Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

shyster 

všechny recenze uživatele

První dva díly si to hraje na Scarface po britsku a díky Tomu Hardovi to je uvěřitelný a dobrý. Druhý dva díly se změní a začíná se hrát na osudovou notu a v posledních minutách jde o Kmotra po britsku a tady už to druhý manželský pár tak neumí. Mrzí mě jen Tom Hardy, jak skončil. Zasloužil by si lepší ukončení. ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se naposledy cítil po shlédnutí Requiemu za sen, takový ten nával negativních emocí, které vás rozežírají zevnitř. Perfektní scénář, výborná kamera a skvělé herecké výkony všech herců kromě Hardyho. Ten totiž nebyl jen skvělý, ten tady zahrál snad největšího psychopata ever, rozhodně jeden z nejpůsobivějších výkonů, jaké jsem kdy viděl. A že se vždy snažím psát spisovně a slušně, tak tohle byl fakt kurevskej nářez. ()

Reklama

Maddlis 

všechny recenze uživatele

Sám jsem si upřímně na začátku třetího dílu vykonstruoval teorii, že malej Freddie zabije na konci svýho tátu, ale ta mi vůbec nevyšla. To každopádně nic nemění na tom, že to byla pecková podívaná. Je sice pravda (jak už tu někdo psal), že je trochu škoda, že se celej ten příběh nerozprostřel do více dílů, protože by si to asi zasloužil, ale i tak to bylo "smashing" - člověk nikdy nevěděl, co se stane v dalším záběru (hlavně v těch, kde se objevoval táta Freddie). Britové opět potvrdili, že jejich minisérie jsou nabouchaný od začátku do konce a Hardy to, že pro role psychopatů se snad narodil - 5*. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Seriál naprosto neřeší kriminální věci a bohužel jen klouže po povrchu vztahů a praktik ve světě zločinu. Zlatý Scorsese!:-) Ale OK. To by nevadilo, že primárně řeší mezilidské vztahy. Bohužel postavy jsou strašně jednoznačné a čitelné. Typický psychopat, klaďas, žárlivka, silná žena...Všechny se tak nějak odvíjí jak člověk čeká...pár scén má za úkol šokovat (na konci dílů, samozřejmě). Bohužel tyto scény působí až samoúčelně a čiší z nich snaha tvůrců diváka ohromit:-/ (např. vražda kluka). To mi trochu vadilo. Stejně jako celá řada nedotažeností...i když má seriál dlouhou stopáž, síla obrovského pouta mezi Freddiem a Jimmym není úplně osvětlena. Navíc mezi herci chyběla určitá chemie (Evans je oproti Hardymu prostě břídil). V seriálu se navíc odehrává řada brutálních scén a vražd, ale policie v seriálu nefiguruje skoro vůbec, což dost ubírá na věrohodnosti. A to hl. - celá zápletka (Freddie x Maggie) je TAK vykonstruovaná...to prostě nejde:-) Do mírného nadprůměru tlačí seriál strhující výkon Toma Hardyho...nemůžu se dočkat jeho ztvárnění Banea v třetím pokračování Batmana! Celkově 70% ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Po tomto sa mi do pamäti určite vryje Tom Hardy a ten psychopat, ktorého hraje. Také hovädo, to snáď ani nemôže existovať. Ostatní herci boli tiež dobrí, obzvlášť by som spomenul psychopatovu ženu. Ináč samotné mafiánske prostredie toho až tak veľa ukázať nestihlo. Niečo sa tam črtalo, nejaký obchod, menšie vybavovanie účtov a nakoniec síce malá, ale celkom dobrá zápletka. Na druhej strane boli však dobré vykreslené rodinné vzťahy. Takže celkom spokojnosť. 7/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)
  • Tom Hardy hraje v seriálu švagra Charlotte Riley, ve skutečnosti však byla dvojice zasnoubená. Herci se poznali v roce 2009 během natáčení seriálu The Take (od r. 2009). Setkali se také během natáčení snímku Emily Brontëová: Bouřlivé výšiny (2009). (Cliff Booth)

Reklama

Reklama