Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (383)

akisha 

všechny recenze uživatele

SPOILERY! Tak pockat, takhle bych taky dokazala tocit! Paneboze, támhle ten kamen... Nepohnul se náhodu? Boze muj, pohnul se? Kristepane, ten kamen me chce zabit! Pomoc! Found footage ve své nejhorsi formě, vzpomela jsem si hlavne na komické sestrihani Homera Simpsona v televizní show, kdyz ho narkli z osahavacky. Zaber na botu, zaber na podlahu, zaber vzhuru nohama, zaber preskakuje, strašlivý close-up na upocence, zvuky behajicich švábů, slus. Jako fakt jedno z nejhorších provedení, co jsem kdy videla. A pritom vse takovy klišé. A chování postav? Eeee... Na celou tuhle “vec” (film to neni) se clovek diva vlastne jen kvuli 2 věcem: super kratky zaber na mumifikovaneho Rusa a superkratky zaber na chvejici se kamínky. Tadadadadadadá... A dvakrat použity “mega cool tip top tricek” s osvetlovanim bleskem ve tmě, jenž byl viden jen asi milionkrát predtim? Juppi! Hvězda je za náznak lehce znepokojivé stísněné atmosféry izolace a hrozby, která se odehraje po dobu asi deseti sekund nekde u konce. Zbytek casu se deji nudne veci velice nepřehledne způsobem, ktery extremne nudí a vysira. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No, a já si pošmák. Sci-fi horor s fikaně vymyšlenou zápletkou a na konci to - co kdyby přeci jen... Pokud má příběh logiku, rád se jím nechám unést. V některých pasážích jsem se nachytal jak mám otevřenou pusu dokořán. Kdysi dávno mně všechno kolem Apolla 11 - asi nejslavnějšího ze všech kosmických letů NASA nesmírně zajímalo. Collins, Aldrin a Armstrong byli pro mně opravdičtí heroes... Oni fakt netušili, co je tam venku.. jaké to bude mimo modul a zda na ně něco neskočí... A kdoví, co tam na nás z vesmíru kouká.... :-). Příjemné překvapení. 4 stopy v prachu měsíce... * * * * ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelá komorná atmosféra, autentickosť, konečne kamera, ktorá sa nesnažila rozmazávať, ale bola vhodným doplnkom príbehu, vyzdvihnem samotný scenár,námet a strašidelnú tému aj keď dvíham prst za medzery v scenári (Americký kozmonaut nevedel po rusky ale naštartovať ruský modul nebol problém ?)...plynulý dej, spočiatku dosť nudný a neobsiahlý, niekto by povedal "taký pomalý štart".. Dynamika sa od polovice filmu rozbehla správnou rýchlosťou, neskôr nastúpilo vražedné tempo a dychberúce okamihy, avšak s absenciou napätia, skôr prevládajúci faktor bolo mrazivé ticho... V konečnom dôsledku sa snímok Apollo 18 vydaril a zanechal vo mne zopár nezodpovedaných otázok a myšlienku "čo ak skutočne"? ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Bol to dobrý nápad sfilmovať osudy posádky Apollo 18 a poodkryť tak tajomstvo, prečo sa celý projekt zastavil. Nakoľko je zachovaná autenticita a nakoľko funguje fikcia je otázne, prinajmenšom sa jedná o zaujímavý snímok. Aj systém natočenia ( found-footage ) je vhodne zvolený, vzhľadom ku krátkej minutáži ( bez záverečných tituliek je to cca. 70 minút ) nepôsobí rušivo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Forma super, námet super, 2/3 scenára super, ale záver iba konvenčný a v podstate očakávaný. Už podľa plagátu a proma očakávate nejakú nezávislú hororovú bombu, ktorá na nás na konci vybafne niečo obzvlášť šokujúceho. Lenže nestalo sa, záver je síce obstojný, ale Apollo 18 sa asi žiadnou klasikou ani novým Blair witchom nestane. Za zhliadnutie to minimálne fanúšikom žánru rozhodne stojí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Sovětský lunární modul, který se objevil ve filmu, je skutečně existující jednomístný lunární modul LK (Lunnyj Korabl – měsíční plavidlo).  Byl součásti sovětského lunárního programu, ve kterém měl přistát jeden kosmonaut a zvítězit v závodu o Měsíc. Nakonec k Měsíci nikdy neodstartoval, protože vývoj nosné rakety N-1 pro tento projekt s lidskou posádkou byl neúspěšný. V lednu 1970 ze sovětského lunárního programu odešli poslední kosmonauti. (lukano)
  • Filmovanie prebiehalo v meste Vancouver, v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Scénář byl během natáčení neustále přepisován. (Cheeker)

Reklama

Reklama