Reklama

Reklama

Děvínský masakr

  • Slovensko Devínsky masaker
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

V našich zemích ojedinělý film žánru dokudrama nabízí detailní rekonstrukci tragické události, kdy Lubomír Harman vyvraždil obyvatele sousedního bytu na bratislavském sídlišti Devínská Nová Ves. Film podle skutečné události představuje masovou brutální vraždu, která loni v létě otřásla celou slovenskou i českou společností a stala se nejmedializovanější událostí za poslední roky a dodnes vyvolává řadu otázek. Film představuje klíčové okamžiky jako rekonstruované hrané scény a to jak z pohledu vraha, tak obětí, zároveň však pracuje s autentickými záběry, skutečnými výpověďmi svědků, přímých účastníků a pozůstalých. Snímek se zabývá i tím, co tragické události předcházelo. „Co vedlo elitního střelce k tomuto hrůznému činu? Měla vražda rasový podtext? Co vedlo do té doby slušného a tichého člověka k tomu, že se rozhodl takto řešit nějaký problém? “, to vše se snaží zodpovědět tento film, který na Slovensku po své premiéře letos v únoru vyvolal vášnivé debaty a reakce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (68)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ono je úplně jedno – jestli jde o bílé, žluté, černé nebo cigány – vraždit se nemá…Co Lubomíra Harmana vedlo k jeho hrůznému činu – to věděl jen on sám, nicméně si nemyslím, že ti jeho sousedi byli takoví svatoušci, jak se nám je snažili nejen tvůrci ale i někteří sousedi (sousedky) a rodinní příslušníci vyobrazit…Tento dokument je svým způsobem zajímavý, nicméně si nemyslím, že je objektivní. I ti policajti si to snažili všemožně žehlit, přitom pochybení by se tam dalo najít i z jejich strany…Já u toho ale nebyl, takže se dost možná pletu… ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zaradenie tohto snímku pod film + umiestnenie do kín, bolo obrovskou chybou samotných tvorcov. Polka užívateľov prezentuje v komentároch svoj osobný názor na samotnú udalosť. Takéto sračky a omáčky so svojimi postrehmi či názormi patria na primitívno úbohú diskusiu či sk*rvený FB, kde sa môžte smelo prezentovať. Porovnávať spracovanie tohto dokumentu ( DOKUMENTU! ) s tvorbou M. Moora mi príde trúfalejšie, ako presviedčať evanjelického farára k prestupu k jehovistom. "Devínskemu masakru" sa dá vytknúť kadečo, no presto všetko je v ňom vidieť snahu vykresliť celú situáciu presne tak ako prebiehala z minúty na minútu, z pohľadu všetkých zúčastnených. Polície, obyčajných náhodných občanov, susedov, či rodín, ktorých sa táto tragédia dotkla najviac, až po "čarovné", spisovné slovíčko použité hlavným "starostom" PZ, pánom Spišiakom - "ZASAMOVRAŽDIL". A úplne to vystihol koment užívateľa - A.Beech. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Fakt neviem čo väčšina proti tomuto filmu máte? Skvelý dokument, ktorý objasňuje dosť zahmlenú situáciu okolo celého prípadu. 90% ľudi si možno aj teraz myslí, že v tom byte boli len cigáni, ale tento film ukázal, že to tak nebolo. Podľa mňa skvele spracované, autentické výpovede, svedectvá, opísaná minúta po minúte. Vážne som rád, že tento dokument vznikol. Nechcem zbytočne písať veľa, len chcem povedať, že hodnotenie a komentáre niektorých ľudí sú neadekvátne a dovolím si povedať, že sú aj zaujaté. 4 z 5 ()

NinonL odpad!

všechny recenze uživatele

Po pravdě řečeno, už dlouho jsem neviděla takovou sr...., takový škvár. Nic než manipulace divákem, výmysly a bludy. Nikdo pachatele neznal, nikdo s ním nikdy nemluvil, ale podrobný profil o něm podává každý vůl. OMG, aspoň těm policajtům mohli napsat lepší scénář, aby nevypadali jako úplní idioti. Asi to museli říkat, aby se obraz dokonalé multi kulti společnosti zachoval a (pravděpodobně) zoufalý muž, který neviděl východisko, aby z toho vyšel jako gauner a psychopat. Kam se hrabe propaganda za komančů, dnes je mnohem horší. ()

sullafelix 

všechny recenze uživatele

......pokiaľ neexistuje iná možnosť ..ľudia by mali bojovať za zachovanie elementárnych základov ochrany svojej ľudskej dôstojnosti a to aj sami využitím akýchkoľvek dostupných prostriedkov, pokiaľ skorumpované štátna moc nerobí nič pre ich ochranu ......nevynímajúc ani ústavou zakotvené právo na ozbrojený odpor proti takzvanej demokracii , ktorá je výhodná pre 10% občanov a minimálnej 60 % ostatných žije v neľudských podmienkach neporovnatelne horších ako to bolo pred rokom 1989 .......... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Hudbu k filmu o tragédii, ktorá bola medializovaná po celom svete, zložil Marián Čurko, brat takzvaného Kanibala z Kysaku, ďalšieho v zahraničí neslávne známeho kriminálneho prípadu zo Slovenska. (PeterFLJilek)
  • Tvorcovia chceli natáčať film presne podľa policajného spisu, no polícia im ho neposkytla. (Raccoon.city)
  • Režisérska dvojica plánovala, že scenár a realizácia príbehu potrvajú približne dva roky, avšak produkčná spoločnosť Furča Film im stanovila časový limit troch mesiacov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama