Reklama

Reklama

Bankovní lupič uteče z vězení, aby se pokusil vypátrat bývalého spoluvězně, který se na něho snaží svalit vinu z několika sériových vražd. Policie zahájí pátrání po uprchlíkovi, který se brzy stane veřejným nepřítelem č. 1. Pokud tři hlavní protagonisté zajdou jak nejdál dokážou, kdo z nich nakonec bude lovec a kdo kořist? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Francie je poslední dobou země, ze které hrozně rád a často sleduju filmy. Některé jsou dobré, některé jsou horší. Nicméně se mi zdá, že jich za poslední dobu je hrozně, až neobvykle, moc. Tenhle mě ale okamžitě sejmul. Jedná se totiž o adrenalinovou jednohubku, která začne titulkami a skončí titulkami. Tak, jak by to u správného akčního filmu mělo vypadat. A jméno Albert Dupontel ve francouzském filmu asi začnu sledovat častěji. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na mě to působilo strašně lacině, jako inscenace z televize. Jinak to nebylo špatný akcička tam je, film umí zaujmout stejně jako sleva na maso a herci nejsou zlý. Nejchutnější bonbónek jsem rozbalil někdy v cca 30 minutě filmu, když se zničeho nic akce přesunula na Masarykovo nádraží. Jen mě trošku mrzí, že když už Alice byla v Praze, že nezavolala neb krapet sexíku ještě nikdy nikomu neublížil, no její škoda. Omlouvá jí snad jen to, že natáčela docela náročný akční scény, třeba právě ta na "masaryčce" byla hodně dobrá. Pokud bych měl za něco film pochválit, tak je to akce a tempo. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Le Monde: ÚTĚK ZLODĚJE FRANCKA ADRIENA SE MĚNÍ V DRAMA....... /// Franck je v báni. Krást se nemá, ale on má venku schovaný ty prachy a taky manželku a dcerku. Ty ovšem schovaný nejsou. Krást se nemá, protože ty prachy (většinou) moc štěstí nepřinesou.... Půlhoďka není vůbec špatná! Víc otázek než odpovědí, vězeňskej teror mají na starost bachaři a Albert Dupontel ujde. Nadešel čas zdrhnout (páč musí) a ukázat, že je kurevsky dobrej, všemi mastmi mazanej a celej tak nějak z gumy a neporouchatelnej. (Něco jako James. James Bond - to jen pro představu, co bude.) A bylo !! Vcelku zajímavej příběh, ve kterým už nejde o prachy, ale o to ostatní, je mršenej dementníma věcma – tedy chováním (VŠECH!) a přestože to většinou nerozebírám, tak tady je na tom postavenej děj a zápletka filmu. Debilní závěr ve stylu: jsem nesmrtelnej, chcete dojmout? - taky moc kladnejch hvězd nepobere. Ale všechno se to tak nějak dá zkousnout. Jen musíte chtít! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju útěky z vězení. 2.) V lese jsem potkal rozstřílenýho chlápka. Přestože trpěl jako kráva, odmítl moji pomoc a mlel něco o Maroku. 3.) Chcu na někoho hodit svoje vraždy. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Bankový lupič stvárnený skvelým hereckým chameleónom Dupontelom je vlastne sympatická hlava rodiny, ktorá po prepustení plánuje svoje poctivo ukradnuté 2 megáče investovať do francúzskej variácie amerického sna. Má však smolu, keďže kvoli ukrytému lupu naštval pomerne dosť ľudí, ktorí ho chcú vidieť mŕtveho. A aby to nebolo málo na cele s ním sedí "chcípák" z ktorého sa vykľuje (fakt slizký) sériový vrah dospievajúcich dievčat. Svižný akčný triler pri ktorom som doslova fyzicky trpel s húževnatým hlavným hrdinom však takmer do odpadu pošle absolútne tupý a nebezpečne dementný záver, pri ktorom sa mi na pár sekúnd pozastavil zdravý rozum. (2.3.2012) ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Při zhlédnutí mě zajímalo, co to vlastně ti Francouzi dneska točí. Z kraje to nezačíná špatně, kromě toho, že o charakteristické atributy z akčních filmů tu opravdu není nouze. Sem a tam děj sklouzává k hloupostem, ale na druhou stranu akční filmy na reálnost z pohledu logiky zajisté moc nehledí. Nicméně zábavnost snímku kompenzuje obsazením hlavní hrdina Adrien (Albert Dupontel), který odvádí slušné řemeslo a hezká komisařka Alice Taglioni (Claire Linné). Leč ve výsledku mohu napsat, že tohle všechno podobně jsem už dříve viděl v jiných filmech. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Film se točil i v Praze na magistrále, na přemostění kolejí z Masarykova nádraží a okolo něj. Herci skákali na trafostanici, která byla na konci nástupiště postavena jen pro tento účel (aby mohli přeskočit na zastřešení) a celá ta scéna, kdy herci běží po zastřešení nástupiště, se točila na Masarykově nádraží, jen se přelepily tabule s názvem stanice. (xyeti)
  • V 39. minutě se ve filmu objeví český nápis "Pozor, rozmrazovací postřik", přesto že se děj odehrává ve Francii. České popisy jsou pak k vidění i na billboardech, konkrétně například "Nový Seat Ibiza". (Snorlax)

Reklama

Reklama