Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (383)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ta snaha o autenticitu je naprosto úžasná. Funguje to skvěle. Co pohořelo, je absolutně nezáživ[CENSORED]řítel a celková neatraktivita toho, co dělá astronautům na Měsíci problémy. Bohužel musím konstatovat, že na horor jsem se silně nudil a VŮBEC se nebál (jedno, dvě mrazení). Čím víc mě to ale mrzí, tím víc jsem si - jak si uvědomuji zpětně - užil atmosférickou vesmírnou expedici jako takovou. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Dobre vymyslené, super atmosféra, no mizerné spracovanie. Snaha o to aby každý jeden záber pôsobil ako pôvodný videozáznam len zbytočne uberá na kvalite filmu - a to je aj dôvod, prečo sa pôžitok z pozerania tohto filmu ani zďaleka nepribližuje filmom ako sú Apollo 13 či Moon. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No, a já si pošmák. Sci-fi horor s fikaně vymyšlenou zápletkou a na konci to - co kdyby přeci jen... Pokud má příběh logiku, rád se jím nechám unést. V některých pasážích jsem se nachytal jak mám otevřenou pusu dokořán. Kdysi dávno mně všechno kolem Apolla 11 - asi nejslavnějšího ze všech kosmických letů NASA nesmírně zajímalo. Collins, Aldrin a Armstrong byli pro mně opravdičtí heroes... Oni fakt netušili, co je tam venku.. jaké to bude mimo modul a zda na ně něco neskočí... A kdoví, co tam na nás z vesmíru kouká.... :-). Příjemné překvapení. 4 stopy v prachu měsíce... * * * * ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

There's a reason we've never gone back to the moon. Od tohoto filmu jsem moc nečekal, protože nejsem fanda konspiračních teorií, typu Američani nikdy nepřistáli na měsíci (či ještě lépe, 11. září samozřejmě taky bylo v jejich režii, protože ty budovy si poslali k zemi oni, Elvis žije a je na Měsíci či jiné planetě a podobně) ale na konci jsem byl upřímně překvapen. Především to je skvěle nastylizováno, takže není problém uvěřit tomu, že to je opravdu "reálné". Navíc má to poměrně zajímavou myšlenku a opravdu depresivní atmosféru (kde jinde jste víc odříznutí ode všeho než mimo zemi?) která funguje. A i konec nebyl vůbec špatný, jenže… Čekal jsem, jak nám tvůrci vysvětlí to stěžejní (v rámci toho, že bysme měli uvěřit, že ty nahrávky jsou opravdové) a to, jak se ty nahrávky (z kterých vznikl tento film) dostaly zpátky na Zem, když SPOILER! se na konci ty moduly srazily, takže by těžko něco přežilo (speciálně v roce 73, kdy se točilo na film, ne na digitál, jak dnes) a oni se tomu prostě a jednoduše vyhnuli. KONEC SPOILERU! Za tohle body dolů, jinak, jak už jsem řekl na začátku mého komentáře, byl jsem opravdu příjemně překvapený. 70 %. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Gallego se ze španělských lesů v předchozím El Rey de la montana odstěhoval rovnou na Měsíc. Příběh tří kosmonautů, kteří s hrůzou zjišťují, že nejsou v dalekých hlubinách vzduchoprázdna sami, je sám o sobě zajímavý, jeho provedení však pokulhává. Zvolená forma found footage sice navozuje pocit autenticity, ale také silně překáží, a to hlavně v klíčových scénách. Zrnění, šum, otřesy a výpadky obrazu divákům schválně znemožňuje vidět víc, než by měl. Co však funguje spolehlivě, tak je strach z neznáma, klaustrofobie a vůbec celá ta bezvýchodná situace. Škoda toho závěru, který je zbytečně rychle ukončen. Nejpůsobivější jsou tak scény v tmavém kráteru, tam je jeho největší síla. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Tvorcovia filmu používali techniku (predovšetkým kamery a fotoaparáty) pochádzajúcu ešte zo 70-tych rokov. (MikaelSVK)
  • Dřívější verze filmu obsahovala obří měsíční kamenná monstra. (Cheeker)
  • Úvodná scéna filmu bola v skutočnosti natočená až v úplnom závere. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama