Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pěkná animace a hlavně nádherná hudba. Příběh draka, který závěrem překvapí a divák by i slzu nejradši pustil. Bohužel příběh je velmi krátký, pokud by tento snímek byl rozvinut do celovečerního, tak neváhám a plný počet dám. Emoce nefungují, tak jak by měli a k tomu je potřeba právě delší snímek.. 8/10 = 87% ()

redwik 

všechny recenze uživatele

Príbeh nič moc, neočaril a ani ničím neprekvapil. Na animácii sa mi najviac páčili hory navôkol a drak, ten uznávam, že bol spravený celkom pekne. No keď si to tak zhrniem, bohvieako sa mi to nepáčilo. Súhlasím s názorom, že by to celkom ušlo ako nejaké intro k počítačovej hre, no takto ako krátkometrážny film ma to neohúrilo. ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch řekněme dospělejších animáků, kde život není tak dokonalý, jak by si člověk přál. Nepamatuju si, kdy mě animák zasáhl natolik, abych se vzpamatoval až po titulcích a pak usínal s divným pocitem. Velká škoda, že je příběh nacpaný jen do 14 minut. Při celovečerní délce mohl být příběh mnohem výraznější a vzpamatovával bych se z toho týden. Navíc pochvala za skvělou animaci a sympatickou hrdinku i dráčka. ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Několik (snad) roků obětovat tomu, aby dívka našla svého dráčka, ale bohužel se sekne. A zjistí, že draka co zabila, nebyl ten, co unesl jejího dráčka.. Bohužel zjistí, že ten koho zabila je její bývalí malý dráček a bohužel si sama neuvědomila jak dlouho cestovala a jak zestárla. A nakonec to uzavírá ta krásná písnička. Jinak nádherná animace, vidět to ve 3D, tak bych byl potěšen asi ještě víc. Na mě možná i moc smutné. Asi si to ještě teď znovu shlídnu. ()

Buford_TJ 

všechny recenze uživatele

Epická kamera, střih a především soundtrack, který pokoří většinu komerční tvorby! Smekám před badnou vývojářů, kteří dali dohromady super animák s minimálními prostředky a v časovém presu. Co si pamatuju, tak při prvních dvou či třech projekcích jsem u finále filmu sušil kapesník a otřepával led ze zad. Stále si ho čas od času pustím, když se potřebuju namotivovat pro dělání v Blenderu (pro neznalé - to je freeware program, ve kterém celý tento film vznikl). Zde odkaz na film o filmu: http://www.youtube.com/watch?v=IN6w6GnN-Ic&feature=related ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Snímek slouží k propagaci freewarového programu Blender, který se využívá k tvorbě 3D grafiky. Účelem bylo ukázat, že i s programem, který je zdarma ke stažení, lze tvořit hodnotné výstupy. (Bobik99)
  • Do češtiny byl tento snímek nadabován poloamatérskou skupinou Perla Group. (Arany)
  • V souvislosti s filmem vznikla i hra "Sintel The Game", oficiálně oznámena 12. května 2010 na Blenderartists.org. (Hem.m)

Reklama

Reklama