Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

Philcze 

všechny recenze uživatele

Zdrcující minisérie s fantastickými herci a výborně vystavěným příběhem. Místo kulek a řinčení samopalu tu máme však spíše slzy a křik, neboť se scénář více věnuje rodinným záležitostem a odsunuje samotné "prácičky" na druhou kolej. Tom Hardy tu samozřejmě překonává hranice drsnosti a jeho kreace zlodějíčka, který sice vypadá, že je věčně mimo, ale vždycky skončí víc zapletený než by chtěl, je naprosto dokonalá. 100% ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Sociopat Tom Hardy niekde na pomedzí Tommyho deVita a Begbieho, britsky geniálny cast, scény, pri kt.bolelo brucho, potrebný nádych&výdych medzi dielmi, ukážková gradácia. A tak akurát škoda línie s malými Jimmym a Freddiem, ktorá je určujúca pre záverečný diel a pre mňa je príliš vykonštruovaná a tým nie uveriteľná. Každopádne spoločnosť, do ktorej sa tak skoro nevrátim (čo nech je kompliment). BETTER NOT BALLS IT UP ! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy je psychopat a východní Londýn džungle. Užívat si s tímhle chlapem a v tomhle prostředí rodinnou idylku prostě nejde. Kor když se blízké příbuzenstvo živí výhradně levárnama, které z kriminálu řídí Brian Cox. The Take sice nemá ten klasický vzhled britských kriminálek z posledních let, ale o to je lepší a syrovější. Postavy jsou nejednoznačné a dalo by se i říct, že tu není žádná veskrze kladná, pokud tedy nepočítám Jimmyho manželku. Ale jinak se jedná o sbírku psychopatů a kriminálníků, ve které je monstrem i dítě školou povinné. Kromě scénáře a režie je obrovskou devízou seriálu i herecké obsazení. Už dlouho jsem neviděl sérii, ve které by všichni do jednoho zahráli na výbornou. Vedle Toma Hardyho jsou to zejména obě hlavní dámy Kierston Wareing a Charlotte Riley. Jedním slovem paráda. 90% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Britské drama zpočátku trochu vázne, protože očekáváte další omletou historku o vzestupu jedince na vrchol skrz zločin s momentálně cool hercem. Tím se nenechte zmást. Ve skutečnosti je to několikaletý příběh jedné rodiny a dávného kamarádství, které se dostávají na pozadí obchodu s drogami do víru vlivem postavy Toma Hardyho. Asi od druhého dílu, kdy seriál tuhle rovinu zdůrazní, děj začne odsýpat, napětí houstne a vy jen očekáváte, co z toho bude za průser. Většina diváků se bude těšit na Toma Hardyho (a ten potěší v opravdu neobvyklé roli), ale ostatní členové rodinného klanu mu tvoří výbornou hereckou protiváhu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Gangsterský miniseriál, ktorý si na nič nehrá, ide si priamočiaro za svojim, tvrdo a bez príkras vykresľuje ťažký život kriminálneho podsvetia, kde má ľudský život len malú cenu a zrada je každodenný chlebík. Jedna z najlepších gangsteriek, ktorá prišla z Británie. Avšak i napriek týmto pozitívam by vo mne nezanechala taký vynikajúci dojem bez famózneho výkonu T. Hardyho. Ten sa snáď pre rolu magorského šéfa mafie Freddieho snáď narodil. Každý jeden záber na neho stojí za to, niečo neuveriteľné ako to tu dokázal roztočiť. Záver sa síce dal tušiť, no to neuberá na celkovej kvalite. Skrátka excelentná britská gangsterka - uhrančivá, podmanivá a obsahovo pútavá až do morku kostí. Zmes emócií, ľudských charakterov, drsnoty a brutality v jednom kotli, kde to vrie po celý čas. Rozhodne odporúčam do pozornosti, hlavne tým, ktorí majú radi britskú produkciu i s jej špecifikami. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)

Reklama

Reklama