Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak může být tento skvost tolik přehlížený. Pro milovníky Scorseseho filmů a jakýchkoliv jiných gangsterek, je prostě hřích tohle nevidět. K absolutnímu vrcholu chybí snad jen trochu víc dílů, které by zabránily až moc rychlému skákání v čase dopředu v prvních dvou částech, jinak ale velká spokojenost. Hardy je BŮH! Jemu už stačí jen sbírat ceny, protože jeho výkony jsou na absolutní TOP úrovni. Boxer Tommy, feťák Stuart, Bronson a mafián Freddie. Nelze se na jeho roli v Dark Knight Rises netěšit. 90% ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Hardy je v 90' kulisách dost přesvědčivý hrůzozmrd, navíc práce na téhle britš pártyhárd, je vskutku zatleskání hodná. Drury se s tím nesere, ale násilý v jeho podání je jen dokreslení koloritu, téhle opravdové rodinky. Tak to je a je to tak. Jen škoda, že u nás netočí takovýhle 90' fantazie, podměty z minulosti na to máme. Hi Five, Mulet boys. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Mám tyhle rodinné seriály prostě rád! Tvrdě pracující tatínkové, milující maminky, hodné a slušně vychované děti, romantické zápletky, prostě obyčejný život se všemi radostmi a starostmi, jak jej všichni známe. A proto jsem nad tím, že sem tam někomu otevřou krkavici rozbitou flaškou, rozjebou hlavu na kaši bejsbolkou, opíchají nožem, ustřelí palici, znásilní manželku či zadusí fakana igelitem, ochoten velkoryse přivřít oči a pořád si plně vychutnat tu dojemnou atmosféru lásky, porozumění a psychické pohody! A Tomáš Tvrdýy patří do ústavu. Toho vyrovnaného mazlíka v žádném případě nemohl takhle zahrát jen s několika lety hereckých kurzů na nějaké zaplivané Oxford College . ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy je psychopat a východní Londýn džungle. Užívat si s tímhle chlapem a v tomhle prostředí rodinnou idylku prostě nejde. Kor když se blízké příbuzenstvo živí výhradně levárnama, které z kriminálu řídí Brian Cox. The Take sice nemá ten klasický vzhled britských kriminálek z posledních let, ale o to je lepší a syrovější. Postavy jsou nejednoznačné a dalo by se i říct, že tu není žádná veskrze kladná, pokud tedy nepočítám Jimmyho manželku. Ale jinak se jedná o sbírku psychopatů a kriminálníků, ve které je monstrem i dítě školou povinné. Kromě scénáře a režie je obrovskou devízou seriálu i herecké obsazení. Už dlouho jsem neviděl sérii, ve které by všichni do jednoho zahráli na výbornou. Vedle Toma Hardyho jsou to zejména obě hlavní dámy Kierston Wareing a Charlotte Riley. Jedním slovem paráda. 90% ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Hardy si týmto seriálom mohol uhnať rovno rakovinu pľúc. Ani si nepamätám, že by som niekedy videl postavu, ktorá by permanentne fajčila ako tu. Hrá dobre, ale je to evidentne jeho už klasická poloha, ktorá začína byť opozeraná - psychicky nevyrovnaný, komplikovaný nervák/čudák. Celá story má rozmer pomaly antickej tragédie, ale v druhej polovici už ma tie vykonštruované vzťahy prestávali zaujímať. Škoda aj, že neboli prachy na lepší make-up/masky a na lepší vizuál, lebo na to, že pokryjeme 10 rokov sa opticky skoro nič nemení (vrátane postáv). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)
  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)

Reklama

Reklama