Reklama

Reklama

Šerif Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) původně pracoval u losangeleské policie, ale po jedné zpackané akci skončil jako šerif ospalého městečka u mexických hranic, Sommerton Junction. Šéfovat bandě neschopných policistů v poklidné zašívárně, kde je nejvážnějším zločinem šťourání se v nose, není žádné umění. Dny plné nudy utne až telefonát agenta FBI Johna Bannistera (Forest Whitaker). Při převozu z Las Vegas do mexické věznice totiž uprchnul nebezpečný boss mexické mafie Gabriel Cortez (Eduardo Noriega). Během transportu ho vysvobodili členové jeho drogového kartelu a on se snaží prchnout do své domoviny. S pomocí kumpána Burella (Peter Stormare) a s rukojmím prchá Cortéz v našlapané Corvetě ZR 1 rychlostí 250 mil/hod k hranicím. Poslední překážkou na cestě ke svobodě je právě šerifovo městečko. Jenže zdejší strážci zákona a pořádku se moc netváří na to, že by se měli postavit do cesty muži, na nějž je celá FBI krátká. Jejich šéf ale nechce znovu pošpinit svou pověst, a tak nakonec provětrají své zbrojnice a vytáhnou z nich pušky, kulomety a meče a vydají se vstříc nelítostné řežbě s cílem zastavit zdánlivě nepřemožitelného gangstera a jeho pohůnky. Bude městečko Sommerton Junction díky šerifovi Owensovi Cortézova konečná? (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (1 247)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Tohle není Arizona, tohle je ARNIEZONA. Vždycky jsem chtěla závodit s Corvettkou a Bumblebeem v kukuřičném poli. Ale tohle je opravdu oldschool popkorn, dokonce tak oldschool, že už dost možná ani nežijí jeho pamětníci. Vlastně jsou tu jen jediné dvě aktualizace 21. století: mobily nevypadají jako cihly a neprůstřelné švýcarské bankovní tajemství už je minulostí. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Při žádném ze svých častých útěků do Mexika jsem si nepostavil vlastní most, neřídil jsem cokoli s označením ZR1 a ani jednou jsem si s policejním vrtulníkem nehrál na slepou bábu. Z tohoto úhlu pohledu mi zkrátka tento jednoduchý akční film dodal inspiraci a já jsem mu za to vděčný. Vždyť se tam tak pěkně střílelo, jezdilo i hláškovalo, že jsem ochoten velkoryse přehlédnout tu počáteční pohádkovou fantazii, při které bývalý pan guvernér sází spíše na své analytické myšlení než na tradiční bi-, tri-, quadri- a jakékoli jiné cepsy. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Můj akční hrdina (nejen) z dětství se vrátil, a já můžu s velkou úlevou konstatovat, že jeho comeback se vskutku vydařil. Samozřejmě už to neni ta chladnokrevná, ocelová mašina z dob Rudého horka nebo Komanda, ale frajer a sympaťák je to pořád stejnej. Charakter z něho stříká podobně jako krvavý cákance z jeho nepřátel, z kulometu a brokonice mu to střílí jako za mlada, a do toho nezapomíná skrze zuby pálit ostropalný hlášky. Film má hodně nakročeno do akčního westernu, navíc má skvělej spád, pořád se v něm něco děje, obsazení je víc než luxusní (Stormare, Whitaker a i pro toho Stantona se našlo místečko) a celej tenhle promazanej stroj diriguje vizuální mág z Koreje. Konečná prostě MUSÍ potěšit všechny Arnieho fandy. Jinak honička v kukuřičnym poli je pěkná, ale tu předchozí střílečku netrumfla. (80%) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jo Arnie, když už máš na starý kolena točit nový akční fláky, tak rozhodně takhle. S fyzičkou už sice na tom není bývalý guvernér jako dřív a v závěrečné bitce jeho bojový styl spíš připomíná Buda Spencera, jinak si ovšem Arnold krade celý film pro sebe a ve výstřílení nábojnic a procedění výtečných hlášek nemá konkurenci. Tady prostě co věta to perla. Ji-un Kim navíc akční legendě dosti pomáhá a nabízí vizuálně výborný film se slušným tempem a nářezovou akcí. Navíc se to nebere vůbec vážně. Jen škoda ospalejšího úvodu a poněkud slabého záporáka, který sice umí udělat hezkou reklamu Chevroletu, ale jakmile promluví, tak je zle. I tak ovšem nostalgický a zábavný návrat, jak má být. Arnie, chyběl si nám. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nadržená filmařina. Jen škoda, že není ještě víc nekorektní. Jakoby se vždycky na poslední chvíli tvůrci (producenti) zasekli a řekli, že tohle nebo tamto je už moc, takže raději trochu ubereme a uděláme krok stranou. Chyba, velká chyba, protože hlavní hrdina stále bez větších obtíží uhraje původního Johna Matrixe. Arnie se tak vrací v oldschoolovém béčku o šerifovi malého městečka poblíž mexické hranice, co srovná do latě partu drogových překupníků, za kterými v luxusní káře míří uprchlý boss, který měl toho času vyčkávat v cele smrti. A nutno podotknout, že onen aktuální model Arnieho stále chutná. Pořád má čich na slušné látky, pořád ví, s kterým režisérem do spolupráce jít. Jede v osvědčených kolejích a ignoruje ty, kteří chtějí pravidla žánru měnit. Vytknout by se dal poměrně dlouhý rozjezd, zamrzí i lehce zakřiknutý dojezd. Ji-un Kim, rodák z korejského Soulu, ale do každé slabší scény přidává řízný vizuál. Novinka Bullet to the Head od Slye (s o dost vydatnějších rozpočtem) dopadla o poznání hůř. Tady za málo muziky dostáváme hodně slušné akce a pořád absolutně spolehlivého rodáka z Thalu poblíž Štýrského Hradce. Lehce nadnesené, ale přesto čtyři hvězdy!! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (42)

  • Keď Ray (Arnold Schwarzenegger) zhadzuje zo strechy muža so zbraňou, tak si môžeme všimnúť, že v jednej chvíli je nahradený dablérom. (ČSFD)
  • Většina efektů vznikala prakticky, tedy bez masivního využití digitálních triků. Filmaři si opravdu postavili kulisy "westernového" městečka a Arnold Schwarzenegger (Ray Owens) točil značnou část akce bez dvojníků. (spitr)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

16.01.2013

Jeden fantasy, jeden mytologický a jeden „téměř-biblický“ hrdina se vrátí na plátna kin. Arnold Schwarzenegger během propagace blížící se Konečné promluvil i o dalších projektech. Tím nejzajímavějším… (více)

Nezastavitelný Schwarzenegger

Nezastavitelný Schwarzenegger

08.05.2012

Herectví mu muselo šíleně chybět. Jde totiž z filmu do filmu. V novém traileru na The Expendables 2 je zdaleka největší hvězdou, ačkoli se zřejmě ukáže jen v jedné (klíčové) scéně. Dotočil už i… (více)

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

02.04.2012

Bláznivý apríl máme za sebou, přesto je tu zpráva, u níž člověk doufá, že jde o hloupý žert. Jenže ve studiu Universal prý zcela vážně připravují pokračování komedie Dvojčata. Arnoldův historicky… (více)

Reklama

Reklama