Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejúspěšnější muzikál v historii České republiky poprvé na DVD! Děsuplný příběh plný romantiky, strachu, ale i nekonečné lásky! Skladatel Karel Svoboda, libretista a textař Zdeněk Borovec, choreograf Richard Hes a režisér Jozef Bednárik vytvořili mimořádné představení, které se stalo významnou kulturní událostí. Obnovená premiéra Draculy se konala 5.2.2009 v Divadle Hybernia s Danielem Hůlkou a řadou původních i nových hereckých představitelů. Záznam této nové verze představení vychází na 2DVD a jeho špičková kvalita je mimořádným diváckým zážitkem. Diváka nadchne geniální hudba Karla Svobody, vynikající pěvecké, herecké či taneční výkony a bohatá výprava. Nechybí ani dokument o přípravách muzikálu a další bonusy. Mystický příběh hraběte Draculy plný romantiky, strachu, ale i nekonečné lásky se rozvíjí i v tomto muzikálu. Jeho děj prochází mnoha staletími od tragických momentů, kdy touha po moci zničí Draculovo pozemské bytí a prokletí z něho učiní navěky po krvi toužícího vampýra. Během dlouhého času se jeho myšlenky a názory na svět mění. Z krvelačného válečníka se stává sarkastický filosof. Jeho příběh pokračuje přes naší současnost a končí v přesně neurčené budoucnosti. Představení plné kouzel, lásky a krvavých soubojů je vrcholem české muzikálové produkce! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Absolutně nechápu předělání. Zpěváci/herci, až na pár výjimek stojí za nic. Změna obsazení absolutně nepochopitelné, ale chápu, že se dnes talentovaní lidé, kteří by něco uměli, je dnes jako šafránu, takže to bylo celkem obtížné. O proti původní herci, jde o absolutní průšvih. Naštěstí hudba stále svěží. 40% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Proti původní verzi slabší. Kostýmy a kulisy jsou tu sice na první pohled bohatější a snad i zdařilejší, ale absence Lucie Bílé či Jiřího Korna byla znatelná. Stejně tak jsem nepochopil měnícího se šaška, resp. jeho obsazení. Aleš Háma? Zpívat umí, to mu neberu (pokud vím, tak má/měl kapelu s D. Gondíkem), ale rozhodně to není zpěvák, který by měl a mohl zastoupit velikány typu Korn nebo Trapl. A celkově postrádalo logiku přeobsazování této postavy v rámci jednoho představení. Hůlka však v roli Drákuly stále skvělý. Díval jsem se i na videa, kde jej alternoval Vojtek a Vojtko a taktéž byli výborní. ()

Reklama

Limetka_M odpad!

všechny recenze uživatele

Uff ... To, co dělalo Drákulu Drákulou zde prostě není ... Chybí tomu emoce, cit, herecké výkony a koneckonců o zpěvu také moc nemůžeme mluvit. Postrádá to jakoukoli noblesu, lehkost, nemá to to "něco" , co jsem si na původní verzi zamilovala. A to něco je právě to vložení hercova srdíčka do role. To je to něco navíc, co miluji na divadle a muzikálech. Dan už na to nestačí, jeho herecký projev je sice dobře nastudován, ale člověku nic nepředává a celé to působí křečovitě. Hlasově také slabé. (O Mariánovi snad raději ani neluvím -to bylo vedle jak ta jedle, Pepa se mi celkem líbil), kněz neumí zpívat a okamžik prokletí Drákuly naprosto nefunguje. Láska Adriany a Drákuly neexistuje - ničemu jsem nevěřila. To samé vztah Lorraine a Drákuly ... A to porno v druhé půlce muzikálu? Působí to až vulgárně. Celé to zabalíme do honosných kostýmů, zmodernizujeme hudbu a lidi si z toho sednou na zadek! Jedinou hvězdičku by si snad zasloužila úžasná hudba pana Svobody, ale bohužel jsem tímto počinem tak znechucená, že nemohu jinak, než odpad. ()

a-ja 

všechny recenze uživatele

Oproti verzi z roku 1996 (dodnes si třeba pamatuju, jak strašně dlouho se po schodech táhla vlečka umírající Adriany, bylo to za tisíc slov i kostýmů) je to čistočistý děs... Přidáno na výpravě a cingrlatech, ubráno na duši i výkonech (kampak se to Danielu Hůlkovi poděl za těch 13 let hlas?). Jo a ta uhanina ´Jsi můj pán´ je ze všech strašných odrhovaček ta nejstrašnější! ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Koukám si tak na tuto novou verzi...Trapl jako šašek, dobrý, spokojená. Absolonová, OK no, když to musí být. Začíná část z budoucnosti. Choreografie zvláštní, rozházená, kostýmy nic moc a celá scéna působí trochu trapně. ALE PAK přichází HÁMA a celýmu muzikálu dává úplně jiný směr, já tu zírám a rychle to vypínám. No uznejte, copak by v původním znění mohl být "zpěvák" jako Háma? Zvědavost mi nedá, koukám dál a zklamání pokračuje. Já si pamatuji, že ten muzikál měl ráz, tajemnou atmosféru s lehce erotickým nádechem. Ale tohle je snad až moc moderní. Div tam vedle toho pisoáru na pódiu nejsou nasprejovaný kosočtverce. Co je sexy na tanci kolem pisoáru? Nicméně oceňuji ze 2/3 stejné obsazení nymf, které byly skvělé už tenkrát a jsou skvělé stále. Ještě dopíšu: Tenhle Nick byl totálně mizernej, fakt velký špatný. A pak ta animace toho dvacetimetrovýho dítěte, o moc horší už to být nemůže. Kolik ušetřili na motorkách na pódiu, vrazili do obřího dítěte. A novýho songu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nové zpracování Draculy (1996), tentokráte ve verzi pro Divadlo Hybernia, kde se představení hrálo od 5. února 2009 do 28. května 2011. (Pluto_petr)

Reklama

Reklama