Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh popisuje úsilí dvou bratrů stát rockovými hvězdami, zatímco se jejich spolužáci (U2) stanou jednou z nejslavnějších kapel na světě. Film je natočen podle skutečných událostí. (Ant)

Videa (2)

Trailer

Recenze (88)

campix 

všechny recenze uživatele

Film natočený na motivy skutečných událostí o tom jak tenká je hrana mezi tím stát se globální hvězdou nebo tak trošku promrhat svůj život. Ve finále jsou z toho ale tak trošku promrhané téměř dvě hodiny života, protože kromě výborné hudební stránky nejde snad téměř nic výrazného vypíchnout. V negativním slova smyslu snad jen to, že jsem ještě asi neviděl nudnější a unylejší ksicht než je Ben Barnes v hlavní roli. Zní to velmi negativně, ale on to je spíše veskrze průměrný film, na který po nějaké době naprosto zapomenete. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

To jako fakt??? Nebo jen čirá fikce na podporu umdlévajícího Bona, či od každého trochu? Ať je to jak chce, ještě jsem se nesetkala s tak velkohubým chvástalem, co tolikrát spadne na držku a zrovna tolikrát vesele vyskočí a neochvějně kráčí vstříc novým dobrodružstvím na cestě ke slávě, už za to by McCormickové zasloužili platinovou desku! Jestli jim to pomůže, já osobně bych dala přednost před U2 jejich koncertu, avšak bavila jsem se natolik, že pokud měla být tímto počinem vzkříšena Bonova sláva, nechť se tak stane! A zase jsme u toho - fakt je třeba zabít Bona :-) ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film s dobrou muzikou, pri ktorom som sa celkom slušne bavila. Chlapci mali neskutočnú image, radosť na nich pozerať ... uf. Neil McCormick žil vo svojom svete, sníval svoj sen a ľuďom okolo kazil život ... ale zase, kde by všetci boli bez jeho snívania ... on by písal snáď ešte lepšie a jeho brat by minimálne hral v U2 ... taký egoista, ale s dobrým srdcom. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Miestami amatérske a to najmä v hereckých výkonoch, miestami originálne, zábavné a nostalgické. Hlavne pohodové, v tom sa mnohí zhodneme. Z témy "..o jednej malej rockovej kapele" sa dalo vyžmýkať trochu viac ako to, čo sme nakoniec dostali, v tom prípade by to chcelo zmeny hlavne v scenári. Pohoda bola a žiadne iné emócie sa nedostavili. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Jen těžko se dá věřit, že celý příběh není výplodem mysli scénáristy, ale že se opravdu z velké části stal. Už díky tomu má ten film částečně vyhráno. Oproti názvu se o U2 ve filmu většinou jen mluví. Na začátku sice vidíme dvě začínající kapely, ale pak se jejich cesty rozdělí a Bono se stane spíše jen předmětem rozhovoru. Celou dobu se film pohybuje na hraně komedie a dramatu a myslím, že to dělá velmi dobře. Některé dějové zvraty a scény jsou skutečně k popukání. Bohužel se scénář filmu nedokázal úplně odpoutat od své knižní předlohy a děj tak působí poněkud epizodně a zdlouhavě. Naštěstí má film Bena Barnese a Roberta Sheehana, kteří jsou jako bratři zcela uvěřitelní a celkově podávají skvělé výkony. Nemluvě o tom, že nazpívali sami všechny písničky, které od nich ve filmu zazní. K tomu můžu říct jen klobouk dolů. Je to zkrátka příjemný a zábavný film s úžasným příběhem a soundtrackem, takže ode mě velký palec nahoru. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Skuteční bratři Ivan a Neil McCormickovi si ve filmu také zahráli, a to osoby, sledující jeden z prvních koncertů v prázdném baru. (Zdroj: ČSFD)
  • Než byl film natočen, musely být Benu Barnesovi ostříháíny vlasy. Poté si však tvůrci uvědomili, že je třeba natočit také scény, ve kterých bude jeho postava douhovlasá. Některé scény proto Barnes natočil s parukou. (veronys)
  • Ben Barnes o sobě říká, že neumí tancovat, a tak je rád, že si mohl zahrát v takovéhle komedii, aby svůj srandovní tanec využil. (veronys)

Reklama

Reklama