Reklama

Reklama

Učitel dějepisu, Pat Solatano (Bradley Cooper), prošel psychickou krizí, během níž přišel o všechno – ztratil dům, práci, manželku i svůj dosavadní život. Jediné, co získal, bylo osm měsíců strávených v psychiatrické léčebně. Po jejich skončení mu soud dovolí vrátit se domů. A tady teprve začíná příběh Terapie láskou, excelentního filmu, který se pyšní 4 nominacemi na Zlaté Glóby a dokonce 8 nominacemi na Oscary včetně nominace za nejlepší film, režii, scénář i herecký výkon... Pat se vrací ke svým rodičům (Jacki Weaver a Robert De Niro), kteří se mu ze všech sil snaží pomoci postavit se na vlastní nohy. Sám Pat je odhodlaný zásadně změnit svůj život, což pro něj znamená přemoci nezvladatelné návaly vzteku, myslet pozitivně a především znovu najít cestu ke své manželce Nikki (Brea Bee), protože je přesvědčený, že i přes velmi dramatické okolnosti jejich rozchodu, to musí spolu dát opět dohromady. Jednoho dne ovšem Pat na večeři u přátel potká Tiffany (Jennifer Lawrence), nevyzpytatelnou a záhadnou dívku v depresi s kupou vlastních problémů. Od této chvíle se mu život začne komplikovat ještě více. Tiffany nabídne Patovi dohodu: pomůže mu sblížit se znovu s manželkou a on ji na oplátku pomůže s něčím pro ni velice důležitým – shání totiž partnera do taneční soutěže. Ani jeden z nich netuší, že se díky tomuto spojenectví mezi nimi vytváří nečekané pouto a oba zjišťují, že je společně trávený čas naplňuje neskonalým štěstím. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 2

Recenze (1 321)

Indiana 

všechny recenze uživatele

Pěknej film, ale většina postav tu byla fakt tolik nesympatická, že mě to chvílema iritovalo a bylo mi jedno, jak to dopadne. Fandil sem De Nirovi, ten byl dobrej a na jeho místě bych asi Cooperovi sázel jednu dunivou ránu do ksichtu za druhou, A Jennifer Lawrence mě moc nebere, hraje dobře, ale má takovej ten nesympaticky baculatej obličej a tu auru kolem ní moc nechápu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Výborný herecký film. Oscarový humbuk je v tomto případě sice přehnaný a příběh neponouká žádné zapamatování hodné autorské myšlenky, ale je to těžká pohodovka s krásně vykreslenými charaktery, která je pro mě jedním z nejvíc upřímných znázornění obyčejné americké rodinky posledních let. Tam, kde autenticita spáchá sebevraždu, plnohodnotně ji zastupuje hmatatelná chemie mezi Bradleym a božskou Jennifer, která (ta chemie) mě přimrazila do sedadla a která (ta Jennifer) mi rozproudila zbylé pubertální hormony a nenechala na pochybách, že si Oscara zasloužila víc než kterákoli jiná herečka, která se nejmenuje Meryl Streep. Jedná se sice o čirou karikaturu, jak už je u O. Russela zvykem, ale vtipnou a dle nadšeného přijetí zjevně také výstižnou. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

"Zoberiem tú kameru a rozjebem ti ju na hlave, potom ťa prídem vypočuť, aké to je, mať kameru rozbitú o hlavu." Tento film ma dostal, dávam si ho na raňajky pre vylepšenie dňa. ;-) Brutálny herecký koncert všetkých zúčastnených, na prvý krát dosť ukričané, ale je to masterpiece, ako si povedia všetko čo majú na jazyku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $132,092,958Tržby Celosvetovo $236,412,453Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,531,595 //počet predaných kusov 409,034Tržby za predaj DVD v USA $14,972,827 //počet predaných kusov 770,537║ V prvom rade nemá to tu správnu ľahkosť aby to mohlo okrem navodeného flustrovaného dramatu aj zabávať, či patrične mohlo strhnúť a či možnosť patrične fandiť v plnom rozsahu trpiacim osobám, ako po hereckej stránke nie je čo vytknúť, dosť dobre to uhrajú, skôr režijne mi to nesedí, lebo neustále omieľaní vzťah okolo "múzy" Nikki je časom až otravný, scény s tanečkami fajn tie majú ako taký náboj, škoda že fakt výborná je až posledná štvrtina filmu, ktorá je neporovnateľne lepšia oproti predošlemú dejovému trápeniu. A zas nepochopený bonbónik je od akademikov "Nominated for 8 Oscars"??? /45%/ ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pokud jsou ta procenta myšlena tak, že se při tom výborně usíná, tak bych klidně dala sto procent. Příběhy narušených lidí mě zajímají, ale tady jsem už po dvaceti minutách měla vážně po krk toho "Ale Nikki se ke mně vrátí,...", mimoto se tam neustále jenom řve. Tohle je pro mě zkrátka další záhadou (nejen) na čsfd. Možná se k tomu ale jednou vrátím, trpělivější, v lepší náladě..Oscar pro Jennifer je jen ukázka toho, že akademici jsou senilní a mají rádi výstřihy:))). Sice ji mám celkem v oblibě, ale to už předvedla lepší výkon v Hunger Games... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (48)

  • Jennifer Lawrence (Tiffany) a Bradley Cooper (Pat) strávili týdny nacvičováním závěrečné taneční scény. Pomáhala jim s ní choreografka Mandy Moore. Lawrence po natáčení prohlásila, že je příšerná tanečnice a že by nic z toho nebyla schopná udělat bez pomoci. (zajda404)
  • Kniha, kterou hlavní hrdina Pat Solitano (Bradley Cooper) vyhodí v 10. minutě filmu oknem ze svého pokoje, je román "Sbohem, armádo" z roku 1929 od Ernesta Hemingwaye. (lofa)

Související novinky

Největší filmový festival v Brně se blíží

Největší filmový festival v Brně se blíží

17.02.2013

Čtvrtý ročník Mezinárodního filmového festivalu CINEMA MUNDI již brzy (27.2. – 6.3. 2013) ovládne moravskou metropoli. Cinefilové i běžní diváci se mohou těšit na nejlepší „oscarové“ kousky za… (více)

Bradley Cooper vs. tajná německá invaze

Bradley Cooper vs. tajná německá invaze

17.01.2013

Po docela překvapivé, ale bez debat zasloužené oscarové nominaci za Terapii láskou se teď bezesporu objeví několik projektů, počítajících s Bradley Cooperem v hlavní roli. Jako první si sympaťáka… (více)

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

Bale a Cooper v Podrazu pro nové tisíciletí

10.10.2012

David O. Russell po oscarovém úspěchu Fightera koketoval s několika velkými komerčními projekty (třeba s adaptací videohry Uncharted). Nakonec natočil mnohem skromnější doják The Silver Linings… (více)

Reklama

Reklama