý jeho nový příběh ať byl sebeinfantilnější. Delfíní ocásek je ovšem v lecčem trochu jiný. Poukazuje na fakt že když člověk, zvíře, ryba a sakra klidně i rostlina chce dokáže neuvěřitelné věci. Chce to zatnout zuby a makat na sobě. A ano je to film který bych s přehledem pouštěl svým dětem aby viděli jaké hodnoty mají ve skutečnosti cenu. Charles Martin Smith zvládl režii na výbornou, herecké výkony jsou příjemné a dědeček Freeman dokresluje krásně celkovou atmosféru. Tak Zimo...ať ti ocásek slouží! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Nathan Gamble (Sawyer) si kvôli filmu prefarbil vlasy na hnedo. Prirodzená farba jeho vlasov je blond. (joker211)
  • Delfína Wintera bolo možné skutočne sledovať naživo prostredníctvom webkamery, ako bolo znázornené vo filme, a to na stránke "www.seewinter.com". (joker211)

Reklama

Reklama