Reklama

Reklama

Ve znamení raka

(seriál)
  • USA The Big C
Trailer 1
USA, (2010–2013), 20 h 16 min (Minutáž: 25–57 min)

Tvůrci:

Darlene Hunt

Hrají:

Laura Linney, Oliver Platt, Gabriel Basso, John Benjamin Hickey, Gabourey Sidibe, Phyllis Somerville, Cynthia Nixon, Reid Scott, Hugh Dancy, Susan Sarandon (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Ústřední postavou tohoto seriálu je učitelka Cathy. Její život vypadá naprosto stejně jako příběh jakékoliv jiné ženy z amerického předměstí - nudně a stále stejně. Vše se ale otočí vzhůru nohama v momentě, kdy se Cathy dozví, že má rakovinu a že ji pravděpodobně nezbývá mnoho času. Rozhodne se tedy zahodit konvence a tradice a konečně se pro jednou chovat jak chce ona a ne, jak chtějí druzí. Způsob, jakým se s údělem vyrovnává ve společnosti jejího lehce nevyspělého manžela, pubertálního syna či bratra, radikálně bojujícího za záchranu celé planety, překvapí a rozesměje asi každého. (xxx-ivush)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (78)

Aky 

všechny recenze uživatele

Dokud jsem nenarazil na tenhle lehkonohý seriál, nevěřil bych, že se kolem rakoviny dá natočit úsměvný příběh naplněný optimismem a humorem, aniž se vytratí tragika neodvratnosti nepěkného a příliš brzy přicházejícího konce. Lví podíl na tom má herectví Laury Linney, které nedovolí vetřít se nevkusu, kýči, sentimentu... ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

První série 90%, druhá 60%, třetí 50%. S narůstajícím počtem rádoby vtipných postav (prototypem trapnosti je pro mě kámoška z vejšky) se seroš stává být až-skoro-debilním, hm, škoda... Po shlédnutí 3. série jdu na 3* páč není úniku. Naštěstí k mé velké radosti zmizela Miranda. __Po 4. serii zvedám na 4 *, protože mě to opět dojímalo k slzám a ten konec je fakt něco. Hlavní hrdinka si uchovala svůj smysl pro humor až do poslední chvíle. Pěkné a smutné. ()

Reklama

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 68. ročník (za rok) 2010 - *Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Laura Linney + nominace (2) - 68. ročník 2010 - Nejlepší seriál (komedie / muzikál), 69. ročník 2011 - Nejlepší herečka v seriálu (komedie / muzikál) - Laura Linney ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Cathy zjistí, že má rakovinu, začíná se bavit a užívá si každou chvíli svého života. Provádí zvrhlé věci, sama ze sebe si dělá legraci prostřednictvím černého humoru, baví se, stará se o svou rodinu a užívá si života tak, jako nikdy předtím. Z počátku se vše zdá velmi nadějné, divák si myslí, že se Cathy se své zpropadené nemoci dostane a vše nakonec dopadne dobře. Vtipný a psychologický seriál nechá na divákovi své stopy i dlouhou dobu, po jeho shlédnutí. Cathy se divákovi takřka mění před očima, ale nic nevzdává. Je silná a bojuje. Dávky černého humoru nadlehčují různé závažné situace, které se týkají nejen Cathy, ale i její blízké rodiny. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Takhle spokojená už jste velmi dlouho nebyla, Cathy !!" - "Mám taky důvod !! Kapačka s morfinem je boží.." - "Takže teď věříte v Boha ??" Zejména naprosto skvostná Laura Linney dokládá nejsilnější stránku tohohle možná dost kontroverzního projektu, který vypráví o bolesti a umírání s humorem balancujícím mezi laskavým a opravdu dost černým, totiž obsazení.. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (1)

  • Seriál se měl nejprve jmenovat "The C word". Poté byl přejmenován, aby se nepletl se seriálem The L word (Láska je láska). (Pethushka)

Reklama

Reklama