Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

Buford_TJ 

všechny recenze uživatele

Epická kamera, střih a především soundtrack, který pokoří většinu komerční tvorby! Smekám před badnou vývojářů, kteří dali dohromady super animák s minimálními prostředky a v časovém presu. Co si pamatuju, tak při prvních dvou či třech projekcích jsem u finále filmu sušil kapesník a otřepával led ze zad. Stále si ho čas od času pustím, když se potřebuju namotivovat pro dělání v Blenderu (pro neznalé - to je freeware program, ve kterém celý tento film vznikl). Zde odkaz na film o filmu: http://www.youtube.com/watch?v=IN6w6GnN-Ic&feature=related ()

benny159 

všechny recenze uživatele

Toto by som chcel vidieť v celovečernej podobe. Je to úplne super. A hlavne oceňujem to maximálne využitie free programu Blender na tvorbu 3D modelov a prostredia, keďže celý tento film je robený v tom programe, na demonštráciu toho, že aj z niečoho, čo je ponúkané zadarmo, môže vzísť niečo tak kvalitné a úžasné. Keby sa dalo, dám aj 6 * ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

velmi pěkné, a nemyslím tím jen animaci, která je v rámci mezí opravdu neuvěřitelná (samozřejmě stále se to nemůže rovnat animovaným velkofilmům - ale to jen jako varování pro nějaké přehnané fajnšmejkry), ale taky celé dojímavé vyznění příběhu a i příběh jako takový. Škoda toho zmrštěného prostředku, ale na čas 12 minut bych toho asi chtěl moc. Jako normální celovečerní film by to bylo určitě ještě mnohem lepší. Takhle příjemný krátký zážitek s krásnou hudbou. Ale k takovému epickému tématu se takovéto filmy nehodí. To sem si více užil toho králika. ()

Franta 

všechny recenze uživatele

Kraťoučký filmeček, do kterého autoři nenásilně zasadili velmi silnou zápletku. Grafika je naprosto parádní, když člověk vezme v úvahu, v čem byl vytvořen (Vznikl totiž částečně jako prezentace programu Blender). Jediné co mi vadí, je podle mě opravdu hnusná dračí hlava, ale to je na uvážení jednotlivce. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Na freeware program velmi kvalitní animace. Hodně realistická, což tomuto kraťasu dodává tu správnou hloubku. Příběh pro mě krásný a smutný, kdy průběh vyvolal s mých očích jiskry radosti nad tak krásným přátelstvím, aby hned v zápětí konec vyvolal v mých očích smutek a slzy. Krásnou hudbou podpořený, aspoň pro mě, emocionální zážitek, který je opravdu krásně spracovaný. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • V souvislosti s filmem vznikla i hra "Sintel The Game", oficiálně oznámena 12. května 2010 na Blenderartists.org. (Hem.m)
  • Snímek slouží k propagaci freewarového programu Blender, který se využívá k tvorbě 3D grafiky. Účelem bylo ukázat, že i s programem, který je zdarma ke stažení, lze tvořit hodnotné výstupy. (Bobik99)
  • Práce začaly v květnu 2009. Film byl oficiálně uveden 27. září 2010 na filmovém festivalu v Nizozemí. On-line verze byla k dispozici ke stažení 30. září 2010 a během několika týdnů byl film zhlédnut více než 1 000 000krát. (Hem.m)

Reklama

Reklama